دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / قوه مقننه چیست

قوه مقننه چیست

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

 در این مقاله به توضیح قوه مقننه چیست ، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان خواهیم پرداخت .

 

قوه مقننه به عنوان قوه قانونگذار در تمام کشورهای جهان وجود دارد و نقش مهمی در ایفای وطایف حاکمیتی دارد . در نظام حقوقی ایران ، قوه مقننه در کنار قوه مجریه و قوه قضاییه قوای سه گانه کشور را تشکیل می دهند . قوه مقننه در کشور ایران ، شامل دو رکن می باشد . رکن اول مجلس شورای اسلامی و رکن دوم شورای نگهبان است . به همین مناسبت ، در این مقاله قصد داریم به بررسی قوه مقننه بپردازیم . بنابراین ، به توضیح قوه مقننه چیست ، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان خواهیم پرداخت .

قوه مقننه چیست

یکی از مهمترین قوای سه گانه در هر کشور ، قوه مقننه می باشد . قوه مقننه در واقع یک نهاد حاکمیتی است که وظیفه قانونگذاری را به عهده دارد و به همین دلیل ، به آن " مقننه "  گفته می شود . در برخی از کشورها ، قوه مقننه دو مجلسی (مجلس نمایندگان و مجلس سنا) است ، اما قوه مقننه ایران ، تنها شامل یک مجلس است . البته قوه مقننه ایران دو رکن دارد و از مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان تشکیل شده است . در قسمت های بعدی به ساختار قوه مقننه در ایران اشاره خواهد شد . برای آشنایی با وظایف قوه مقننه کلیک کنید .

مجلس شورای اسلامی

قوه مقننه که وظیفه قانونگذاری را به عهده دارد ، در جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان مجلس شورای اسلامی شناخته می شود . مجلس شورای اسلامی از نمایندگان منتخب شهروندان تشکیل شده است و عموما به بحث و بررسی در خصوص تصویب قوانین پرداخته و قانون وضع می کند . البته مجلس شورای اسلامی علاوه بر وظیفه قانونگذاری ، در مواردی وظیفه نظارت بر قوه مجریه را نیز به عهده دارد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجلس شورای اسلامی کلیک کنید .

شورای نگهبان

رکن دوم قوه مقننه در نظام حقوقی ایران ، شورای نگهبان است . وظیفه اصلی شورای نگهبان این است که مصوبات مجلس شورای اسلامی را بررسی نموده و در صورتی که با شرع و قانون اساسی مغایرتی داشته باشند آنها را برای بررسی مجدد به مجلس شورای اسلامی باز می گرداند . شورای نگهبان از شش نفر فقیه به انتخاب رهبر و شش نفر حقوقدان به انتخاب مجلس شورای اسلامی تشکیل شده است . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شورای نگهبان کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قوه مقننه ، به کانال تلگرام حقوق قراردادها مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قوه مقننه پاسخ دهند .