دینا / خانواده / طلاق / عده طلاق زن یائسه

عده طلاق زن یائسه

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

مدت زمان و میزان عده در یائسگی بسته به نوع عده متفاوت است، عده فوت برای زن یائسه چهار ماه و ده روز است ولی عده طلاق ندارد. عده طلاق زن یائسه در ماده 1155 قانون مدنی ارائه شده و بر طبق این ماده زن یائسه عده طلاق ندارد.

 

از جمله مهم ترین موضوعاتی که پس از طلاق زن و مرد مطرح می شود، لزوم نگه داشتن عده برای زنان است. چرا که مادامی که عده طلاق پایان نیابد؛ زوجه اجازه ازدواج مجدد ندارد. در طلاق رجعی زوج در مدت عده طلاق می تواند به همسر خود رجوع نماید بنابر این آگاهی از مدت زمان عده اهمیت به سزایی دارد.

 

در حالت کلی، زنان بعد از طلاق باید عده طلاق نگه دارند و در صورت تمایل، بعد از گذشت مدت زمان عده طلاق با فرد دیگری ازدواج کنند. بر اساس قانون مدنی، مدت زمان عده طلاق، سه طهر می باشد، اما سوال مهمی که در این مقاله قصد داریم به آن پاسخ دهیم آن است که آیا زنان یائسه هم باید عده طلاق نگه دارند؟ تکلیف عده زن یائسه بعد از طلاق چیست؟

 

در پاسخ به این سوالات نخست به بررسی طلاق زن یائسه پرداخته و سپس عده طلاق زن یائسه را توضیح خواهیم داد. در صورت تمایل به آشنایی با شرایط عده زن یائسه و مدت و میزان نگه داشتن عده در دوران یائسگی با ما همراه باشید.

طلاق زن یائسه

بر اساس قانون مدنی، انواع طلاق شامل طلاق رجعی و طلاق بائن می باشد. طلاق رجعی نوعی از طلاق است که مرد در طول مدت عده می تواند به زن رجوع نماید و به زندگی مشترک با او ادامه دهد. اما در طلاق بائن این امر امکان پذیر نیست و به محض اینکه صیغه طلاق جاری شد، رابطه زوجیت به طور کلی خاتمه می یابد و مرد و زن در صورت تمایل بایستی عقد نکاح جدیدی منعقد نمایند.

 

بر اساس بند 2 ماده 1145 قانون مدنی، یکی از انواع طلاق بائن، طلاق زن یائسه است. یعنی این که رجوع از طلاق در خصوص زنان یائسه امکانپذیر نمی باشد. عده طلاق زن یائسه در عقد دائم و عقد موقت تفاوتی ندارد و در هر دو مورد زوجه یائسه عده طلاق و بذل مدت یا فسخ نکاح ندارد.

 

علاوه بر زن یائسه طبق قانون موارد دیگری نیز هستند که زن عده ندارد، از جمله این موارد طلاق زوجه غیر مدخوله یا همان زوجه باکره ای که با همسر خود رابطه نزدیکی نداشته است. برای آشنایی بیشتر با قوانین زنانی که عده طلاق ندارد مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می شود.

 

عده طلاق زن یائسه

همانگونه که اشاره شد، طلاق زنان یائسه یکی از انواع طلاق بائن است؛ اما سوالی که ممکن است، مطرح شود آن است که آیا طلاق زنان یائسه عده دارد؟ عده طلاق زن یائسه چقدر است؟ در پاسخ به این سوال و با توجه به قانون مدنی باید گفت که طلاق زن یائسه عده نخواهد داشت.

 

بنابراین، زنان یائسه پس از طلاق بدون اینکه نیازی به نگه داشتن عده باشد، می توانند بلافاصله با فرد دیگری ازدواج کنند. به عبارت دیگر، از آن جهت که هدف از نگه داشتن عده طلاق جلوگیری از اختلاط نسل می باشد، در خصوص زنانی که به سن یائسگی رسیده اند امکان بارداری آنها و اختلاط نسل متصور نیست، بنابراین نیازی هم به نگه داشتن عده طلاق توسط زنان یائسه نیست.

 

علاوه بر عده طلاق، عده وفات شوهر نیز در قانون مدنی ما مطرح شده است. وفق ماده 1155 قانون مدنی: « زنی که بین او و شوهر خود نزدیکی واقع نشده و همچنین زن یائسه نه عده طلاق دارد و نه عده فسخ نکاح ولی عده وفات در هر دو ‌مورد باید رعایت شود.» بنا بر این درست که زن یائسه عده طلاق ندارد اما عده وفات شوهر برای رعایت احترام واجب است. 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد عده طلاق زن یائسه در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون عده طلاق زن یائسه پاسخ دهند.