دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / شرایط گذشت اولیای دم

شرایط گذشت اولیای دم

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی شرایط گذشت اولیای دم می پردازیم . 

 

اولیای دم کسانی هستند که وقتی کسی به قتل می رسد می توانند نسبت به خون ریخته شده ، حق دارند . در واقع اولیای دم همان ورثه مقتول اند که بعد از فوت او می توانند قصاص متهم را از دادگاه درخواست کنند و یا او ببخشند و منجر به آزادی یا تخفیف در مجازات مجرم شوند . اما اعمال حق قصاص و یا گذشت از جرم توسط اولیای دم در شرایط مشخصی ممکن است و قانون درباره آن مقرراتی در نظر گرفته است . از این رو بهتر است کسانی که تحت عنوان اولیای دم قصد بخشش یا قصاص مجرمی را دارند از شرایط اعمال آن آگاهی داشته باشند . به همین دلیل ما در این مقاله به بررسی شرایط گذشت اولیای دم از جمله توافق همه اولیای دم ، مهلت گذشت اولیای دم ، می پردازیم . 

توافق همه اولیای دم

از شرایط گذشت اولیای دم به این ترتیب است که همه آنها باید درباره بخشیدن متهم موافق باشند و رضایت خود را به طور واضح اعلام کنند . البته گاهی پیش می آید که اولیای دم به سن بلوغ نرسیده اند . در این شرایط دو راه حل برای گذشت اولیای دم وجود دارد ، اول اینکه این انتخاب به ولی فرد صغیر می تواند به رعایت مصلحت او ، اقدام به انتخاب میان یکی از سه راه گذشت ، مصالحه یا قصاص کند . راه حل دوم این است که تصمیم گیری در این باره موکول شود به بعد از به بلوغ رسیدن صغیر تا خود او در این باره تصمیم بگیرد .  
بنابراین برای گذشت اولیای دم باید همه آنها موافق باشند و بدون رضایت یکی از آنها نیز گذشت صورت نخواهد گرفت  . البته اولیای دم می توانند مصالحه کنند و به طریقی مثل گرفتن دیه ، قصاص نخواهند که در مقاله مصالحه اولیای دم درباره آن صحبت کرده ایم .

مهلت گذشت اولیای دم

مهلت گذشت اولیای دم محدود به زمانی خاصی نیست و آنها می توانند در هر زمانی که از شروع رسیدگی و کشف جرم تا زمان اجرای حکم ، هر زمان که به توافق رسیدند ، گذشت کنند . این گذشت هم می تواند به صورت رایگان باشد و هم در مقابل دریافت مال یا وجهی از قربانی باشد . البته واضح است که گذشت بعد از اجرای حکم قصاص تاثیری نخواهد داشت .  

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط گذشت اولیای دم در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط گذشت اولیای دم پاسخ دهند .