دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / جرم اسید پاشی و مجازات آن

جرم اسید پاشی و مجازات آن

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی جرم اسید پاشی و مجازات آن می پردازیم .

 

یکی از جرایمی که در برای آن مجازات تعیین شده است اسید پاشی می باشد که متاسفانه اسید پاشی از جمله جرایمی است که اخیرا افزایش پیدا کرده ، اگرچه قانونگذار برای اسیدپاشی مجازات تعیین کرده بود اما به دلیل اینکه جرمی است که افزایش داشته است برای پیشگیری از جرم اسید پاشی قانونگذار در تاریخ 11 دی ماه سال1397 «  قانون تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن » را تصویب کرده است که به موجب این قانون مجازات مرتکبین تشدید شده است . در این مقاله به بررسی جرم اسید پاشی و مجازات اسید پاشی می پردازیم . 

جرم اسید پاشی

جرم اسید پاشی طبق قانون زمانی رخ می دهد که « هر کس عمدا پاشیدن اسید یا هر نوع ترکیبات شیمیایی دیگر با هر میزان غلظت موجب جنایت بر نفس ، عضو و منفعت شود در صورت مطالبه از ناحیه مجنی علیه یا ولی دم حسب مورد با رعایت شرایط عمومی و اختصاصی قصاص ، به قصاص نفس یا قصاص عضو محکوم می شود و در غیر این صورت مطابق قانون دیه و تعزیر عمل می شود . »  به عبارت دیگر برای تحقق جرم اسید پاشی باید گفت اولا شخصی که این عمل را مرتکب می شود باید با عمد و آگاهی انجام دهد و دوما عمل پاشیدن اسید موجب نقص یا آسیبی به یکی از اعضای بدن فرد شود که در این صورت جرم اسید پاشی رخ داده و حسب مورد مجازات می گردد . 

 

مجازات اسید پاشی

مجازات اسید پاشی زمانی که کسی مرتکب اسید پاشی شود و شاکی نداشته باشد و یا شاکی از قصاص گذشت نماید و یا به هر علتی قصاص انجام نشود :
مرتکب جرم اسید پاشی علاوه بر پرداخت دیه ( یا ارش ) طبق مقررات به مجازات ذیل محکوم می گردد : 
در مورد جنایت بر نفس و جنایت منجر به تغییر شکل دائمی صورت شخص به مجازات حبس تعزیری درجه یک محکوم می شود . 
در مورد جنایت بر عضو اگر موجب مرض دائمی یا فقدان یکی از حواس مجنی علیه یا قطع یا از کار افتادن عضوی از اعضای شخص گردد به مجازات حبس تعزیری درجه دو حکم داده  می شود . 
اگر موجب نقصان یا ضعف دائم یکی از اعضای بدن یا منافع آن و یا باعث از بین رفتن قسمتی از عضو گردد ، بدون آنکه عضو از کار بیفتد به مجازات حبس تعزیری 
درجه سه محکوم می شود . 

اگر موجب صدمه بدنی دیگری بشود به مجازات حبس تعزیری درجه چهارم  محکوم خواهد شد . 

 

مجازات اسیدپاشی روی ماشین

پس از توضیح در خصوص جرم اسیدپاشی و ارکان آن در تیترهای قبلی، در این بخش از مقاله، قصد داریم تا مجازات جرم اسیدپاشی بر روی ماشین را مورد بررسی قرار دهیم و بگوییم که مرتکب چنین جرمی، به چه مجازاتی محکوم خواهد شد.

مجازات جرم اسیدپاشی روی ماشین، به طور انحصاری، مورد تصریح قانون گذار، قرار نگرفته است و برای بررسی آن، باید ماده 677 قانون مجازات اسلامی، بخش تعزیرات را که در سال 1399 نیز اصلاحاتی در آن، صورت گرفته، مورد بررسی قرار داد. ماده فوق الذکر، مقرر می دارد: 

"هرکس عمدا، اشیاء منقول یا غیر منقول متعلق به دیگری را تخریب نماید یا به هر نحو، کلا یا بعضا، تلف نماید و یا از کار اندازد، به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه [و] در صورتی که میزان خسارت ‌وارده یکصد میلیون (100/000/000) ریال یا کمتر باشد، به جزای نقدی تا دو برابر معادل خسارت ‌وارده، ‌محکوم خواهد شد."بنابراین، مجازات جرم اسید پاشی روی ماشین، حبس و جزای نقدی می باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جرم اسید پاشی و مجازات آن در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جرم اسید پاشی و مجازات آن پاسخ دهند.