طلاق با داشتن وکالت در طلاق یکی از روش های درخواست طلاق از طرف زوجه می باشد. ارائه مدارک و طی کردن مراحل طلاق با داشتن وکالت در طلاق در این نوع طلاق اهمیت به سزایی دارد. به این منظور زوجه ابتدا اقدام به اخذ وکیل دادگستری نموده و مدارک خود از جمله وکالتنامه طلاق را به او ارائه می کند تا وکیل دادگستری به صورت مع الواسطه مراحل طلاق را سپری کند.
برای مشاوره شرایط طلاق با داشتن وکالت در طلاق
برای مشاوره شرایط طلاق با داشتن وکالت در طلاق
به موجب قانون مرد می تواند با رعایت شرایطی که در قانون بیان شده است و با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بدهد. با رعایت شرایطی این امکان برای زن محدود تر است و به سختی می تواند طلاق بگیرد اما مرد می تواند به همسر خود وکالت دهد که از جانب او در دادگاه حضور پیدا کرده و به عنوان وکیل مرد از او طلاق بگیرد.
این وکالت از طرف مرد به دو صورت به زوجه اعطا می شود، از طریق شروط ضمن عقد نکاح یا به موجب سندی که بعد از عقد در دفتر اسناد رسمی تنظیم گردد. دریافت وکالت در طلاق توسط زوجه به نوعی آزادی عمل زن را در زندگی و استفاده از حقوق طبیعی خود را بیشتر می نماید و سبب می شود هر زمان که بخواهد خود را مطلقه کند. اما سوالی که مطرح می گردد این است که زن چطور می تواند حق وکالتی که از جانب مرد به او داده شده است اعمال نماید؟
از این رو، در این مقاله به بررسی شرایط، مراحل و مدارک لازم برای طلاق با داشتن حق وکالت در طلاق پرداخته و در آخر به دو پرسش طلاق با داشتن حق طلاق چقدر طول میکشد و برای حق طلاق کجا باید رفت؟ پاسخ داده ایم.
زمانی که وکالت یا حق طلاق به زن اعطا می گردد و زن می تواند در هر زمان و شرایطی خود را مطلقه نماید ولی نمی تواند با مراجعه به دفتر ثبت طلاق بگیرد بلکه نیاز به حکم دادگاه دارد. مراحل طلاق با داشتن وکالت طلاق به این صورت است که در صورتی که مرد در دادگاه حضور پیدا نکند زوجه باید به یک وکیل دادگستری مراجعه کرده و با وی قرارداد منعقد نماید و همراه با او در دادگاه حاضر شود.
لازم به ذکر است دادگاه با دریافت وکالت نامه ای که زن از شوهر دارد حکم به طلاق را صادر می نماید تا زوجه بتواند با مراجعه به دفاتر ثبت طلاق، طلاق خود را ثبت نماید. در صورت گم کردن قباله عقد نکاح زن می تواند با مراجعه به دفترخانه ای که عقد در آن ثبت شده، رونوشت سند ازدواج را بگیرد.
وکالت در طلاق که از آن با عنوان حق طلاق نیز یاد می شود، بدین صورت است که زوجه با وکالتی که از همسر خود برای طلاق دارد به راحتی می تواند طرح دعوا نموده و اقدام به مطلقه کردن خود کند. برای آشنایی بیشتر با حق طلاق و اجرایی نمودن آن مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می شود.
پیش از این در خصوص مراحل طلاق با وکالت در طلاق توضیحاتی ارائه شد و گفتیم وکالت در طلاق نوعی وکالتنامه رسمی است که با شرایط خاصی توسط شوهر به زن داده می شود تا زوجه بتواند خود را مطلقه کند. اکنون قصد داریم به بررسی مدارک لازم برای وکالت طلاق بپردازیم. این مدارک عبارت است از :
1وکالت نامه محضری که به موجب آن وکالت در طلاق به زوجه داده شده است.
