مطابق بخشنامه رییس قوه قضاییه، مراحل توقیف اموال برای مهریه به این صورت بوده که توقیف اموال باید ابتدا از طریق اداره ثبت انجام گرفته و زمانی که توقیف اموال بابت مهریه از طریق اجرای ثبت امکان پذیر نباشد، زوجه می تواند برای توقیف ملک یا خودرو از طریق اجرای ثبت و یا دادگاه اقدام نماید.
برای مشاوره نحوه توقیف اموال برای مهریه
برای مشاوره نحوه توقیف اموال برای مهریه
مهریه، مالی است که به محض انعقاد عقد ازدواج به مالکیت زن در آمده و زن می تواند هر زمان که خواست وجه مهریه را از همسر خود مطالبه کند. البته این موضوع با توجه به این که مهریه عندالمطالبه و یا مهریه عندالاستطاعه است؛ متفاوت می باشد. در هر حال، گرفتن مهریه حق قانونی زوجه بوده و وی می تواند از طرق قانونی برای مطالبه این حق خود اقدام نماید.
در مطالبه مهریه معمولا این نگرانی وجود دارد که شوهر به محض اطلاع از اینکه زوجه قصد دریافت مهریه را دارد، اقدام به انتقال اموال خود به اقوام و نزدیکان کرده و برای فرار از دین اقدام نماید. راه حلی که در این موارد پیش روی زوجه قرار دارد، توقیف اموال برای مهریه است. با توجه به این که بر اساس بخشنامه رییس قوه قضاییه در سال 99، مراحل و نحوه توقیف اموال بابت مهریه کاملا تغییر کرده، افراد باید با مراحل و نحوه توقیف اموال بابت مهریه آشنایی داشته باشند.
لذا؛ در این مقاله، ابتدا، به بررسی توقیف اموال برای مهریه پرداخته و سپس، توقیف اموال بابت مهریه از طریق اداره ثبت و توقیف اموال بابت مهریه از طریق دادگاه مطالعه کرده و در ادامه نیز به توقیف ملک یا خودرو از طریق اجرای ثبت پرداخته و در آخر به پرسش بعد از توقیف اموال برای مهریه چه باید کرد پاسخ خواهیم داد.
بعد از صدور بخشنامه جدید مبنی بر توقیف اموال، کلیه افرادی که خواهان توقیف اموال برای مهریه زوج هستند،ابتدا به اداره ثبت محل مراجعه و بعد از 10 روز از ابلاغ حکم اجرایه اگر زوج نسبت به آن اقدام نکند، اموال او جهت مهریه توقیف می شود. حال اگر اداره ثبت ظرف مدت 2 ماه به شناسایی لیست توقیف اموال و توقیف اموال مرد اقدام نکند و یا 6 ماه نسبت به اجرای سند ازدواج و وصول مهریه اقدام نکند، زوج می تواند با گرفتن گواهی از اداره ثبت برای توقیف اموال مرد به دادگاه مراجعه نماید.
سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که توقیف اموال برای مهریه به چه صورت می باشد؟ در پاسخ به این سوال بهتر است که بگوییم که پس از صدور و ابلاغ بخشنامه جدید که تغییرات اساسی که در گرفتن مهریه و روش توقیف اموال بابت مهریه ایجاد نمود، تا کلیه بانوانی که برای مطالبه مهریه خود اقدام می کنند، در مرحله اول موظف هستند برای مطالبه مهریه و توقیف اموال بابت مهریه به اداره ثبت مربوطه مراجعه نمایند. و اگر نتیجه ای حاصل نکردن بابت توقیف اموال با گرفتن گواهی از اداره ثبت به دادگاه جهت توقیف اموال مرد اقدام نماید.
سپس برای مطالبه مهریه ابتدا باید به اداره ثبت مربوطه مراجعه شود و اگر اداره ثبت نتواند ظرف مدت دو ماه از ثبت درخواست توقیف اموال بابت مهریه، نسبت به شناسایی لیست اموال قابل توقیف برای مهریه و توقیف اموال شوهر اقدام کند؛ یا ظرف مدت شش ماه نسبت به اجرای مهریه و وصول آن اقدام نماید، زوجه می تواند با اخذ گواهی مربوطه از اجرای ثبت، برای مطالبه مهریه به دادگاه خانواده رجوع کند.
نکته: دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و دادگاه خانواده تا قبل از صدور گواهی فوق، از پذیرش هرگونه دادخواست مطالبه مهریه و توقیف اموال بابت مهریه ممنوع بودند.
