دینا / آیین دادرسی / ادله اثبات دعوی / انکار بعد از اقرار در قانون مجازات اسلامی

انکار بعد از اقرار در قانون مجازات اسلامی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی انکار بعد از اقرار در قانون مجازات اسلامی می پردازیم . 

 

گفتیم یکی از ادله اثبات دعوی هم در دعاوی حقوقی و هم در دعاوی کیفری ، اقرار کردن است . اقرار کردن یعنی اینکه یک نفر خودش بر علیه خودش درباره موضوعی اعتراف کند . البته این اعتراف کردن باید شرایطی داشته باشد تا معتبر باشد . شرایط اقرار در دعاوی کیفری بسیار حساس تر از اقرار در دعاوی حقوقی است . زیرا اقراری که ما در یک دعوی کیفری می کنیم منجر به صدور مجازات و ایجاد سوءپیشینه کیفری برای ما می شود . اقرار کردن محکم ترین و قابل استنادترین دلیلی است که می شود با آن ارتکاب عملی را به دیگری نسبت داد از این رو بسیار مهم است که فردی که اقدام به قرار می کند از عواقب اعترافش آگاه باشد . یکی از اصولی که به اقرار کردن حاکم است ، این است که انکار بعد از اقرار مسموع نیست . در این مقاله به بررسی انکار بعد از اقرار در قانون مجازات اسلامی و موارد پذیرش انکار بعد از اقرار می پردازیم .

انکار بعد از اقرار در قانون مجازات اسلامی

همه کسانی که با موضوعات کیفری سر و کار دارند ممکن است این عبارت را شنیده باشند " انکار بعد از اقرار مسموع نیست " . معنی این عبارت این است که بعد از اقرار دیگر نمی توان اقدام به انکار کرد و دادگاه انکار بعد از اقرار را لحاظ نخواهد کرد . به عبارتی نمی توان از اعتراف منصرف شد و حرف را پس گرفت . این موضوع در ابتدای ماده 173 قانون مجازات اسلامی سال 92 نیز آمده است که انکار بعد از اقرار موجب سقوط مجازات نیست . اما این موضوع عدم استماع انکار بعد از اقرار مطلق نیست و در مواردی دادگاه به آن توجه می کند . 

موارد پذیرش انکار بعد از اقرار

در ادامه ماده 173 آمده است که انکار بعد از اقرار در مواردی که اقرار به جرمی که مجازات آن سنگسار یا قتل است ، شنیده خواهد شد و دادگاه آن را بررسی خواهد کرد . در هر یک از جرائمی که مجازات آنها سنگسار یا حد قتل است ، حتی اگر در حین اجرا مجازات باشد ، اقرار کننده می تواند ، انکار کند . بعد از این انکار مجازات سنگسار یا حد قتل دیگر اجرا نخواهد شد و  مجازات دیگری جایگزین  آن خواهد شد . به این ترتیب که برای :
زنا و لواط : صد ضربه شلاق 
سایر جرائم : حبس تعزیری درجه پنج ، اعمال می شود .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انکار بعد از اقرار در قانون مجازات اسلامی به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون انکار بعد از اقرار در قانون مجازات اسلامی پاسخ دهند .