دینا / عقود و قراردادها / اجاره / عدم استرداد ودیعه توسط موجر

عدم استرداد ودیعه توسط موجر

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی عدم استرداد ودیعه توسط موجر می پردازیم .

 

قرارداد اجاره ، قراردادی است که بر اساس آن موجر مالی مثلا خانه ای را به مستاجر می دهد و در قبال آن پولی را یا به صورت ماهیانه و یا به صورت رهن دریافت می کند . از این رو هر دو طرف این قرارداد باید تعهدات خود را که به موجب قرارداد و قانون بینشان حاکم است را رعایت کنند . قانون تکالیف موجر و تکالیف مستاجر را مشخص کرده است تا در صورتی که هر کدام از آنها انجام وظایف خود خودداری کنند ، مسئول جبران خسارتی باشند که به دیگری تحمیل کرده اند . مثلا زمانی که موجر مبلغی را تحت عنوان رهن از مستاجر دریافت می کند تا در پایان قرارداد اجاره به او تحویل دهد ؛ در این وضعیت موجر متعهد به برگرداندن رهن به مستاجر است و مستاجر نیز موظف به تخلیه خانه است اما حالا اگر مستاجر خانه را تخلیه کرد و موجر از پرداخت پول پیش خودداری کرد ، تکلیف مستاجر چه خواهد بود ؟ ما در این مقاله به موضوع عدم استرداد ودیعه توسط موجر می پردازیم .

عدم استرداد ودیعه توسط موجر

برای تنظیم قرارداد اجاره ممکن است موجر و مستاجر با هم توافق کنند که مستاجر مبلغی را که در اصطلاح عامیانه رهن می نامند اما در قانون به آن قرض الحسنه یا ودیعه می گویند را به موجر پرداخت کند تا در پایان قرارداد اجاره به او برگردانده شود . بنابراین در صورت پایان قرارداد اجاره و عدم تمدید آن ، مستاجر باید خانه را تخلیه کند و موجر مقدار ودیعه یا رهن یا پول پیش را برگرداند . حال در صورت عدم پرداخت پول پیش توسط موجر ، مستاجر می تواند به مراجع قانونی مراجعه کند و ابتدا اظهارنامه ای برای موجر ارسال کند تا از این اظهارنامه طریق به طور قانونی به او مهلتی برای پرداخت بدهی اش بدهد . اما اگر در این مدت هم موجر از پرداخت پول پیش خودداری کرد ، مستاجر می تواند در صورتی که مبلغ ودیعه کمتر از 20 میلیون است به شورا حل اختلاف و در صورتی که بیش از 20 میلیون است به دادگاه محل اقامت موجر مراجعه و دادخواست مطالبه و استرداد وجه را تنظیم نماید . 
نکته مهمی که وجود دارد این است که مستاجر زمانی می تواند این درخواست را مطرح کند که موعد اجاره به پایان رسیده باشد . ضمن اینکه بهتر است مستاجر ملک را حتی در صورت عدم برگرداندن پول پیش تخلیه کند اما تحویل موجر ندهد . 

برای مطالعه شرایط توقیف اموال موجر بابت عدم استرداد پول پیش کلیک کنید . 

برای مطالعه بیشتر درباره عدم استرداد ودیعه توسط موجر در کانال تلگرام حقوق قراردادها عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون عدم استرداد ودیعه توسط موجر پاسخ دهند .