دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی مدنی / توقیف دادرسی چیست و موارد آن

توقیف دادرسی چیست و موارد آن

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در برخی از شرایط استثنایی، ممکن است که جریان رسیدگی به پرونده متوقف گردد. در قانون آیین دادرسی مدنی، به چنین شرایطی، " توقیف دادرسی " گفته می شود.  فوت یکی از اصحاب دعوا، محجور شدن يا زايل شدن سمت یکی از طرفین و سایر موارد مندرج در قانون، از جمله موارد توقیف دادرسی می باشند.

 

زمانی که دعوایی در دادگاه مطرح می شود ، قاضی مکلف است که به دعوا رسیدگی نموده و حکم مقتضی پرونده را صادر نماید . اما در برخی از شرایط استثنایی ، ممکن است که جریان رسیدگی به پرونده متوقف گردد . در قانون آیین دادرسی مدنی ، به چنین شرایطی " توقیف دادرسی " گفته می شود که موارد توقیف دادرسی در قانون آیین دادرسی مدنی به تفصیل تعیین شده اند . بنابراین ، در این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که توقیف در دادرسی به چه معناست و چه مواردی دارد . بنابراین ابتدا به بررسی اینکه توقیف دادرسی چیست پرداخته و سپس موارد توقیف دادرسی در قانون آیین دادرسی مدنی را بررسی می نماییم . 

توقیف دادرسی چیست

در قانون آیین دادرسی مدنی ، مواردی پیش بینی شده است که در صورت وجود آنها ، دادرسی متوقف خواهد شد . به مواردی که سبب متوقف ماندن رسیدگی به دعوا خواهد شد ، در اصطلاح ، توقیف دادرسی گفته می شود . پس از اینکه موارد توقیف دادرسی از میان رفت ، رسیدگی به دعوا و فرآیند دارسی مجددا آغاز می گردد . در برخی از مواد قانون مدنی ، توقیف دادرسی پیش بینی شده است . البته بر طبق ماده 106 قانون آیین دادرسی مدنی ، در صورت توقيف يا زنداني شدن يكي از اصحاب دعوا يا عزيمت به محل مأموريت نظامي يا مأموريت دولتي يا مسافرت ضروري ، ‌دادرسي متوقف نمي‌ شود . لكن دادگاه مهلت كافی براي تعيين وكيل به آنان مي‌ دهد .

موارد توقیف دادرسی در قانون آیین دادرسی مدنی

در این قسمت ، به مهم ترین موارد توقیف دادرسی طبق قانون آیین دادرسی مدنی خواهیم پرداخت :

بر اساس ماده 105 قانون آیین دادرسی مدنی فوت یکی از اصحاب دعوا ، محجور شدن يا زايل شدن سمت یکی از طرفین سبب توقیف دادرسی می شود .

بر اساس ماده 19 قانون آیین دادرسی مدنی ، صدور قرار اناطه در مورد پرونده سبب می شود که دادرسی تا صدور حکم در مرجع صالح متوقف شود .

بر اساس ماده 423 قانون آیین دادرسی مدنی ، در صورت وصول اعتراض ثالث طاری که موثر در اصل دعوا باشد ، رسیدگی متوقف خواهد شد .

بر اساس ماده 434 قانون آیین دادرسی مدنی ، دادگاهی که دادخواست اعاده دادرسی طاری دریافت می کند ، رسیدگی در دعوای مطروحه را تا صدور حکم نسبت به اعاده دادرسی متوقف می کند .

بر اساس ماده 256 قانون آیین دادرسی مدنی ، عدم تهیه وسایل اجرای قرار در مرحله تجدیدنظر ، در صورتی که دادگاه نتواند بدون آن رای صادر نماید ، تجدیدنظر خواهی را متوقف می کند .

بر اساس ماده 147 قانون آیین دارسی مدنی ، در صورتی که تامین داده نشود ، دادرسی متوقف خواهد ماند .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد توقیف دادرسی در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون توقیف دادرسی پاسخ دهند .