دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی مدنی / استرداد دعوا

استرداد دعوا

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله قصد داریم به بررسی استرداد دعوی چیست ، آثار استرداد دعوا کدامند و مهلت استرداد دعوا چقدر است بپردازیم . 

 

بر اساس قانون ، از آن جهت که خواهان به اقامه یک دعوا علیه خوانده می پردازد ، حق آن را هم خواهد داشت که دعوا را پس گرفته یا به اصطلاح بخواهد دعوای خود را مسترد کند . استرداد دعوی از سوی خواهان ممکن است به این دلیل صورت گیرد که یا وی از اقامه دعوا منصرف شده و یا اینکه با توجه به شواهد و قرائن موجود ، امکان حکم گرفتن از دادگاه را منتفی ببیند . به همین دلیل ، می کوشد تا با استرداد دعوا ، مجددا دعوا را در زمان و شرایط مناسب تری اقامه کند . به همین مناسبت ، در این مقاله قصد داریم به بررسی این سوالات بپردازیم که استرداد دعوی چیست ، آثار استرداد دعوا کدامند و مهلت استرداد دعوا چقدر است .

استرداد دعوا چیست

بر اساس بند ب ماده 107 قانون آیین دادرسی مدنی ، خواهان می تواند مادامی که دادرسی تمام نشده دعوای خود را مسترد کند . بنابراین ، خواهان می تواند دعوای خود را مسترد نماید . چرا که دعوا یا دادرسی با ابتکار خواهان آغاز شده است و به همین دلیل ، حق آن را هم خواهد داشت که دعوی را مسترد کند . در مقابل ، خوانده دعوا از چنین اختیاری برخوردار نیست . استرداد دعوا مستلزم وجود قصد و اعلام اراده شخص است و می تواند به صورت صریح یا ضمنی باشد . در عین حال ، ممکن است استرداد دعوا به صورت کتبی و یا شفاهی باشد .

آثار استرداد دعوا

بر اساس بند ب ماده 107 قانون آیین دادرسی مدنی ، در صورت استرداد دعوا ، دادگاه قرار رد دعوا صادر می کند . از جمله آثار استرداد دعوا و صدور قرار رد دعوا توسط دادگاه آن است که اصحاب دعوا در موقعیت پیش از اقامه دعوا قرار می گیرند و به همین دلیل ، خواهان می تواند همان دعوا را مجددا در دادگاه مطرح کند . همچنین ، یکی دیگر از آثار استرداد دعوا آن است که اعمال دادرسی های انجام گرفته توسط دادگاه نیز منتفی و کان لم یکن خواهد شد و ذی نفع باید مجددا آنها را از دادگاه تقاضا کند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد صرف نظر کردن کلی از دعوا کلیک کنید .

مهلت استرداد دعوا

بر اساس ماده مذکور ، استرداد دعوا صرفا در مهلت زمانی خاص خود امکانپذیر است . زمان یا مهلت استرداد دعوا " مادامی که دادرسی تمام نشده " می باشد . بنابراین ، تا زمانی که دادرسی تمام نشده می توان تقاضای استرداد دعوی کرد و پس از آن تقاضای استرداد دعوا قابل پذیرش نیست . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهلت استرداد دعوا کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد استرداد دعوا چیست به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون استرداد دعوا چیست پاسخ دهند .