دینا / خانواده / طلاق / عده طلاق خلع چقدر است

عده طلاق خلع چقدر است

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

عده طلاق خلع سه طهر یعنی معادل سه دوره پاک شدن زن از عادت ماهیانه می باشد. در صورتی که زوجه یائسه باشد عده طلاق نخواهد داشت. عده زن باردار در صورتی که تا زمان وضع حمل او بیش از 3 ماه باقی مانده باشد تا زمان وضع حمل است.

 

صدور حکم طلاق و آثار آن بر اساس شرایط و ضوابط مختلف متفاوت می باشد. یکی از انواع طلاق بر اساس قانون مدنی، طلاق خلع می باشد که نوعی طلاق بائن است. طلاق خلع به سبب آن که درخواست آن عموما از سمت زوجه است شرایط متفاوتی با سایر انواع طلاق دارد.

 

طلاق خلع به این معناست که زن به خاطر کراهت و تنفری که از همسر خود دارد، مالی را به وی داده و یا مقداری از مهریه اش را می بخشد تا زوج را راضی به طلاق کند. بر اساس قانون مدنی، طلاق خلع یکی از انواع طلاق بائن محسوب می شود؛ به این معنا که مرد پس از طلاق خلع و در طول مدت عده، شوهر امکان رجوع به زن را نخواهد داشت. اما سوالی که ممکن است مطرح شود آن است آیا زن در طلاق خلع باید عده نگه دارد؟ مدت زمان عده طلاق خلع چقدر است؟

 

از آن رو، در این مقاله در ابتدا به پاسخ به پرسش عده طلاق خلع نوبت اول چند روز است پرداخته و سپس عده طلاق خلع را بررسی کرده ایم و در آخر نیز توضیحاتی در خصوص حکم رابطه در زمان عده طلاق خلع ارائه شده است. در صورت تمایل به آشنایی با میزان عده طلاق خلع با ما همراه باشید.

عده طلاق خلع نوبت اول چند روز است

قبل از پاسخ به پرسش عده طلاق خلع نوبت اول چند روز است بهتر است طلاق خلع نوبت اول را بررسی کرده و سپس به میزان عده طلاق خلع بپردازیم. منظور از طلاق خلع بار اول آن است زن و مرد برای نخستین بار اقدام به طلاق خلع نموده اند. طلاق خلع نوعی از طلاق بائن است که واسطه کراهت زن از شوهر اتفاق می افتد. 

 

ضوابط و شرایط رجوع از طلاق خلع برای بار اول بدین صورت است که در دوران عده زوجه می تواند از فدیه رجوع نماید و پس از رجوع از فدیه در طلاق، زوج می تواند از طلاق رجوع نماید. وفق ماده 1151 قانون مدنی: «عده طلاق و عده فسخ نکاح سه طهر است مگر اینکه زن با اقتضای سن عادت زنانگی نبیند که در این صورت عده او ۳ ماه است.»

 

در صورتی که زن با اقتضای سن یائسه باشد یعنی به سنی رسیده باشد که یائسه شود، عده نخواهد داشت، اما اگر به دلایلی از جمله بیماری پیش از رسیدن به سن یائسگی عادت نبیند، عده او 3 ماه است. همچنین اگر زوجه باردار باشد، در صورتی که بیش از سه ماه تا وضع حمل او باقی مانده باشد، عده طلاق خلع نوبت اول او، تا زمان وضع حمل می باشد. بنابر آنچه گفته شد عده طلاق خلع نوبت اول با عده سایر موراد طلاق تفاوتی ندارد.

 

عده طلاق خلع

در این قسمت قصد داریم به بررسی مدت عده طلاق خلع بپردازیم. بر اساس ماده 1151 قانون مدنی، عده طلاق خلع سه طهر است. یعنی اینکه زن بایستی از تاریخ وقوع طلاق سه بار دوران پاکیزگی بعد از عادت را به پایان برساند. اما اگر هنگام طلاق، زن در سنی باشد که معمولا زنان در آن سن عادت ماهیانه نخواهند داشت و عادت ماهانه نشود، عده ندارد.

 

به علاوه اینکه، میزان عده طلاق خلع در مورد زنانی که باردار هستند باید گفت عده طلاق زن باردار به موجب ماده 1153 قانون مدنی، تا وضع حمل آنان است؛ حتی اگر بیشتر از سه ماه و سه طهر باشد. البته، در صورتی که زن و مرد اصلا با یکدیگر روابط زناشویی برقرار نکرده باشند یا زن یائسه شده باشد، دیگر نیازی به نگه داشتن عده طلاق خلع نیست. 

 

میزان عده طلاق زن یائسه با شرایط مذکور متفاوت است و زنان یائسه نیاز به نگه داشتن عده نخواهند داشت. بنابراین پس از جاری شدن صیغه طلاق زن یائسه می تواند به عقد ازدواج درگیری درآید. برای آشنایی بیشتر با عده زن یائسه مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.

 

حکم رابطه در زمان عده طلاق خلع

در خصوص حکم رابطه در زمان عده طلاق خلع باید گفت اولا تا قبل از پایان مدت عده زن حق داشتن رابطه با مرد دیگری را ندارد و در صورتی که رابطه ای با مرد دیگری داشته باشد زنا تلقی شده و وفق ماده 637 قانون مجازات اسلامی: «هر گاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه ‌شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه‌ کننده تعزیر می‌ شود.»

 

اگر در طول مدت عده زوجه با همسر سابق خود رابطه داشته باشد در حکم زنا است مگر اینگه از فدیه در طلاق رجوع کرده باشد و یا وطی به شبهه باشد که در این صورت مانعی ندارد. بنابراین رابطه زوجین در عده طلاق خلع در صورتی که زوجه از فدیه رجوع نکرده باشد ممنوع می باشد.

 

نکته قابل بحث دیگر در خصوص خواستگاری از زنی است که در عده می باشد؛ اگر زوجه در عده طلاق رجعی باشد خواستگاری از او حرام است چراکه تا پایان مدت عده طلاق همسر شوهر خود محسوب می شود؛ اما در خصوص عده طلاق بائن متفاوت است و اگر چنانچه زوجه در عده طلاق بائن باشد خواستگاری از او مانعی ندارد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد عده طلاق خلع به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون عده طلاق خلع​ پاسخ دهند.