دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی کیفری / مرور زمان در جرائم تعزیری

مرور زمان در جرائم تعزیری

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی مرور زمان در جرائم تعزیری می پردازیم .

 

یکی از مهمترین موضوع در امور حقوقی این است که دعوی باید در زمان های قانونی اقامه شود . به این موضوع در حقوق مرور زمان می گویند . مرور زمان یعنی گذشت مدت زمانی که که یک وضعیت حقوقی رو تغییر میده . مرور زمان پیگیری جرم و اجرای مجازات را تحت تاثیر قرار می دهد . در بعضی از موارد مرور زمان باعث می شود که صدور حکم منتفی شده یا حکم صادر شده اجرا نشود . مرور زمان در قانون آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است . مرور زمان در جرائم تعزیری با توجه به درجات مختلف مجازات تعزیری متفاوت است . از این رو در این مقاله به بررسی مدت مرور زمان در جرائم تعزیری و مرور زمان در توقف اجرای حکم تعزیری می پردازیم .

مدت مرور زمان در جرائم تعزیری

گفتیم که مدت مرور زمان در جرائم تعزیری با درجات مختلف ، متفاوت است ؛ یعنی اگر یک جرم تعزیری رخ دهد و مدت زمان مشخصی از وقوع از جرم بگذرد و در این مدت از جرم شکایتی نشود ، بعد از آن دیگر نمی توان از جرم شکایت کرد و برای متهم تشکیل پرونده داد . مدت مرور زمان در جرائم تعزیری از قرار زیر است :
 
1- جرم تعزیری درجه یک ، دو یا سه : مدت مرور زمان برای جرم تعزیری درجه یک ، دو یا سه ، 15 سال است .
 
2- جرم تعزیری درجه چهار : مدت مرور زمان برای جرم تعزیری درجه چهار ، 10 سال است . 
 
3- جرم تعزیری درجه پنج : مدت مرور زمان برای جرم تعزیری درجه پنج ، 7 سال است . 
 
4- جرم تعزیری درجه شش : مدت مرور زمان برای جرم تعزیری درجه شش ، 5 سال است . 
 
5- جرم تعزیری درجه هفت و هشت : مدت مرور زمان برای جرم تعزیری درجه هفت و هشت ، 3 سال است . 
 
در ماده 106 قنون مجازات اسلامی آمده است که در یک جرم تعزیری قابل گذشت اگر قربانی جرم ظرف یک سال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم ، شکایت نکند ، حق شکایت کیفری از او ساقط می شود مگر اینکه متهم تحت سلطه باشد یا به یک دلیل خارج از اختیار خودش ، قادر به شکایت نباشد که در این صورت مهلت مزبور از تاریخ رفع مانع محاسبه می شود . در صورتی که قربانی جرم قبل پایان این مدن فوت کند و دلیلی هم بر صرف نظر شدن او از طرح شکایت نباشد ، خر یک از ورثه او در مهلت 6 ماه از تاریخ وفات حق شکایت دارد . 

مرور زمان در توقف اجرای حکم تعزیری

در ماده 107 قانون مجازات اسلامی آمده است که در صورتی که یک حکم قطعی تعزیری صادر شده باشد و از مدت صادر شدن حکم تعزیری قطعی تا مدت مشخصی ، حکم اجرا نشود ، بعد از آن نیز اجرای حکم متوقف خواهد شد . مرور زمان در توقف اجرای حکم تعزیری از قرار زیر است :
 
1- جرائم تعزیری درجه یک ، دو یا سه اگر برای مدت 20 سال از تاریخ صدور حکم قطعی اجرا نشوند ، متوقف خواهند شد .
 
2- جرائم تعزیری درجه چهار اگر برای مدت 15 سال از تاریخ صدور حکم قطعی اجرا نشوند ، متوقف خواهند شد .
 
3- جرائم تعزیری درجه پنج اگر برای مدت 7 سال از تاریخ صدور حکم قطعی اجرا نشوند ، متوقف خواهند شد .
 
4- جرائم تعزیری درجه شش اگر برای مدت 10 سال از تاریخ صدور حکم قطعی اجرا نشوند ، متوقف خواهند شد .
 
5- جرائم تعزیری درجه هفت و هشت اگر برای مدت 5 سال از تاریخ صدور حکم قطعی اجرا نشوند ، متوقف خواهند شد .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مرور زمان در جرائم تعزیری به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مرور زمان در جرائم تعزیری پاسخ دهند .