بنابراین با توجه به این نکته که در حال حاضر، توقیف اموال بابت مهریه از طریق اداره ثبت بر توقیف اموال بابت مهریه از طریق دادگاه مقدم بوده و لزوما باید قبل از آن انجام گیرد، ما نیز در بخش های بعد ابتدا به توقیف ملک یا خودرو و اموال بابت مهریه از طریق اجرای ثبت پرداخته و پس از بیان نکات مربوط به آن، سپس درمورد توقیف اموال بابت مهریه از طریق دادگاه مورد بررسی قرار خواهیم داد. درخصوص توقیف ملک یا خودرو از طریق اجرای ثبت درمتن مقاله بیان شده است.
برای توقیف اموال برای مهریه از طریق اجرای ثبت، متقاضی باید به دفتر خانه محل اجرای عقد نکاح مراجعه کرده و درخواست صدور اجراییه نماید. سردفتر این درخواست را به آخرین نشانی تعیین شده برای زوج در سند ازدواج ارسال کرده و زوجه را به اداره ثبت مربوطه برای تشکیل پرونده هدایت می کند.
سوالی که در این جا مطرح می شود این است که توقیف اموال برای مهریه از طریق اجرای ثبت به چه صورت می باشد؟ در پاسخ به این سوال بهتر است که بگوییم برای توقیف اموال برای مهریه ابتدا زوجه به دفترخانه عقد نکاح رفته و بعد از درخواست اجراییه و ارسال آن به نشانی زوج از طریق سردفتر دفترخانه، با در دست داشتن اجراییه صادر شده و قبض ارسال اطلاعیه برای زوج و سایر اسناد و مدارک لازم به اداره ثبت مربوطه مراجعه می کند و، یک نسخه از اجراییه برای زوج ارسال شده و به وی مهلت داده می شود تا ظرف 10 روز برای پرداخت مهریه یا معرفی مال اقدام نماید.
بنابراین هر گاه زوجه به خواهد که مهریه خود را به اجرا بگذارد بعد از رفتن به دفتر ازدواج در سند عقد نکاح با در دست داشتن قبض ابلاغیه به اداره ثبت مربوطه مراجعه می کند و بعد از تشکیل پرونده یک نسخه از اجراییه را به زوج ارسال می کند و بعد از بازگشت پاسخ ابلاغیه، چنانچه شوهر ظرف 10 روز از ابلاغ بری پرداخت مهریه یا معرفی مال اقدام نکند، زوجه می تواند برای درخواست توقیف اموال بابت مهریه از طریق اداره ثبت اقدام نماید. درخصوص توقیف ملک یا خودرو از طریق اجرای ثبت درمتن مقاله بیان شده است.
حال اداره ثبت نتواند ظرف مدت دو ماه از ثبت درخواست توقیف اموال بابت مهریه، نسبت به شناسایی و توقیف اموال شوهر اقدام کند یا ظرف مدت شش ماه نسبت به اجرای سند ازدواج و وصول مهریه اقدام نماید، زوجه می تواند با اخذ گواهی مربوطه از اجرای ثبت، برای گرفتن مهریه به دادگاه خانوده رجوع کند.
سوالی که در این جا مطرح می شود این است که توقیف اموال برای مهریه از طریق دادگاه چگونه است؟ در پاسخ به این سوال بهتر است که بگوییم، توقیف اموال برای مهریه از طریق دادگاه، مطابق راهنمای زیر می باشد:
زوجه موظف است تا با اخذ گواهی مربوطه از اداره ثبت، با در دست داشتن مدارک لازم یعنی گواهی اداره ثبت، شناسنامه، کارت ملی و سند ازدواج به یکی از دفاتر خدمات قضایی الکترونیک مراجعه کرده و دادخواست مطالبه مهریه و توقیف اموال بابت مهریه را ثبت نماید. با توجه به میزان مهریه زوجه، درخواست برای شورای حل اختلاف یا دادگاه خانواده ارسال می شود
نکته: در این مرحله اگر میزان مهریه زوجه تا 20 میلیون تومان باشد، دادخواست مهریه برای شورای حل اختلاف ارسال می شود؛ اما در حالتی که میزان مهریه بیش از 20 میلیون تومان باشد، دادخواست برای دادگاه خانواده ارسال می شود.
نکته: دادگاه خانواده با وصول دادخواست مهریه، اقدام به تعیین وقت دادرسی نموده و در یک جلسه به تقاضای مهریه رسیدگی نموده و اقدام به صدور رای می نماید. مهریه، پس از گذشت 20 روز از تاریخ ابلاغ به شوهر در سامانه ثنا یا در صورت تجدید نظر خواهی، پس از صدور رای دادگاه تجدید نظر قطعی بوده و می توان برای اجرای آن اقدام نمود.
