برای مشاوره توقیف اموال محکوم علیه و انواع آن
برای مشاوره توقیف اموال محکوم علیه و انواع آن
وقتی صحبت از مال و اموال می شود اولین چیزی که به ذهن می رسد این است که یکی بدهی خود را به دیگری نداده است . وقتی یک نفر از دیگری بابت بدهی یا پرداخت خسارت شکایت می کند در واقع خواهان پولی است که به او پرداخت نشده است . اما چه تضمینی وجود دارد که حتی در صورتی که دادگاه حکم به پرداخت بدهی بدهد ، محکوم از انجام آن سرباز نزد ؟ در واقع برای جلوگیری از تضییع حقوق باید چه کرد ؟ در این باره قانونی وجود دارد به نام قانون اجرای احکام مدنی . طبق این قانون در این موارد می توان اقدام به توقیف اموال کرد . در این مقاله به بررسی اینکه توقیف اموال محکوم علیه چیست و انواع توقیف مال از جمله توقیف تامینی و توقیف اجرایی می پردازیم .
توقیف یعنی بازداشت کرد و نگه داشتن . بنابراین می توان گفت توقیف اموال یعنی اینکه مالی را نگه داریم . در حقوقی توقیف اموال یعنی اینکه مال شخصی را بازداشت کنیم و اجازه تصرف و استفاده از آن را از او بگیریم . توقیف اموال محکوم علیه اینکه بازداشت کردن اموال کسی که در دادگاه حکمی به ضرر او صادر شده است . توقیف اموال زمانی صورت می گیرد که محکوم علیه از پرداخت بدهی خود امتناع کند . حتی اگر خواهان دعوی احساس کند و شک کند که بروز چنین رفتاری از او ممکن است می تواند از دادگاه تقاضای توقیف اموال کند . توقیف اموال به طور کلی به دو دسته تقسیم می شود . توقیف اموال تامینی و توقیف اموال اجرایی .
برای مطالعه روش های توقیف اموال کلیک کنید .
نحوه توقیف حساب مشترک، بدین صورت بوده که توقیف، صرفا تا سقف سهم بدهکار در حساب، امکان پذیر می باشد.
بعد از اینکه حکم دادگاه صادر و بر اساس آن محکوم علیه موظف به پرداخت بدهی خود شد ، اجراییه ای برای او صادر می شود که طبق آن محکوم علیه باید به مدت 10 روز دستورات صادر شده در آن را اجرا کند . اما در این مدت 10 روزه این احتمال هم وجود دارد که محکوم اموال خود را به دیگری منتقل کند یا آنها به نحوی از بین ببرد و مخفی کند و ادعا کند که قدرت پرداخت بدهی را ندارد . در این شرایط ، محکوم له ( کسی که به نفع او صادر شده است ) می تواند اموال محکوم علیه را به دادگاه معرفی کند و از دادگاه درخواست توقیف اموال را بنماید . به این نوع توقیف ، توقیف تامینی یا بعضا توقیف احتیاطی می گویند .
برای مطالعه توقیف اموال منقول و توقیف اموال غیرمنقول کلیک کنید .
اما اگر این مهلت 10 روزه بعد از صدور اجراییه بگذرد و همچنان محکوم علیه ، حکم را اجرا نکرده باشد ، بر اساس ماده 49 قانون اجرای احکام مدنی می توان از دادگاه درخواست کرد تا به میزان حکم صادر شده ( مثلا اگر حکم به پرداخت 440 میلیون تومان باشد به میزان 440 میلیون تومان ) از اموال محکوم علیه توقیف شود . به این نوع توقیف ، توقیف اجرایی می گویند .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد توقیف اموال محکوم علیه و انواع آن به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون توقیف اموال محکوم علیه و انواع آن پاسخ دهند .
برای مشاوره توقیف اموال محکوم علیه و انواع آن
برای مشاوره توقیف اموال محکوم علیه و انواع آن
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©