دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / امتناع از انجام وظایف قانونی توسط مقام قضایی

امتناع از انجام وظایف قانونی توسط مقام قضایی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی امتناع از انجام وظایف قانونی توسط مقام قضایی می پردازیم . 

 

یکی از مهمترین اصولی که برای رعایت نظم در هر جامعه باید به آن پرداخت این است که هر عضو در هر سطح و با هر مسئولیتی بتواند وظیفه خود را به درستی و با رعایت اصول انجام دهد . این موضوع از انجام ساده ترین امور در جامعه تا سخت ترین و پیچیده تر و اثرگذار ترین آنها را شامل می شود .

تصور کنید یک مامور اداره پلیس به وظایف خود عمل نکند یا یک مامور دولتی از انجام کاری که بر عهده اش گذاشته شده است امتناع کند . در این موارد علاوه بر بهم خوردن نظم ، ممکن ضررهایی به دیگری وارد شود . از این رو قانون گذار با ضروری شناختن انجام وظایف قانونی ، امتناع از آن را جرم دانسته است .

یکی از حساس ترین مشاغلی که در صورت انجام وظایفش مشکلات عدیده ای ایجاد می کند ، مقام قضایی و قضات هستند . از این رو ما در این مقاله به بررسی امتناع از انجام وظایف قانونی توسط مقام قضایی و مجازات امتناع از انجام وظایف قانونی توسط مقام قضایی می پردازیم . 

امتناع از انجام وظایف قانونی توسط مقام قضایی

فرض کنید که شما برای شکایت به دادسرا رفته اید یا پرونده ای را در دادگاه حقوقی مطرح کرده اید اما قاضی پرونده با بهانه های مختلف از بررسی موضوع و صدور حکم خودداری می کند . یا اینکه قاضی با بهانه ای اینکه قانون در این باره وجود ندارد یا قانون متناقض و مبهم است حکم صادر نکند و یا اینکه صدور حکم رو بر خلاف قانون به تاخیر بیاندازد .

در همه این موارد و مواردی از این دست مقام قضایی با اینکه بررسی این موضوع در صلاحیت او بوده و رسیدگی به آن از جمله وظایف قانونی اش بوده است ، باز هم از انجام این کار خودداری می کند ؛ به این روند " امتناع از انجام وظایف قانونی توسط مقام قضایی " گفته می شود . 

مجازات امتناع از انجام وظایف قانونی توسط مقام قضایی

در ماده 597 قانون مجازات اسلامی ، مجازات امتناع از انجام وظایف قانونی توسط مقام قضایی مشخص شده است . طبق این ماده مجازات امتناع از انجام وظایف قانونی توسط مقام قضایی برای بار اول از شش ماه تا یک سال انفصال است اما در صورت تکرار انفصال دائم از شغل قضایی خواهد بود .

در صورتی که امتناع از انجام وظیفه قانونی منجر به ورود خسارتی به کسی شود ، مقام قضایی به پرداخت خسارت وارده نیز محکوم می شود . برای شکایت از خودداری از انجام وظیفه قانونی توسط مقام قضایی باید به دادسرای انتظامی قضات شکایت کرد .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص امتناع از انجام وظایف قانونی توسط مقام قضایی ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون امتناع از انجام وظایف قانونی توسط مقام قضایی​ پاسخ دهند .