2سند ازدواج.
3کپی شناسنامه و کپی کارت ملی زوجه.
4در صورت دسترسی کپی کارت ملی یا شناسنامه زوج.
5وکالتنامه فی مابین زوجه و وکیل دادگستری.
نکته لازم به ذکر این است که علی الاصول این طلاق کمتر از یک هفته انجام می شود. برای دریافت حق طلاق داشتن وکالت نامه رسمی الزامی است، این وکالت نامه ممکن است تحت عنوان شروط ضمن عقد به زوجه اعطا شود یا پس از ازدواج و در طول زندگی مشترک، زوجین با مراجعه به دفتر اسناد رسمی اقدام به تنظیم آن نمایند.
پیش از این در خصوص حق طلاق و مراحل و مدارک طلاق با داشتن وکالت در طلاق توضیحاتی ارائه شده است، اکنون قصد داریم به بررسی زمان و مهلت صدور حکم طلاق در طلاق با داشتن وکالت در طلاق پرداخته و به پرسش طلاق با داشتن حق طلاق چقدر طول میکشد پاسخ دهیم.
نکته مهم در خصوص طلاق وکالتی این است که زوجه ملزم به اخذ وکیل دادگستری مع الواسطه برای طی کردن مراحل طلاق وکالتی می باشد. در این خصوص زمان دقیقی برای مختومه شدن پرونده وجود ندارد و ممکن است پرونده طلاق مثلا 2 ماه یا کمتر و یا بیشتر به طول انجامد. در صورتی که هیچ مشکلی در روال پرونده رخ ندهد عموما ظرف 2 ماه پرونده مختومه می شود.
نکته مهم دیگر در خصوص وکالت در طلاق این است که به هنگام تنظیم وکالت نامه باید توجه شود که وکالت با حق عزل است یا بدون حق عزل، اگر وکالت بدون حق عزل یا به تعبیر حقوقی آن وکالت بلاعزل باشد شوهر حق این که وکالت در طلاق را از همسرش سلب کند نخواهد داشت. برای آشنایی بیشتر با وکالت بلا عزل در طلاق مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
پس از بررسی و ارائه توضیحاتی در خصوص مدارک و شرایط طلاق با داشتن وکالت در طلاق، اکنون قصد داریم به این پرسش پاسخ دهیم که برای حق طلاق کجا باید رفت؟ در این خصوص باید بگوییم حق طلاق یا همان داشتن وکالت در طلاق حقی است که باید حتما به صورت قانونی و رسمی توسط شوهر به زن اعطا شود.
اگر بنابر توافق زوجین، زوجه قصد دریافت وکالت در طلاق به عنوان درج شروط ضمن عقد مندرج در سند ازدواج را داشته باشد، برای تنظیم آن قاعدتا باید در دفتر ثبت ازدواج اقدام شود تا در سند ازدواج درج گردد، اما اگر چنانچه زوجین پس از شروع زندگی مشترک به این توافق برسند که زوجه وکالت در طلاق داشته باشد، برای تنظیم وکالت نامه رسمی باید به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه شود.
در نهایت نیز چنانچه زوجه قصد اجرایی نمودن وکالت نامه را داشته باشد، ابتدا اقدام به اخذ وکیل دادگستری می نمایند و در نهایت وکیل اقدام به تنظیم و ثبت دادخواست طلاق وکالتی به دادگاه خانواده می نماید. در طلاق وکالتی زوجه می تواند حقوق مالی خود از جمله مهریه را نیز دریافت نماید مگر اینکه حین دریافت وکالت، حقوق مالی خود را ابرا نموده باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مدارک و مراحل طلاق با داشتن وکالت در طلاق به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مدارک و مراحل طلاق با داشتن وکالت در طلاق پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط طلاق با داشتن وکالت در طلاق
برای مشاوره شرایط طلاق با داشتن وکالت در طلاق
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©