دینا / اخبار مرتبط با سرمایه گذاری / عرضه اولیه تکاردان

عرضه اولیه تکاردان

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب


در این مقاله به بررسی تفاوت اعسار و ورشکستگی می پردازیم .

 

در عالم حقوق افراد می توانند تا به حقوق و امتیازات دیگران لطمه ای وارد نکرده اند ، به انجام امور تجاری مثل انعقاد معاملات تجاری بپردازند ، اما در این میان در صورتی که انجام این قبیل امور به حقوق دیگران خدشه و صدمه ای وارد کند ، قانون وارد عمل می شود و از حقوق افراد دفاع می کند . در این شرایط ما با اصطلاحاتی مانند ورشکستگی و اعسار مواجه می شویم . اعسار و ورشکستگی دو عنوان حقوقی هستند که در مواردی مطرح می شوند که دارایی منفی فرد بیش از دارایی مثبت اوست به عبارتی دیون و بدهی های او از دارایی های او بیشتر است . اما ورشکستگی و اعسار چه تفاوتی با هم دارند ؟ از این رو در این مقاله به تفاوت اعسار و ورشکستگی می پردازیم . 

تفاوت اعسار و ورشکستگی

اعسار و ورشکستگی در موارد مختلفی با هم تفاوت دارند که از قرار زیر است :
 
1- تفاوت در شخص : اولین تفاوت اعسار و ورشکستگی در شخصی است که این وضعیت حقوقی به او اعمال شده است . ورشکستگی عنوانی است که زمانی که فرد تاجر قادر به پرداخت دیون خود نباشد ، به تجار داده می شود اما اعسار زمانی مطرح می شود که فردی غیر تاجر توانایی پرداخت دیون خود را نداشته باشد ، به این فرد معسر گفته می شود . بنابراین ورشکستگی صفتی است که به تجار داده می شود و اعسار صفتی است که به افراد غیر تاجر داده می شود . 
 
2- اداره اموال : دومین تفاوت اعسار و ورشکستگی ، توانایی اداره اموال است . تاجر از اداره اموال خود به طور کلی منع می شود و اداره اموال او به مدیر تصفیه واگذار می شود اما معسر از اداره اموال خود ممنوع نمی شود . 
 
3- اقامه دعوی : فرق دیگر ورشکستگی و اعسار در این است که تاجر ورشکسته از اقامه دعوی محروم می شود و دیگر اجازه اقامه دعوی علیه طلبکاران را ندارد اما در اعسار حق اقامه دعوی علیه طلبکاران برای معسر از بین نمی رود . 
 
4- نسبیت حکم : حکم ورشکستگی یک حکم عام است و بین ورشکسته و تمام طلبکاران چه کسانی که اقامه دعوی کرده اند و چه نکرده اند جاری است ، در حالی که حکم اعسار نسبی است و تنها بین معسر و طلبکاری که علیه او اقامه دعوی کرده است اجرا می شود . 
 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت اعسار و ورشکستگی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تفاوت اعسار و ورشکستگی پاسخ دهند .