یکی از اقسام وصیت، وصیت عهدی بوده که به موجب آن، انجام امر یا اموری، به عهده دیگری قرار می گیرد که البته عمل به آن واجب است. شخصی که به موجب وصیت عهدی، مکلف به انجام امر یا اموری می شود را در اصطلاح حقوقی، وصی می گویند. در اکثر موارد، شخص وصی، برای مراقبت از فرزندان تعیین می گردد.
برای مشاوره وصی و وظایف آن
برای مشاوره وصی و وظایف آن
هر شخص می تواند قبل از فوت خود وصیت نامه ای تنظیم کند . در این وصیت نامه می توان مال یا اموالی را به کسی بخشید یا انجام امر یا اموری را به عهده وی واگذار نمود . به شخصی که به موجب وصیت کردن مکلف به انجام اموری می شود ، وصی گفته می شود که در قانون مدنی نیز وظایف و اختیارات وصی تعیین شده است . به همین مناسبت ، در این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که وصی یعنی چه و وصی کیست . بنابراین ، به توضیح وصیت چیست ، انواع وصیت و وصی کیست خواهیم پرداخت .
بر اساس قانون مدنی ، هر شخصی می تواند تکلیف اموال و دارایی ها و دیون خود را در وصیت نامه تعیین نماید . این امر که البته عمل مستحب و پسندیده ای است ، به موجب وصیت انجام می گیرد . البته برای صحت وصیت باید نکاتی را هم مدنظر قرار دارد از جمله اینکه وصیت بیشتر از یک سوم اموال و دارایی ها نیاز به تنفیذ یا اجازه وراث دارد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وصیت چیست و وصیت مازاد بر یک سوم کلیک کنید .
در یک تقسیم بندی کلی ، می توان وصیت را به دو دسته وصیت عهدی و وصیت تملیکی تقسیمبندی کرد . در وصیت تملیکی ، شخص مالی را به طور رایگان بعد از فوت خود به دیگری می بهشد . اما در وصیت عهدی انجام اموری را به عهده دیگری قرار می دهد و به همین دلیل ، به آن وصیت عهدی می گویند . به طور مثال ، به موحب وصیت عهدی می توان مسئولیت پرداخت دیونی را بر عهده شخصی قرار داد ، یا مسئولیت نگهداری از فرزندان را به شخص خاصی سپرد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وصیت عهدی و وصیت تملیکی کلیک کنید .
همانگونه که گفته شد ، یکی از اقسام وصیت ، وصیت عهدی است که به موجب آن انجام امر یا اموری به عهده دیگری قرار می گیرد که البته عمل به آن واجب است . بنابراین ، شخصی که به موجب وصیت عهدی مکلف به انجام امر یا اموری می شود را در اصطلاح حقوقی وصی می گویند . در اکثر موارد ، شخص وصی برای مراقبت از فرزندان تعیین می شود . به حکم ماده 1188 قانون مدنی ، هر یک از پدر و جد پدری می توانند بعد از فوت دیگری ، برای نگهداری از اولاد تحت ولایت او وصی معین کنند تا نگهداری و تربیت آنها را به عهده گرفته و اموالشان را اداره کند . علاوه بر این ، شخص می تواند تمام یا قسمتی از اختیارات خود را برای پس از فوت به وصی واگذار نماید که به این عمل ، وصایت هم گفته می شود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وظایف وصی کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وصی کیست به کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون وصی کیست پاسخ دهند .
برای مشاوره وصی و وظایف آن
برای مشاوره وصی و وظایف آن
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©