برای مشاوره وکالت در وکالت یا حق توکیل
برای مشاوره وکالت در وکالت یا حق توکیل
وکالت قراردادی است که بر اساس آن اشخاص به دیگری برای انجام یک سری امور نمایندگی می دهند . مثلا کسی که قصد اقامه دعوی در دادگاه دارد می تواند وکیل بگیرد . البته وکالت موارد دیگری هم دارد مثل زمانی که یک نفر برای فروش خانه و دخالت در امور مالی اش وکالت می دهد که این فرد می تواند وکیل هم نباشد . در این موارد اغلب افراد می توانند وکالت بالاعزل نیز صادر کنند . جدا از اینکه وکالت بابت چه موضوعی صادر می شود ، باید در نظر داشت که برای کسانی که به دیگری وکالت می دهند مهمترین فاکتور ، خود وکیل است . یعنی برای آنها اینکه چه کسی کاری که بابت آن وکالت داده شده است را انجام می دهد ، مهم است . بنابراین باید گفت قرارداد وکالت از جمله عقودی است که شخصیت وکیل در آن مهم است . اما گاهی پیش می آید که وکیل امور وکالتی خود را به دیگری می سپارد که در حقوق به آن توکیل یا وکالت در وکالت می گویند . ما در این مقاله به بررسی تعریف وکالت در وکالت و حدود وکالت در وکالت و عدم توافق درباره وکالت در وکالت می پردازیم .
وقتی قرارداد وکالت بسته می شود از جمله تعهدات وکیل این است که خود به انجام امور بپردازد . اما گاهی وکیل و موکل با هم توافق می کنند که وکیل می تواند برای انجام برخی یا تمام امور وکیل تعیین کند . به این کار وکالت در وکالت یا حق توکیل می گویند . توکیل یعنی وکیل داشتن و حق توکیل یعنی حق وکیل داشتن . بنابراین اگر وکیل حق توکیل داشته باشد می تواند برای انجام امور مربوط به قرارداد وکالتش به دیگری وکالت دهد . نکته مهم در این باره این است که وکیل و موکل یا باید درباره این موضوع با هم توافق کرده باشند یا اینکه اوضاع و احوال به گونه ای باشد که به نظر برسد وکیل چنین حقی داشته است .
وکالت در وکالت حدودی دارد . وکیل اول نمی تواند به وکیل دوم بیش از آنچه خودش در قرارداد وکالت ، اجازه رسیدگی دارد ، وکالت دهد . یعنی اگر وکیل از طرف موکل منصوب به فروش خانه و اجاره دادن مغازه ای شده است ، وکیل اول نمی تواند به وکیل دوم برای فروش باغ وکالت دهد . یا اگر مدت عقد وکالت سه ماه است ، وکالت در وکالت نمی تواند برای 5 ماه باشد . بنابراین وکالت در وکالت تنها تا جایی معتبر است که وکیل اول درباره آن وکالت دارد .
حال در حالت عدم توافق وکیل و موکل درباره وکالت در وکالت تکلیف چیست . در صورتی که وکیل و موکل درباره حق توکیل با هم توافق نکرده باشند وکیل نمی تواند به دیگری وکالت دهد . در صورتی که علیرغم عدم توافق در این باره باز هم وکیل برای انجام موضوع قرارداد به دیگری وکالت دهد ، در صورتی که به موکل خسارتی وارد شود ، هم وکیل اول و هم وکیل دوم در برابر موکل مسئول خواهند بود و موکل می تواند برای دریافت خسارت خود به هر دوی آنها مراجعه کند .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص وکالت در وکالت یا حق توکیل چیست ، به کانال تلگرام حقوق قراردادها مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون وکالت در وکالت یا حق توکیل چیست پاسخ دهند .
برای مشاوره وکالت در وکالت یا حق توکیل
برای مشاوره وکالت در وکالت یا حق توکیل
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©