برای مشاوره راه های توقیف اموال
برای مشاوره راه های توقیف اموال
وقتی کسی در دادگاه محکوم به پرداخت مالی می شود به مدت 10 روز بعد از صدور اجراییه فرصت دارد تا حکم را اجرا کند . در این مدت خواهان دعوی که حکم به نفع او صادر شده است ، می تواند در صورتی که گمان برد که فرد محکوم ، حکم صادر شده را اجرایی نخواهد کرد و به طریقی اموال خود را از بین خواهد برد تا از این کار سر باز بزند ، می تواند از دادگاه درخواست توقیف اموال کند .
توقیف اموال هم شامل توقیف اموال منقول و هم شامل توقیف اموال غیرمنقول است . اگرچه برخی از اموال غیرقابل توقیف هستند که در ماده 65 قانون اجرای احکام مدنی به آنها اشاره شده است ، به این اموال اصطلاحا مستثنیات دین می گویند .
اما توقیف اموال از چه روش هایی ممکن است . برای توقیف اموال هم می توان به اداره ثبت مراجعه کرد و هم می توان به دادگستری رفت . از این رو در این مقاله ما به بررسی توقیف اموال از طریق اداره ثبت و توقیف اموال از طریق مراجع دادگستری می پردازیم .
برای توقیف اموال از طریق اداره ثبت باید در نظر داشت که تنها زمانی می توان به این مرجع مراجعه کرد که بدهی و طلب بوسیله یک سند لازم الاجرا قابل استناد باشد . مثلا بدهی ناشی از چک یا بدهی مربوط به مهریه که در سند ازدواج نوشته شده است .
سند ازدواج و چک از جمله اسناد لازم الاجرایی هستند که اداره اجرای ثبت اسناد و املاک می تواند به آنها رسیدگی کند و در صورت نیاز اقدام به صدور حکم توقیف اموال کند . در این روش از توقیف اموال ، نیازی به مراجعه به دادگاه نیست و تنها با مراجعه به اداره ثبت می توان توقیف اموال را دریافت کرد .
به این ترتیب که ابتدا یک مهلت 10 روزه به بدهکار داده می شود تا طلب خود را پرداخت کند . در صورتی که بدهکار در این مدت بدهی خود را پرداخت نکند ، اخطاریه ای برای طلبکار ارسال می شود که طبق آن ظرف سه روز باید اموالی را از بدهکار جهت توقیف اموال ، به اداره ثبت معرفی کند .در واقع در این روش معرفی اموال بدهکار به اداره ثبت بر عهده طلبکار است و بدیهی است که بدهکار می تواند در مهلت 10 روزه اموال خود را به دیگران منتقل کند .
روش بعدی توقیف اموال ، توقیف اموال از طریق دادگستری است . درخواست توقیف اموال از طریق دادگستری هم می تواند بعد از صدور حکم باشد و هم در حین رسیدگی به حکم . به این ترتیب که اگر بعد از صدور حکم ، محکوم علیه حکم صادر شده را اجرا نکند یا در حین رسیدگی به پرونده شک این باشد که بدهکار اموال خود را در این مدت به دیگری منتقل کند ، می توان از دادگاه در خواست توقیف اموال را نمود .
بعد از صدور رای در دادگاه ، خواهان باید تقاضای صدور اجراییه کند تا بواسطه آن حکم صادر شده اجرا شود . بعد از صدور اجراییه محکوم 10 روز مهلت دارد تا اموالی را برای پرداخت بدهی خود به دادگاه معرفی کند و اگر این کار را نکرد خود طلبکار می تواند اموال او را به داگاه معرفی و درخواست توقیف اموال کند .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد راه های توقیف اموال به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون راه های توقیف اموال پاسخ دهند .
برای مشاوره راه های توقیف اموال
برای مشاوره راه های توقیف اموال
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©