دینا / آشنایی با مراجع دادگستری / آشنایی با مراجع قضایی / دیوان محاسبات و وظایف آن

دیوان محاسبات و وظایف آن

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به توضیح دیوان محاسبات کشور ، وظایف دیوان محاسبات و ساختار دیوان محاسبات می پردازیم .

 

یکی از مهم ترین نهادهای مالی کشور ، دیوان محاسبات کل کشور است . دیوان محاسبات کشور زیر مجموعه قوه مقننه و تحت نظارت مستقیم مجلس شورای اسلامی است . همانگونه که از نام دیوان محاسبات مشخص است ، نخستین و مهم ترین وظیفه ای که دیوان محاسبات کشور دارد آن است که چگونگی هزینه کرد بودجه توسط دستگاه هایی که از بودجه کل کشور استفاده می کنند را بررسی نموده و نتیجه را به مجلس گزارش دهد که رییس دیوان محاسبات همه ساله گزارش آن را به مجلس شورای اسلامی ارائه می نماید . در این مقاله قصد داریم دیوان محاسبات کل کشور و وطایف آن را مورد بررسی قرار دهیم . بنابراین ، به توضیح دیوان محاسبات کشور ، وظایف دیوان محاسبات کشور و ساختار دیوان محاسبات کشور خواهیم پرداخت .

دیوان محاسبات کشور چیست

یکی از مهم ترین نهادهای کشور ، دیوان محاسبات کل کشور است . دیوان محاسبات یک موسسه دولتی وابسته به مجلس شورای اسلامی است . دیوان محاسبات کشور در نخستین قانون اساسی مصوب 1358 هجری شمسی تشکیل شد و تشکیلات و ساختار آن در طول سال های پس از آن ، تحول و توسعه یافت ؛ تا اینکه در طی سال های بعد ، و به موجب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان سازمانی مستقل و تحت نظارت مستقیم مجلس شورای اسلامی درآمد تا به وظایف مذکور در قانون بپردازد . برای آشنایی با سازمان بازرسی کل کشور و دیوان عدالت اداری کلیک کنید .

وظایف دیوان محاسبات چیست

در اصل 55 قانون اساسی ، مهم ترین وظیفه دیوان محاسبات مطرح شده است که بر اساس آن ، " دیوان محاسبات به کلیه حساب های وزارت خانه ها ، موسسات دولتی ، شرکت های دولتی و سایر دستگاه هایی که به نحوی از انحاء از بودجه کل کشور استفاده می کنند ، به ترتیبی که قانون مقرر می دارد رسیدگی یا حساب رسی می نماید که هیچ  هزینه ای از اعتبارات مصوب تجاوز نکرده و هر وجهی در محل خود به مصرف رسیده باشد . دیوان محاسبات ، حساب ها و اسناد و مدارک مربوطه را برابر قانون جمع آوری و گزارش تفریغ بودجه هر سال را به انضمام نظرات خود به مجلس شورای اسلامی تسلیم می نماید . این گزارش باید در دسترس عموم گذاشته شود . بنابراین ، مهم ترین وظیفه دیوان محاسبات ، رسیدگی به حساب های مالی دولتی است .

ساختار دیوان محاسبات کشور

در اصل پنجاه و چهارم قانون اساسی ، ساختار دیوان محاسبات کشور تعیین شده است . بر اساس این اصل ، " دیوان محاسبات کشور مستقیما زیر نظر مجلس شورای اسلامی است . سازمان و اداره امور آن در تهران و مراکز استان ها به موجب قانون تعیین خواهد شد " .  لذا همانگونه که اشاره شد ، دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه هر سال را باید به مجلس شورای اسلامی ارائه بدهد . علاوه بر این ، نمایندگان مجلس رییس دیوان محاسبات را برای یک دوره چهار ساله انتخاب می کنند . البته ، به موجب قانون ، دیوان محاسبات کشور در مراکز استان ها هم مراکزی خواهد داشت که به وظایف مقرر در قانون عمل می کنند .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دیوان محاسبات کل کشور و وظایف آن به کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دیوان محاسبات کل کشور و وظایف آن پاسخ دهند .