بنابراین بعد از توقیف اموال، زوجه دادخواست مطالبه مهریه را به دادگاه ارائه داده و بعد از صدور حکم، دادنامه ای برای ارزش گذاری و مزایده گذاشتن مال مورد توقیف به مامور اجرای حکم صادر و بعد از کارشناسی، ابلاغیه ای به زوج ارسال که جهت وصول طلب خود اقدام نماید که در صورت خودداری، مال مورد توقیف در مزایده قرار گرفته و مهریه زوجه از آن وصول خواهد شد.
در تیترهای قبلی مقاله در خصوص نحوه توقیف اموال بابت مهریه از طریق اداره ثبت و نیز از طریق دادگاه مطابق با قانون مهریه پرداختیم که متقاضیان به منظور مطالبه و توقیف اموال برای مهریه خود؛ ابتدا می بایست از طریق اداره ثبت اقدام نموده و در صورت عدم دریافت نتیجه، به دادگاه مراجعه نمایند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح توقیف ملک یا خودرو برای مهریه بپردازیم.
سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که توقیف ملک و خودرو برای مهریه به چه نحوه می باشد؟ در پاسخ به این سوال بهتر است که بگوییم، که فرآیند توقیف ملک و خودرو برای مهریه، همانند سایر اموال بوده و در این خصوص؛ فرق میان اموال شوهر وجود ندارد. متقاضی به منظور توقیف ملک و خودرو برای مهریه، ابتدا؛ می بایست به اداره ثبت مراجعه کرده و اگر نتیجه ای دریافت نکرد با اخذ گواهی از اداره ثبت به دادگاه مربوطه برود.
بنابراین درخواست توقیف ملک یا خودرو همانند سایر املاک شوهر می باشد که زوج ابتدا از طریق اداره ثبت اقدام می کند و اگر پس از دو ماه از ثبت درخواست توقیف اموال، اداره ثبت نتواند نسبت به شناسنایی یا توقیف اموال اقدام نماید یا ظرف شش ماه نتواند مهریه را وصول نماید، زوجه می تواند با اخذ گواهی از اداره ثبت به منظور توقیف اموال نظیر ملک، خانه، ماشین برای مهریه، درخواست خود را در دفاتر خدمات قضایی ثبت نموده تا مراحل رسیدگی به درخواست وی، از طریق دادگاه پیگیری شود. درخصوص توقیف ملک یا خودرو از طریق اجرای ثبت درمتن مقاله بیان شده است.
بعد از توقیف اموال برای مهریه چه باید کرد، زوجه ابتدا به اداره ثبت واحد اجرائیات مراجعه کرده و لیست اموال زوج را جهت توقیف ارائه می دهد و بعد از بررسی مدارک ابلاغیه ای جهت اجرای توقیف اموال زوج به مامور اجرا صادر می شود و مامور اجرا نیز پس از تشکیل پرونده طی پیامکی زوج را از صدور برگه اجرایه و مفاد مندرج آن آگاه می کند، تا زوج جهت پرداخت طلب یا رفع توقیف اموال اقدام نماید. بنابراین در صورت خودداری از سوی زوج، اموال توقیف شده جهت وصول به مزایده گذاشته می شود.
زمانی که اقدام وصول مطالبه مهریه از اداره ثبت، ظرف دو ماه از تقاضای اجرا نسبت به شناسایی و توقیف اموال و یا 6 ماه نسبت به اجرای مفاد سند اقدامی انجام نگیرد، زوجه می تواند جهت وصول مهریه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و درخواست وصول مهریه را به دادگاه ارائه دهد، که هنگامی که ابلاغیه به زوج ارسال شد، در این زمان زوج می تواند به دادگاه مراجعه و دادخواست اعسار خود را ارائه دهد.
بنابراین برای این سوال که بعد از توقیف اموال برای مهریه چه باید کرد، لذا هنگامی که زوجه برای وصول مهریه به اداره ثبت مراجعه کرد و اداره ثبت در خصوص وصول مهریه زوجه ظرف مدت 2 ماه از تقاضای اجرا به شناسایی و توقیف اموال و ظرف 6 ماه نسبت به اجرای مفاد سند کاری انجام ندهد، زوجه می تواند با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و درخواست وصول مهریه را به دادگاه ارائه می دهد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه توقیف اموال برای مهریه به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه توقیف اموال برای مهریه پاسخ دهند .
برای مشاوره نحوه توقیف اموال برای مهریه
برای مشاوره نحوه توقیف اموال برای مهریه
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©