در این مقاله به بررسی اعاده دادرسی چیست ، مهلت عاده دادرسی و مرجع رسیدگی به اعاده دادرسی خواهیم پرداخت .
برای مشاوره مرجع رسیدگی به اعاده دادرسی
برای مشاوره مرجع رسیدگی به اعاده دادرسی
اعاده دادرسی یکی از روش های فوق العاده اعتراض به احکام دادگاه می باشد . اعاده دادرسی نسبت به رای صادر شده سبب می شود که حکم صادر شده مجددا به لحاظ ماهوی مورد بررسی قرار گیرد و با توجه به جهات اعاده دادرسی حکم مقتضی صادر بشود . اعاده دادرسی به دو شکل اعاده دادرسی حقوقی و اعاده دادرسی کیفری صورت می پذیرد . اما سوالی که مطرح می شود آن است که مرجع رسیدگی کننده به اعاده دادرسی کجاست ؟ به همین مناسبت ، در این مقاله برای پاسخ به این سوال ابتدا اعاده دادرسی چیست و مهلت عاده دادرسی را مطرح نموده و سپس به بررسی مرجع رسیدگی به اعاده دادرسی خواهیم پرداخت .
به موجب ماده 426 قانون آیین دادرسی مدنی ، نسبت به احکامی که قطعیت یافته ممکن است درخواست اعاده دادرسی و انواع آن بشود . البته ، اعاده دادرسی صرفا به جهاتی که در قانون مورد پیش بینی قرار گرفته است انجام می شود . به عنوان مثال ، در صورتی که موضوع حکم مورد ادعای خواهان نبوده باشد ، حکم بیشتر از خواسته صادر شده باشد ، در مفاد حکم تضادی وجود داشته باشد ، احکام متضادی صادر شده باشد ، حیله یا تقلبی رخ داده باشد ، یا اسناد و مدارک جدیدی کشف بشود ، در اینگونه موارد ، می توان نسبت به حکم صادر شده تقاضای اعاده دادرسی نمود . برای مشاهده موارد تقاضای اعاده دادرسی حقوقی کلیک کنید .
در قانون آیین دادرسی مدنی ، برای تقاضای اعاده دادرسی مهلتی پیش بینی شده است . بر این اساس ، " مهلت درخواست اعاده دادرسی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه است . این مهلت ، در خصوص احکام حضوری از تاریخ ابلاغ شروع می شود و در مورد احکام غیابی از زمان پایان یافتن مهلت واخواهی یا مهلت تجدیدنظر خواهی . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهلت اعاده دادرسی ، اعاده دادرسی اصلی و اعاده دادرسی طاری کلیک کنید .
همانگونه که اشاره شد ، تقاضای اعاده دادرسی به استناد جهات مذکور ، سبب می شود که حکم صادر شده مجددا مورد رسیدگی قرار گرفته و در صورت وجود یکی از جهات نقض حکم ، حکم جدیدی صادر شود . بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، مرجع رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی ، دادگاهی است که حکم قطعی را صادر کرده است . به عنوان مثال ، اگر حکم قطعی توسط دادگاه بدوی یا نخستین صادر شده باشد ، همان دادگاه به درخواست اعاده دادرسی رسیدگی می کند و اگر هم دادگاه تجدیدنظر حکم قطعی صادر کرده باشد ، همان دادگاه مجددا به تقاضای اعاده دادرسی رسیدگی و حکم مقتضی صادر می کند . برای مشاهده اینکه چه احکامی قطعی هستند کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مرجع رسیدگی به اعاده دادرسی به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مرجع رسیدگی به اعاده دادرسی پاسخ دهند .
برای مشاوره مرجع رسیدگی به اعاده دادرسی
برای مشاوره مرجع رسیدگی به اعاده دادرسی
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©