جرم مزاحمت تلفنی، جرمی است که در آن یک فرد با اشغال کردن تلفن فرد دیگری، به آزار و اذیت آن فرد پرداخته و موجب سلب آسایش وی می گردد. در پاسخ به این سوال که حکم مزاحم تلفن چیست؟ باید گفت مجازات جرم مزاحمت تلفنی، علاوه بر اعمال مقررات شرکت مخابرات ، حبس از یک ماه تا شش ماه است .
برای مشاوره مجازات جرم مزاحمت تلفنی
برای مشاوره مجازات جرم مزاحمت تلفنی
پیشرفت تکنولوژی، در کنار مزایای بسیاری که برای زندگی بشر به همراه داشته، جرایم کیفری جدیدی را نیز که با استفاده از این تکنولوژی های جدید قابل انجام می باشد، به جهان امروز معرفی کرده است. تلفن، اینترنت و موبایل نمونه هایی از این تکنولوژی ها بوده که موجب تغییرات گسترده ای در جرایم و قوانین جزایی شده است.
یکی از تکنولوژی هایی که در کنار مزایای خود، موجب شکل گیری جرایم جدیدی نیز شده است، تلفن می باشد. از زمانی که تلفن به عنوان یک ابزار ارتباطی مورد استفاده بشر قرار گرفته است ، افرادی نیز از آن به نحو غلط و با هدف برهم زدن آرامش و امنیت دیگران استفاده کرده اند . از این رو قانون گذار این عمل را جرم دانسته و برای افرادی که با استفاده از تلفن اقدام به ایجاد مزاحمت تلفنی می کنند ، تعیین مجازات نموده است.
به همین دلیل، در این مقاله به معرفی جرم مزاحمت تلفنی پرداخته، پس از بیان نحوه شکایت از جرم مزاحمت تلفنی، مجازات جرم مزاحمت تلفنی را توضیح خواهیم داد.
همانطور که تکنولوژی پیشرفت می کند، در کنار مزایای بسیاری که برای زندگی بشر به همراه می آورد، اشکال جدیدی از جرایم کیفری را که با استفاده از این تکنولوژی های جدید قابل انجام می باشد نیز به جوامع بشری معرفی می کند. ورود تلفن، اینترنت و موبایل که امروزه در تمام کشورها شاهد استفاده از آن ها می باشیم، نمونه هایی از این تکنولوژی ها بوده که موجب تغییرات گسترده ای در جرم و قوانین جزایی شده است.
یکی از تکنولوژی هایی که در کنار مزایای خود، موجب شکل گیری جرایم جدیدی نیز شده است، تلفن می باشد. با اختراع تلفن اگرچه برقراری ارتباط تسهیل گردید، اما طیف جدیدی از جرایم کیفری نیز ظاهر شد و در گذرزمان گسترش یافت که یکی از مهم ترین این جرایم، جرم مزاحمت تلفنی می باشد.
مزاحمت تلفنی در قانون مجازات اسلامی به عنوان یک جرم مشخص گردیده است. به موجب ماده 641 این قانون :«هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.»
در تعریف جرم مزاحمت تلفنی می توان گفت ، جرم مزاحمت تلفنی جرمی است که در آن یک فرد با اشغال کردن تلفن فرد دیگری، به آزار و اذیت آن فرد پرداخته و موجب سلب آسایش وی می گردد. مزاحمت تلفنی می تواند شامل اقدامات متفاوتی مثل فوت کردن یا سوت زدن در تلفن ، زنگ زدن و قطع کردن مکرر ، زنگ زدن و حرف نزدن ، گفتن کلمات رکیک و ناسزا در تلفن ، گفتن شایعه یا خبر دروغ و اعمالی از این دست باشد .
در بخش قبل به تعریف جرم مزاحمت تلفنی پرداختیم و مفهوم این جرم را توضیح دادیم. اما فردی که مورد مزاحمت از طریق تلفن قرار می گیرد و قصد شکایت از مزاحم تلفنی را دارد، با این سوال موجه می گردد که نحوه شکایت از جرم مزاحمت تلفنی به چه صورت می باشد؟ و به کدام مرجع قضایی باید مراجعه کنم؟ به همین دلیل، در این بخش از مقاله به توضیح نحوه شکایت از جرم مزاحمت تلفنی می پردازیم.
نکته ای که باید به آن توجه شود آن است که جرم مزاحمت تلفنی را هم می توان از طریق شرکت مخابرات پیگیری کرد و هم می توان در دادسرا از مرتکب آن شکایت کرد .
نحوه شکایت از جرم مزاحمت تلفنی مطابق راهنمای زیر می باشد:
۱در مرحله اول، فردی که مورد مزاحمت تلفنی قرار می گیرد و قصد شکایت از مزاحم تلفنی را دارد، باید شکواییه مزاحمت تلفنی را تنظیم کرده و به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و شکواییه خود را ثبت نماید تا برای دادسرای صالح فرستاده شود.
۲پس از وصول شکایت به دادسرا و ارجاع به شعبه، شعبه دادسرا دستور استعلام از مخابرات را صادر نموده و با توجه به به نتیجه استعلام تصمیم گیری می نماید. با این توضیح که در صورتی که جواب استعلام، تایید کننده تماس های مکرر از سوی متهم باشد، ابلاغیه دادسرا برای متهم ارسال گردیده و در صورت عدم حضور جلب می گردد.
۳پس از رسیدگی مقدماتی در دادسرا ، چنانچه دادسرا وقوع جرم را احراز نکند، قرار منع تعقیب صادر نموده، در غیر این صورت با صدور قرار جلب به رسیدگی، پرونده را به دادگاه کیفری دو ارسال می نماید.
۴ دادگاه کیفری دو با ارسال ابلاغیه وقت دادرسی برای شاکی و متهم تشکیل گردیده و در صورتی که وقوع جرم مزاحمت تلفنی را محرز بداند، به صدور حکم مجازات برای متهم جرم مزاحمت تلفنی اقدام می نماید . این حکم، ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ، قابل تجدیدنظر خواهی در دادگاه تجدیدنظر استان می باشد.
در بخش های قبل به تعریف جرم مزاحمت تلفنی پرداخته و نحوه شکایت از جرم مزاحمت تلفنی را توضیح دادیم. اکنون در این بخش، به توضیح مجازات جرم مزاحمت تلفنی می پردازیم. مطابق ماده 641 قانون مجازات اسلامی :«هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.»
بنابراین در پاسخ به این سوال که مجازات جرم مزاحمت تلفنی چیست؟ باید گفت که مجازات جرم مزاحمت تلفنی، علاوه بر اعمال مقررات شرکت مخابرات ، حبس از یک ماه تا شش ماه است .
در ارتباط با مجازات جرم مزاحمت تلفنی، نکات زیر باید قابل توجه قرار گیرد:
جرم مزاحمت تلفنی از جرائم غیرقابل گذشت می باشد. به این معنا که در صورت گذشت شاکی، رسیدگی کیفری متوقف نشده و بنابراین مجازات جرم مزاحمت تلفنی برای مرتکب آن تعیین می گردد.
مجازات حبس جرم مزاحمت تلفنی، مجازات حبس تعزیری بوده و بنابراین تحت شرایط قانونی، قابل تخفیف می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات جرم مزاحمت تلفنی ، در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات جرم مزاحمت تلفنی پاسخ دهند .
برای مشاوره مجازات جرم مزاحمت تلفنی
برای مشاوره مجازات جرم مزاحمت تلفنی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©