دینا / حقوقی / مالکیت / شارژ ساختمان شامل چیست و عدم پرداخت آن

شارژ ساختمان شامل چیست و عدم پرداخت آن

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب


در این مقاله به بررسی اینکه شارژ ساختمان شامل چیست و عدم پرداخت آن می پردازیم .

 

ساختمان هایی که چند مالک دارند ، برای اینکه مدیریت شوند و منظم باشند نیازمند قوانینی هستند که باید رعایت شود . طبق قانون تملک آپارتمان ها ساختمان هایی که بیش از سه مالک دارند باید از میان خود مدیر یا مدیرانی تعیین کنند تا به امور مربوط به ساختمان بپردازند و در صورت کارشکنی سایر مالکان آنها را ملزم به انجان تعهدات کنند . در این راستا قانون نیز تا حد زیادی تکلیف را مشخص کرده است . علت اصلی این امر این است که آپارتمان ها از دو قسمت تشکیل شده اند : قسمت اختصاصی که متعلق به هر کدام از مالکین است و قسمت مشاعات ساختمان که همه مالکین می توانند از آن استفاده کنند . در واقع هیات مدیره ساختمان به امور قسمت مشاعات ساختمان می پردازد و با تعیین وجهی تحت عنوان هزینه های مشترک ساختمان یا حق شارژ ، آن را نظم می دهند . ما در این مقاله ابتدا به بررسی اینکه حق شارژ ساختمان شامل چیست و سپس به وضعیت عدم پرداخت شارژ ساختمان می پردازیم . 

حق شارژ ساختمان شامل چیست

هزینه های مشترک یا شارژ ساختمان در ماده 25 قانون تملک آپارتمان ها مشخص شده است و طبق این ماده حق شارژ ساختمان از قرار زیر است :

الف ) هزینه های لازم برای استفاده حفظ و نگاهداری عادی ساختمان و تاسیسات و تجهیزات مربوطه .

ب ) هزینه های اداری و حق الزحمه مدیر یا مدیران .

وضعیت عدم پرداخت شارژ ساختمان

حال سوال این است که اگر حق شارژ ساختمان پرداخت نشود  ، تکلیف چیست ؟ در صورتی که یکی از مالکین از  پرداخت حق شارژ امتناع کند ، هیات مدیره می تواند از طریق قانونی اقدامات لازم را صورت دهد . البته قبل از طی مراحل قانونی بهتر است که مالکان در این باره با هم  به توافق برسند زیرا تشریفات قانونی دردسرهای زیادی دارد .  اما اگر مالکان در این باره نتوانند به توافق برسند ، مدیر ساختمان می تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف منطقه محل سکونت مراجعه کند و اظهارنامه ای تنظیم کند و بر اساس آن درخواست خود و مبلغ بدهی مالک خاطی را و مدت زمانی که این مبلغ پرداخت مشده است را درج کند . مالک خاطی از تاریخ دریافت اظهارنامه 10 روز فرصت دارد تا بدهی خود را به هیات مدیره ساختمان پرداخت کند و در صورتی که در این مدت اقدام نکرد ، مدیر ساختمان می تواند خدمات مشترک مثل آب گرم ، گاز و برق او را تا زمان پرداخت بدهی قطع کند . نکته مهم این است که این خدمات باید مشترک باشند تا مدیر بتواند آنها را قطع کند و در صورتی که هر مالک کنتور مخصوص به خود را داشته باشد ، انجام این کار ممکن نیست . در صورتی که مالک همچنان از پرداخت حق شارژ خود خودداری کرد ، مدیر ساختمان می تواند از اداره ثبت منطقه درخواست صدور اجراییه کند و 10 روز دیگر به مالک فرصت دهد تا معوقات خود را پرداخت کند . آخرین راه برای الزام مالک به پرداخت حق شارژ این است که بعد از طی همه این مراحل به دادگاه عمومی رفته و دادخواست مبتنی بر عدم پرداخت شارژ ساختمان تنظیم کند تا دادگاه به آن رسیدگی کند . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شارژ ساختمان شامل چیست و عدم پرداخت آن در کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مال مصرف شدنی و مال قابل بقا پاسخ دهند .