دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی کیفری / قرارهای قابل اعتراض کیفری

قرارهای قابل اعتراض کیفری

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی قرارهای قابل اعتراض کیفری می پردازیم .

 

قرار در آیین دادرسی کیفری در واقع به تصمیماتی گفته می شود که دادسرا در طی رسیدگی به پرونده اتخاذ می کند ، زمانی که پرونده در دادسرا مطرح و مورد رسیدگی قرار می گیرد بعد از اتمام تحقیقات دادسرا ممکن است با صدور کیفرخواست پرونده را برای صدور حکم به دادگاه کیفری ارسال کند و یا با صدور یکی از قرارهای جلب دادرس ، قرار منع تعقیب ، قرار موقوفی تعقیب ، قرار ترک تعقیب و قرار منع تعقیب از ادامه روند پرونده جلوگیری نماید . که برخی از این قرارها از سوی شاکی قابل اعتراض می باشد . در این مقاله به بررسی قرارهای قابل اعتراض از سوی شاکی و قرار های قابل اعتراض از سوی متهم می پردازیم . 

قرارهای قابل اعتراض از سوی شاکی

از جمله قرارهای قابل اعتراض توسط شاکی می توان به موارد زیر اشاره کرد : 
بر طبق ماده 270 قانون آیین دادرسی کیفری قرارهای ( منع و موقوفی تعقیب و اناطه ) بازپرس به تقاضای شاکی قابل اعتراض است .  
قرار بایگانی پرونده ، بر طبق ماده 80 قانون آیین دادرسی کیفری مقام قضایی می تواند تحت شرایطی قرار بایگانی پرونده را صادر نماید . این قرار ظرف 10 روز از تاریخ ابلاغ ، قابل اعتراض در دادگاه کیفری می باشد .
قرار توقف تحقیقات این قرار ظرف 10 روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض است . 
قرار تعلیق تعقیب ، به موجب تبصره 2 ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری این قرار ظرف 10 روز قابل اعتراض می باشد . 
قابل توجه است که قرار های موقوفی تعقیب صادر شده از دادگاه و همچنین قرار رد درخواست مطالعه یا دسترسی به اوراق پرونده نیز قابل شکایت از سوی شاکی می باشد . 

 

قرار های قابل اعتراض از سوی متهم

از جمله قرار های قابل اعتراض از سوی متهم بر طبق ماده 280 قانون آیین دادرسی کیفری عبارتند از :

قرار بازداشت موقت ، ابقاء و تشدید تامین به تقاضای متهم 

قرار تامین خواسته به تقاضای متهم

لازم به ذکر است که قرارهای بایگانی پرونده و همچنین قرار تعلیق تقیب و توقف تحقیقات ، تا 10 روز پس از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر می باشند .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قرارهای قابل اعتراض کیفری در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قرارهای قابل اعتراض کیفری پاسخ دهند .