اجاره بها، هزینه ای است که مستاجر، بابت استفاده از منافع ملک مورد اجاره، به موجر می پردازد. مقدار اجاره بها، بر اساس فاکتورهای مختلف، با توافق موجر و مستاجر تعیین می گردد. بعد از انعقاد قرارداد اجاره، مستاجر، ملزم به پرداخت اجاره بها خواهد بود. نحوه پرداخت اجاره بها در قرارداد اجاره، تا ده روز بعد از پایان هر ماه جاری می باشد؛ مگر اینکه طرفین، به گونه ای دیگر، توافق کرده باشند.
برای مشاوره پرداخت اجاره بها و ضمانت عدم پرداخت آن
برای مشاوره پرداخت اجاره بها و ضمانت عدم پرداخت آن
وقتی موجر و مستاجر با یکدیگر قرارداد اجاره ای منعقد می کنند ، هر یک از آنها تعهداتی را بر عهده می گیرند . تعهدات موجر و تعهدات مستاجر طبق قانون مشخص است اگر چه آنها می توانند با اراده خود درباره بسیاری از این موضوعات تصمیم گیری کنند . برای مثال موجر موظف به تحویل عین مستاجره به مستاجر است و در صورتی که از انجام این کار خودداری کند ، مستاجر می تواند قرارداد اجاره را فسخ کند . مستاجر نیز ملزم به پرداخت اجاره بهاست . پرداخت اجاره بها یکی از مهمترین مسائلی که موضوع پرونده های دادگستری را تشکیل می دهد و افراد زیادی بابت شکایت از آن به شوراهای حل اختلاف و دادگاه های حقوقی مراجعه می کنند . از این رو ما در این مقاله به بررسی نحوه پرداخت اجاره بها در قرارداد اجاره و ضمانت اجرای عدم پرداخت اجاره بها در قرارداد اجاره می پردازیم .
اجاره بها هزینه ای است که مستاجر بابت استفاده از منافع ملک به موجر می پردازد . مقدار اجاره بها بر اساس فاکتورهای مختلفی از جمله محل وقوع ملک ، مساحت آن ، کارکرد و امکانات آن و موارد مختلف دیگر با توافق موجر و مستاجر تعیین می شود . بعد از انعقاد قرارداد اجاره مستاجر ملزم به پرداخت اجاره بهاست . نحوه پرداخت اجاره بها در املاک شهری مثل مغازه و خانه در ماده 6 قانون روابط موجر و مستاجر سال 56 و ماده 4 قانون روابط موجر و مستاجر سال 62 ذکر شده است . با توجه به این مواد ، مستاجر ملک ، خواه محل کسب باشد یا مسکن ، باید اجاره بها را تا ده روز بعد از پایان هر ماه جاری بپردازد .
حال اگر مستاجر اجاره بهای خود را در مدت مقرر پرداخت نکند ، تکلیف موجر چه خواهد بود . در واقع ضمانت اجرای عدم پرداخت اجاره بها توسط مستاجر چیست ؟ طبق ماده 7 قانون روابط موجر و مستاجر سال 62 ، در قرارداد اجاره املاک شهری ، در صورتی که مستاجر از پرداخت اجاره بهای خودداری کند ، موجر حق فسخ قرارداد را دارد .
در صورتی که مستاجر معسر باشد و نتواند اجاره بها را پرداخت کند باز هم برای موجر حق فسخ وجود دارد البته این فسخ تنها نسبت به اقساط باقی ماده اعمال خواهد شد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه پرداخت اجاره بها در قرارداد اجاره و ضمانت اجرای عدم پرداخت آن ، به کانال تلگرام حقوق قراردادها مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه پرداخت اجاره بها در قرارداد اجاره و ضمانت اجرای عدم پرداخت آن پاسخ دهند .
برای مشاوره پرداخت اجاره بها و ضمانت عدم پرداخت آن
برای مشاوره پرداخت اجاره بها و ضمانت عدم پرداخت آن
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©