دینا / عقود و قراردادها / اجاره / مسئولیت تعمیرات ساختمان موجر یا مستاجر

مسئولیت تعمیرات ساختمان موجر یا مستاجر

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی مسئولیت تعمیرات ساختمان موجر یا مستاجر می پردازیم .

 

با افزایش آمار آپارتمان نشینی مشکلات و مسایلی در این باب به وجود امده که موجب گردیده پرونده های زیادی در مراجع قضایی به این موضوع اختصاص یابد . از جمله مسائلی که ممکن است باعث بروز اختلاف بین موجر و مستاجر گردد هزینه های مربوط به تعمیرات آپارتمان است از جمله هزینه تعمیرات آسانسور و یا درب پارکینگ و دستگاه های حرارتی مرکزی و غیره . قانونگذار به همین دلیل قوانینی در خصوص روابط موجر و مستاجر وضع نموده است و در آن تعیین نموده که مستاجر و موجر مسئول پرداخت کدام یک از هزینه ها هستند . در این مقاله به بررسی تعمیرات ساختمان و در صورت عدم انجام مسئولیت هریک از طرفین می پردازیم . 

تعمیرات ساختمان

مسئولیت تعمیرات ساختمان ، بر طبق ماده 20 قانون روابط موجر و مستاجر به صورت ذیل بیان شده است که :
تکالیف موجر : تعمیرات کلی و اساسی مورد اجاره که مربوط به اصل بنا یا تاسیسات عمده منصوبه در آن از قبیل دستگاه های حرارت مرکزی و تهویه و آسانسور باشد به عهده موجر است . 
تکالیف مستاجر : تعمیرات جزیی و همچنین تزیین و تعمیری که مربوط به استفاده بهتر از مورد اجاره باشد با مستاجر خواهد بود . 

در صورت عدم انجام مسئولیت هریک از طرفین

در صورت عدم انجام مسئولیت هریک از طرفین و بروز اختلاف بین موجر و مستاجر در موارد مربوط به تعمیرات مرجع صالح دادگاه است . 
در صورتی که موجر تعمیرات کلی مورد حکم دادگاه را در مهلتی که از طرف دادگاه تعیین می شود انجام ندهد مستاجر می تواند برای فسخ قرارداد اجاره به دادگاه مراجعه کند یا از دادگاه درخواست کند به او اجازه داده شود تعمیرات دایره مزبور را با نظارت اجرا انجام داده مخارج آن را حداکثر تا معادل شش ماه اجاره بها به حساب موجر بگذارد . 
هرگاه مستاجر مانع مالک از انجام تعمیرات ضروری شود دادگاه مستاجر را به رفع ممانعت ملزم و مهلت مناسبی برای انجام تعمیرات تعیین می نماید .
در صورت ادامه ممانعت دادگاه می تواند حکم به تخلیه موقت بنا برای مدت مذکور بدهد . در هر حال مستاجر مسئول خسارتی است که در نتیجه ممانعت از تعمیر بنا حاصل شده است . 

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مسئولیت تعمیرات ساختمان موجر یا مستاجر در کانال تلگرام عقود و قراردادها عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مسئولیت تعمیرات ساختمان موجر یا مستاجر پاسخ دهند .