برای مشاوره عقد عاریه و ویژگی های آن
برای مشاوره عقد عاریه و ویژگی های آن
یکی از دسته بندی هایی که برای عقود در قانون در نظر گرفته شده است ، تقسیم عقود به معین و نامعین است . عقد معین عقدی است که قانون گذار برای آن نام و قواعد مشخصی در نظر گرفته است مانند عقد بیع ، قرارداد اجاره ، عقد ودیعه ، عقد هبه ، عقد رهن و ... . یکی از این انواع عقود معین ، عقد عاریه است که اغلب با عقد قرض یکی فرض می شود . تفاوت عقد قرض و عقد عاریه بسیاره ظریف است و مستلزم آشنایی کامل با هر کدام از این دو قرارداد است . از این رو در این مقاله به بررسی عقد عاریه ، ویژگی های مال عاریه ای و ویژگی های عقد عاریه می پردازیم .
تعریف عقد عاریه در ماده 635 قانون مدنی آمده است . بر اساس این ماده " عاریه عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین به طرف دیگر اجازه می دهد که از عین مال او مجانا منتفع شود . عاریه دهنده را معیر و عاریه گیرنده را مستعیر گویند " بنابراین با توجه به این ماده عاریه قراردادی است بین عاریه دهنده ( معیر ) یا عاریه گیرنده ( مستعیر ) که با توجه به آن معیر به مستعیر اجازه می دهد که از مال او به طور رایگان استفاده کند .
هر چیزی که با بقای اصل مال بتوان از آن منتفع شد را می توان موضوع عقد عاریه قرار داد . بنابراین مالی که به عاریه داده می شود نباید با استفاده تمام شود و باید در دسته اموال قابل بقا باشد . عاریه دهنده باید مالک منفعت مالی باشدکه عاریه می دهد . برای مثال کسی که خانه اش را برای سکونت به دیگری عاریه می دهد باید مالک منفعت خانه باشد اگر چه می تواند مالک خود خانه نباشد ، در این حالت مستاجر خانه هم چون مالک منافع محسوب می شود می تواند حق سکونت در خانه را عاریه دهد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عقد عاریه و ویژگی های آن ، به کانال تلگرام حقوق قراردادها مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون عقد عاریه و ویژگی های آن پاسخ دهند .
برای مشاوره عقد عاریه و ویژگی های آن
برای مشاوره عقد عاریه و ویژگی های آن
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©