برای مشاوره سن قانونی بلوغ
برای مشاوره سن قانونی بلوغ
یکی از مهمترین دوره های زندگی ، دوره بلوغ است که پس از رسیدن به سن بلوغ ایجاد می شود . دوره قبل از بلوغ را صغر می گویند و به شخصی که در سن صغر است ، صغیر گفته می شود . صغیر بودن و یا بالغ بودن یک فرد ، حائز آثار مهمی در رابطه با حقوق و تکالیف فرد می باشد . به همین دلیل ، کسب اطلاع کافی از بلوغ ، نشانه ها و سن بلوغ موضوعات مهمی هستند که قصد داریم در این مقاله به آنها بپردازیم . به همین مناسبت ، ابتدا به تعریف بلوغ پرداخته و سپس نشانه های بلوغ را بررسی می نماییم . در ادامه نیز سن بلوغ بر اساس مقررات قانونی توضیح داده می شود .
بلوغ در لغت به معنای رسیدن است . کسی را هم که به سن بلوغ می رسد ، بالغ می نامند . به عبارت دیگر ، بالغ به شخصی گفته می شود که دوره کودکی یا صغر را پشت سر گذاشته است و قوای جسمی و جنسی او رشد و نمو کافی پیدا کرده است و آماده توالد و تناسل است . به جهت آن که شخص بالغ پس از رسیدن به بلوغ مکلف به احکامی شده و صلاحیت انجام دادن پاره ای از اعمال حقوقی را کسب می کند ، شناسایی این مرحله و معرفی آن حائز اهمیت فراوانی است . به همین دلیل است که قبل از رسیدن به سن بلوغ ، اصولا فرد محجور شناخته می شود و صلاحیت انجام پاره ای از معاملات را نخواهد داشت . برای مشاهده صغیر و معاملات صغیر کلیک کنید .
به جهت اهمیت سن بلوغ ، در فقه نشانه هایی برای رسیدن به سن بلوغ در نظر گرفته شده است . این نشانه های بلوغ را می توان به دو قسم تقسیم بندی نمود . برخی از نشانه های طبیعی و فیزیولوژیکی مربوط به بلوغ پسران و دختران عبارت از روئیدن موی خشن بر آلت تناسلی و احتلام در پسران و قاعدگی و بارداری در دختران است . علاوه بر آن ، برخی نشانه های شرعی و قانونی را برای بلوغ مدنظر قرار می دهند که بر اساس آن ، رسیدن فرد به سن معینی اماره یا نشانه رسیدن به سن بلوغ است .
همانگونه که گفته شد ، امروزه دیگر نمی توان به اعتبار نشانه های فیزیولوژیکی یک فرد را بالغ شمرد . لکن احراز این مطلب نیازمند معرفی شاخص و ضابطه ای معین است که در خصوص مسائل حقوقی به یکسان و برای تمام اشخاص به کار گرفته شود و آن سن بلوغ است . البته ، این مطلب که دختران و پسران در چه سنی بالغ می شوند ، خود یک مسئله اختلافی است . اما قانون مدنی ایران ، سن بلوغ شرعی دختران و سن بلوغ پسران در اسلام را مبنا قرار داده است . بنابر نظر مشهور فقیهان ، سن بلوغ دختران 9 سال و سن بلوغ پسران 15 سال می باشد . به همین مناسبت ، قانون مدنی نیز در تبصره 1 ماده 1210 قانون مدنی ، چنین مقرر داشته است : " سن بلوغ در پسر 15 سال تمام قمری و در دختر 9 سال تمام قمری است " .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سن بلوغ قانونی به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سن بلوغ قانونی پاسخ دهند .
برای مشاوره سن قانونی بلوغ
برای مشاوره سن قانونی بلوغ
مقالات مرتبط
مطالب تصادفی
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©