دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / قوه مجریه و وظایف آن

قوه مجریه و وظایف آن

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله قوه مجریه ، قوه مجریه ایران و نظارت بر قوه مجریه را بررسی می نماییم .

 

یکی از مهمترین قوای سه گانه حاکمیتی در هر کشور ، قوه مجریه است . قوه مجریه از آن جهت که وظیفه اجرایی دارد ، دارای بیشترین تعامل با شهروندان می باشد . نوع وظایفی که قوه مجریه دارد ، سبب شده است تا اختیارات نسبتا وسیعی برخوردار باشد ؛ به همین دلیل است که باید مشمول نظارت هایی شود تا از قدرت خود سوء استفاده ننماید . در نظام حقوقی ایران ، قوه مجریه بخش اعظمی از سازمانهای کشوری را تشکیل می دهد . به همین مناسبت ، در این مقاله قصد داریم به بررسی قوه مجریه چیست و قوه مجریه ایران بپردازیم . بنابراین ، قوه مجریه ، قوه مجریه ایران و نظارت بر قوه مجریه را توضیح می دهیم .

قوه مجریه چیست

قوه مجریه یکی از مهمترین قوای حاکم بر کشور است . کارویژه اصلی و اساسی که در کشورهای مختلف جهان برای این قوه تعریف شده است ، اجرای قوانین است . به طور کلی ، قوه مجریه وظیفه امور اجرایی کشور را به عهده دارد تا از این طریق نیازهای شهروندان را تامین نماید . انجام این وظیفه خطیر ، قوه مجریه را قوه ای مهم تبدیل کرده است که از اختیارات مهمی برخوردار است . امروزه در بسیاری از کشورها ، قوه مجریه منتخب مردم است و با رأی آنان تعیین می شود .

قوه مجریه ایران

وظایف و اختیارات قوای سه گانه کشور اعم از قوه مقننه ، قوه قضاییه و قوه مجریه در قانون اساسی تعیین شده است . مطابق قانون اساسی ، اعمال قوه مجریه در ایران ، جز در اموری که به عهده رهبری گذاشته شده است ، از طریق رئیس جمهور و وزرا است . بنابراین ، بالاترین مقامات قوه اجرایی کشور شامل رهبری ، رئیس جمهور و وزرا است . علاوه بر این مقامات ، سازمان های اجرایی کشور شامل کلیه وزارتخانه ها ، موسسات دولتی ، شرکت های دولتی است که هر یک از آنها بخشی از قوه مجریه کشور را تشکیل می دهند و به انجام وظایف خود تحت نظر مقامات اجرایی کشور می پردازند .

نظارت بر قوه مجریه

از آن جهت که قوه مجریه اختیارات وسیعی برای انجام امور کشور دارد ، سوء استفاده از آن بسیار محتمل است . به همین مناسبت ، در بسیاری از کشورها ، قوه مققنه علاوه بر اینکه وظیفه تصویب قانون یا قانونگذاری را به عهده دارد ، بر قوه مجریه و چگونگی انجام اعمال اجرایی نظارت می کند . کشور ما نیز از این امر مستثنی نیست و در قانون اساسی ، مواردی پیش بینی شده است که مجلس شورای اسلامی ، در مقام نظارت بر قوه مجریه اموری را انجام می دهد . به عنوان مثال ، عهدنامه های منعقد شده توسط قوه مجریه باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد ؛ یا اینکه مجلس شورای اسلامی بودجه کل کشور را تصویب می کند . علاوه بر این ، دادن رای اعتماد به وزرا برای تشکیل دولت ، با نمایندگان مجلس است . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع نظارت بر قوه مجریه کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قوه مجریه و وظایف آن ، به کانال تلگرام حقوق قراردادها مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قوه مجریه و وظایف آن پاسخ دهند .