رای اصراری، یکی از آرای صادره، توسط هیئت عمومی دیوان عالی کشور است. موارد صدور آن، زمانی است که دیوان، در جهاتی مانند فرجام خواهی، رای مورد فرجام را نقض و آن را به شعبه هم عرض دادگاه صادر کننده رای، ارجاع دهد و آن دادگاه نیز بر رای دادگاه بدوی، اصرار ورزد. در چنین مواردی، هیئت عمومی دیوان، اقدام به صدور رای اصراری می نماید.
برای مشاوره رای اصراری
برای مشاوره رای اصراری
اصل بر این است که وقتی رایی در دادگاه صادر می شود آن رای عادلانه و مطالبق مقررات است اما بسیار پیش می آید که کسی که به موجب صدور رای محکوم شده است ، از این محتوی رای صادر شده راضی نیست و می خواهد نسبت به آن اعتراض کند که باید به یکی از طرق عادی شکایت از آرا دادگاه مثل تجدیدنظر خواهی و واخواهی اقدام به اعتراض به رای نماید . اما برخی از احکام از این طریق قابل اعتراض نیستند و باید از طرق فوق العاده اعتراض به آراء دادگاه به آنها رسیدگی شود و باید به یکی از روش های فرجام خواهی ، اعاده دادرسی و یا اعتراض شخص ثالث استناد کرد . در موارد فرجام خواهی گاهی اوقات ما اصطلاحی تحت عنوان رای اصراری را می شنویم . اما رای اصراری چیست ؟ ما در این مقاله ابتدا به بررسی اینکه فرجام خواهی چیست و سپس اینکه رای اصراری چیست می پردازیم .
رای صادر شده در دادگاه باید بر اساس قوانین و شرع صادر شود . مرجعی که وظیفه نظارت بر این موضوع را دارد دیوان عالی کشور است . یکی از وظایف دیوان عالی کشور این است که بر اجرای صحیح قوانین نظارت کند و مطابقت آنها موازین شرعی و مقررات قانونی را تشخیص دهد . از این رو در صورتی که محکوم دعوی موضوع را مطابق با این موارد تشخیص ندهد می تواند از مرجع فرجام خواهی ، تقاضای رسیدگی کند .
برای مطالعه مهلت فرجام خواهی و آراء قابل فرجام خواهی کلیک کنید .
حال در صورتی که رایی مورد فرجام خواهی قرار بگیرد ، دیوان عالی کشور به این موضوع رسیدگی می کند و در صورتی که رای را درست تشخیص داد ، رای را تایید می کند اما در صورتی که دیوان عالی کشور رای صادر شده را مطابق موازین شرعی و مقررات قانونی تشخیص ندهد ، رای را ابرام می کند و برای بررسی مجدد به دادگاه هم عرض دیگری می فرستد ؛ حال اگر آن دادگاه نیز بعد از برررسی مجدد رای دادگاه اول را تایید کند ، یا در اصطلاح حقوقی به آن اصرار ورزد ، رای صادر شده اصراری خواهد بود . از این رو در تعریف رای اصراری بایدگفت: حکمی است که دادگاه برخلاف نظر دیوان عالی کشور صادر کند و با رای وحدت رویه متفاوت است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد رای اصراری چیست در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون رای اصراری چیست پاسخ دهند .
برای مشاوره رای اصراری
برای مشاوره رای اصراری
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©