دینا / خانواده / طلاق / طلاق مبارات چیست

طلاق مبارات چیست

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

طلاق مبارات یکی از انواع طلاق بائن است و طلاقی است که زوجین به واسطه کراهت و تنفری که از یکدیگر دارند اقدام به آن می نمایند. در طلاق مبارات زوج راضی به طلاق است و زوجه باید مالی را به مرد بدهد و این مال باید معادل و یا کمتر از میزان مهریه اش باشد.

 

در قانون مدنی، نوعی از طلاق تحت عنوان طلاق مبارات پیش بینی شده است. هنگامی که زوجین در زندگی مشترک به حدی از مشکلات و اختلافات بر بخورند که از یکدیگر متنفر بوده و نسبت به هم کراهت داشته باشد و اقدام به طلاق نمایند به این نوع از طلاق، طلاق مبارات گفته می شود.

 

طلاق مبارات به این معناست که زن و مرد هر دو از هم کراهت و تنفر داشته باشند و زن با پرداخت مبلغی، خود را از زوجیت مرد رها کند. به لحاظ عرفی، چنین طلاقی را می توان طلاق توافقی دانست . طلاق مبارات نوعی از طلاق بائن دانست؛ به این معنا که مرد امکان رجوع به زن بعد از طلاق مبارات را نخواهد داشت. البته زن به محض طلاق موظف به نگه داشتن عده طلاق مبارات است.

 

به منظور آشنایی بیشتر با اینکه طلاق مبارات چیست، در این مقاله به بررسی طلاق مبارات چیست، شرایط طلاق مبارات و عده طلاق مبارات خواهیم پرداخت. در صورت به تمایل به آشنایی بیشتر با موارد و شرایط طلاق مبارات مطالعه این مقاله توصیه می شود. با ما همراه باشید.

طلاق مبارات چیست

برای پاسخ به پرسش طلاق مبارات چیست باید بگوییم یکی از انواع طلاق است که در عرف با نام طلاق توافقی شناخته می شود. بر اساس ماده 1147 قانون مدنی، طلاق مبارات تعریف شده است. بر اساس این ماده، " طلاق مبارات آن است که کراهت از طرفین باشد؛ ولی در این صورت عوض باید زائد بر مهر نباشد".

 

نکته مهمی که در مورد طلاق مبارات وجود دارد آن است که طلاق مبارات نوعی از طلاق بائن است. به این معنا که مرد بعد از طلاق مبارات دیگر حق رجوع به زن را در مدت عده طلاق ندارد، اما نکته قابل ذکر این است که در صورتی که تا پیش از پایان مدت عده، زوجه از فدیه خود رجوع نماید برای مرد حق رجوع ثابت می شود.

 

در طلاق مبارات که به علت کراهت طرفین از یکدیگر است، زوجه با بخشیدن مالی به زوج که باید معادل و یا کمتر از مهریه اش باشد کراهت خود را به نحوی ابراز کند. برای آشنایی بیشتر با طلاق خلع و مبارات و شرایط تحقق و تفاوت های هریک مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.

 

شرایط طلاق مبارات

بر اساس ماده 1147 قانون مدنی، از جمله شرایط طلاق مبارات می توان به دو مورد اشاره کرد: «نخستین شرط طلاق مبارات آن است که زن و مرد از هم کراهت داشته باشند. یعنی اینکه هر دوی آنها به نوعی از هم تنفر و کراهت داشته باشند و چون اختیار طلاق با مرد است، زن با بخشیدن مالی به او وی را راضی به طلاق نماید. از طرف دیگر، مرد نیز از زن کراهت دارد و حاضر به طلاق دادن زن است.»

 

شرط دوم طلاق مبارات آن است که مالی که زن به همسرش می بخشد تا او راضی به طلاق شود، بایستی معادل مهریه و یا کمتر از آن باشد. بنابراین، میزان این بخشش، که به آن فدیه در طلاق هم گفته می شود، نمی تواند زائد بر میزان مهریه زن باشد که این موضوع در طلاق خلع متفاوت است.

 

در این خصوص، لازم به ذکر است که در طلاق خلع، کراهت تنها از جانب زن است و مبلغی که زن به شوهر می بخشد می تواند زائد بر مهریه هم باشد. طلاق مبارات عموما در قالب طلاق توافقی رخ می دهد و زوجین پیش از پایان زندگی مشترک در خصوص مسائل مهم از قبیل حضانت فرزندان و حق و حقوق مالی زن با یکدیگر توافق می کنند.

 

عده طلاق مبارات

ماده 1151 قانون مدنی، تکلیف عده طلاق را در حالت کلی مشخص نموده است. بر اساس این ماده، عده طلاق سه طهر است. این حکم شامل طلاق مبارات نیز هست. یعنی عده طلاق مبارات، سه طهر معادل سه دوره پاک شدن از عادت ماهیانه زن می باشد.

 

عده طلاق مبارات با انواع دیگر طلاق تفاوتی ندارد و یکسان است. عده طلاق و فسخ نکاح به طور کلی سه طهر است مگه در رابطه با زوجه ای که با اقتضای سن عادت ماهیانه نبیند که در این صورت عده طلاق برای وی 3 ماه می باشد. همچنین لازم به ذکر است که عده طلاق برای زن باردار تا زمان وضع حمل می باشد.

 

نکته مهم دیگر در خصوص عده طلاق، عده زن یائسه است، وفق ماده 1155 قانون مدنی زن یائسه و باکره ای که با شوهر خود نزدیکی نکرده باشد عده طلاق ندارند. بنابراین در صورتی که طلاق، از نوع مبارات بوده وزوجه یائسه باشد عده طلاق نخواهد داشت. برای آشنایی با شرایط رجوع بعد از طلاق مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد طلاق مبارات در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون طلاق مبارات پاسخ دهند.