برای مشاوره مجازات زورگیری یا اخاذی
برای مشاوره مجازات زورگیری یا اخاذی
بسیار دیده ایم یا حتی شاید برای خودمون پیش آمده باشد که کسی در کوچه و خیابان با تهدید ، درخواست پول و اشیا ما مثل ساعت و کیف پولمان را می کنند . این عمل در قانون جرم است و برای آن مجازات تعیین شده است . به این کار در قانون اخاذی یا شانتاژ گفته می شود که گاهی اوقات به آن زورگیری هم می گویند . زورگیری یکی از جرائم شایع در جامعه است که متاسفانه درباره آن قانون مستقلی وجود ندارد . این ضعف قانونی با توجه به میزان شیوع این جرم در جامعه نیاز به اصلاح فوری قانون گذار دارد . اکنون در مراجع قضایی با توجه به ماده 669 قانون مجازات اسلامی این عمل جرم شناخته شده و برای آن مجازات تعیین شده است . از این رو ما در این مقاله به بررسی جرم اخاذی و مجازات جرم اخاذی می پردازیم .
در مقاله زورگیری یا اخاذی چیست به تفصیل به جرم زورگیری پرداختیم و عناصر جرم آن را بیان کردیم . اخاذی از ریشه کلمه اخذ یعنی زیاد از حد خواستن . بنابراین جرم اخاذی یا زورگیری در یک تعریف ساده یعنی اینکه یک نفر با تهدید و ایجاد و رعب و وحشت از دیگری مالی را به ناحق دریافت کند . همینطور زمانی که کسی دیگری را تهدید کند که فلان قدر به او باید پول داده شود تا رازی را فاش نکند یا به جان و مال و ناموس او صدمه نزند . در تمام این موارد جرم اخاذی صورت گرفته است .
در ماده 669 قانون مجازات اسلامی مجازات جرم زورگیری مشخص شده است . طبق این ماده " هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی و شرافتی یا مالی و یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از اینکه به این واسطه، تقاضای وجه و یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده و یا ننموده باشد ، به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد. "
بنابراین طبق این ماده اگر کسی دیگری را تهدید به قتل یا آسیب و صدمه به جان و آبرو و یا مال دیگری کند ، یا او را تهدید کند که رازی را فاش می کند و از او مطالبه وجهی کند یا تقاضای انجام کاری را بکند ، مجازات او شلاق تا 74 ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال خواهد بود .
دقت کنید که برای تحقق جرم اخاذی هم تهدید و هم تقاضای مال یا انجام کار باید با هم باشد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات جرم زورگیری یا اخاذی ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات جرم زورگیری یا اخاذی پاسخ دهند .
برای مشاوره مجازات زورگیری یا اخاذی
برای مشاوره مجازات زورگیری یا اخاذی
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©