دینا / عقود و قراردادها / سایر عقود / عقد قرض در قانون مدنی

عقد قرض در قانون مدنی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی عقد قرض در قانون مدنی می پردازیم .

 

قراردادها در قانون مدنی ما انواع مختلفی دارند . برای همه انواع قرارداد یک سری شرایط عمومی صحت قرارداد وجود دارد که باید وجود داشته باشد . در قانون برای بعضی از قراردادها نام در نظر گرفته شده است و قانون گذار به طور جداگانه به بیان قواعد مرتبط با این عقود پرداخته است به این عقود ، عقود معین گفته می شود .

مثلا عقد اجاره یا عقد بیع که از شناخته شده ترین انواع قراردادهای معین هستند . اما برخی از عقود معین به این اندازه شناخته شده نیستند و ما با شرایط قانونی آنها آشنا نیستیم مثلا عقد مضاربه ، مساقات یا مزارعه و جعاله یا عقد قرض . ما در این مقاله به بررسی یکی از انواع عقود معین یعنی عقد قرض ، از بین رفتن مال موضوع قرض و زمان مطالبه قرض می پردازیم .

تعریف عقد قرض

ما همه کلمه قرض را شنیده ایم و همه ما وسایل و اسباب خودمان را به دیگری قرض داده ایم یا چیزی از دیگری قرض گرفته ایم . در قانون هم به این کار می گویند قرض و تحت عنوان قرارداد قرض از آن بحث می شود که اغلب در موارد قروض کلان منعقد می شود .

تعریف عقد قرض در قانون مدنی به ترتیب زیر آمده است : " قرض عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین مقدار معینی از مال خود را به طرف دیگر تملک می کند که طرف مزبور مثل آن را از حیث مقدار و جنس و وصف رد نماید ... " . بنابراین طبق قانون در قرارداد قرض ما بخشی از مال خود را به دیگری می دهیم تا از آن استفاده کند ولی همان فرد باید خود آن مال را به ما برگرداند .

از بین رفتن مال موضوع قرض

اگر مالی که قرض گرفته شده است گم ، تلف و یا ناقص شود ، کسی که مال را قرض گرفته است باید مثل آن را برای قرض دهنده تهیه کند و به او بدهد و در صورتی که امکان تهیه مثل آن وجود نداشته باشد باید قیمت آن را پرداخت کند .
علاوه بر این کاهش یا افزایش ارزش پول ، تاثیری در عقد قرض ندارد و قرض گیرنده باید همان مال و به همان مقداری که قرض کرده است را به قرض دهنده برگرداند . 

 

زمان مطالبه قرض

اگر برای عقد قرض مهلتی تعیین شده باشد ، قرض دهنده تنها زمانی می تواند برای مطالبه قرض خود به مدیون مراجعه کند که مدت مهلت مقرر به سر آمده باشد . و قبل از آن نمی تواند طلب خود را مطالبه کند . هم چنین در موقع مطالبه قاضی می تواند در صورتی که ضروری دید بری قرض گیرنده مهلت تعیین کند و یا اقساطی برای او در نظر بگیرد .   

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عقد قرض در قانون مدنی ، به کانال تلگرام حقوق قراردادها مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون عقد قرض در قانون مدنی پاسخ دهند .