دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی کیفری / احضار متهم و ضمانت اجرای عدم حضور متهم

احضار متهم و ضمانت اجرای عدم حضور متهم

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

یکی از اوراق قضایی، احضاریه می باشد و به معنای دعوت کردن و احضار کردن است. برگه احضاریه، توسط مراجع قضایی، برای افرادی که حضور آنان در جلسات دادرسی لازم می باشد، صادر می گردد. از جمله این افراد، متهم بوده که ضمانت اجرای عدم حضور متهم، پس از احضار او به جلسه دادرسی و دادگاه، صدور حکم جلب او خواهد بود، مگر اینکه عذری موجه داشته باشد.

 

یکی از اوراق قضایی احضاریه می باشد و همانطور که از نام آن مشخص است به معنای دعوت کردن و احضار کردن است . برگه احضاریه توسط مراجع قضایی برای افرادی که حضور آنان در جلسات دادرسی لازم است ، صادر می گردد . ممکن است احضار متهم پرونده ، احضار برای سازش و احضار شاهد و یا احضار کارشناس برای دادن نظر کارشناسی و یا ارائه توضیحات و بازجویی صورت گیرد . قانونگذار در قانون آیین دادرسی کیفری به بیان نحوه احضار متهم پرداخته است . در این مقاله به بررسی نحوه احضار متهم و ضمانت اجرای عدم حضور متهم می پردازیم . 

نحوه احضار متهم

نحوه احضار متهم مطابق قانون در دعاوی کیفری بدین صورت است که بازپرس به تشخیص خود یا با معرفی شاکی یا به تقاضای متهم و یا حسب اعلام مقامات ذی ربط شخصی که حضور یا تحقیق از وی را برای روشن شدن موضوع ضروری تشخیص دهد ، با صدور و ارسال احضاریه به دادگاه احضار می نماید و افرادی که به مراجع قضایی دعوت می شوند ملزم به حضورند . 
لازم به ذکر است که امروزه ابلاغ احضاریه در صورتی که فرد دارای شماره تلفن همراه یا ایمیل باشد ، از طریق سامانه ثنا صورت می گیرد . 

ضمانت اجرای عدم حضور متهم

ضمانت اجرای عدم حضور متهم در قانون اینگونه بیان شده است که : در صورتی که شاهدان یا مطلع و در واقع فردی که احضار شده است بدون عذر موجه در مرجع قضایی حضور پیدا نکند ، حکم جلب وی صادر می شود ولی در صورتی که عذر او پذیرفته شود مجددا احضار می شود . 

نکته قابل توجه این است که در ماده 205 قانون آیین دادرسی کیفری جدید : « در صورتی ‌که شاهد یا مطلع از نیروهای مسلح باشد ، باید حداقل بیست و چهار ساعت پیش از تحقیق یا جلسه محاکمه از طریق فرمانده یا رییس او دعوت شود . فرمانده یا رییس مربوط مکلف است پس از وصول دستور مقام قضایی ، شخص احضار شده را در موقع مقرر بفرستد .

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد احضار متهم و ضمانت اجرای عدم حضور متهم در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون احضار متهم و ضمانت اجرای عدم حضور متهم پاسخ دهند .