برای مشاوره فرزندخواندگی و حقوق مالی آنان
برای مشاوره فرزندخواندگی و حقوق مالی آنان
با تصویب قانون در سال 1392 تعداد داوطلبان برای فرزند خواندگی افزایش داشته است زیرا به موجب این قانون علاوه بر زن و شوهر بدون فرزند دختران و زنان بالای 30 سال و خانواده های دارای فرزند نیز می توانند برای فرزندخواندگی اقدام نمایند . فرزندخواندگی پروسه ای است که به دقت انجام می شود و زمانبر است به دلیل اینکه آینده و مصلحت کودک را تحت تاثیر قرار می گیرد . یکی از مواردی که برای شرایط فرزندخواندگی مورد بررسی قرار می گیرد داشتن شرایط مالی داوطلبین است . فرزند خوانده باید دارای حقوقی باشد که آینده وی تامین گردد . در این مقاله به بررسی شرایط مالی برای داوطلبان فرزند خواندگی و حقوق مالی فرزند خوانده می پردازیم .
شرایط مالی برای داوطلبان فرزندخواندگی ( دختر خواندگی یا پسر خواندگی ) از جمله ملاک های است که سازمان تامین اجتماعی برای سرپرستی کودک در نظر گرفته است . خانواده ای که برای ثبت نام فرزند خواندگی، اقدام می کنند باید بتوانند تضمینی برای اینکه توانایی تامین کودک را دارند بدهند . هیچ الزامی برای انتقال یک سوم دارایی به کودکی که به سرپرستی گرفته می شود ، نیست . لازم به ذکر است که به فرزند خوانده ارثی تعلق نمی گیرد اگرچه اسم کودک در شناسنامه وارد شده باشد و مدت زمان طولانی از سرپرستی کودک گذشته باشد .
در پاسخ به این سوال که ، حقوق مالی فرزند خوانده چیست ؟ باید گفت طبق قانون :
درخواست کننده منحصر یا درخواست کنندگان سرپرستی باید متعهد گردند که تمامی هزینه های مربوط به نگهداری و تربیت و تحصیل افراد تحت سرپرستی را تأمین نمایند . این حکم حتی پس از فوت سرپرست منحصر یا سرپرستان نیز تا تعیین سرپرست جدید ، برای کودک یا نوجوان جاری می باشد . بدین منظور سرپرست منحصر یا سرپرستان ، موظفند با نظر سازمان خود را نزد یکی از شرکتهای بیمه به نفع کودک یا نوجوان تحت سرپرستی بیمه عمر کنند .
تکالیف سرپرست نسبت به کودک یا نوجوان از لحاظ نگهداری ، تربیت و نفقه و احترام ، نظیر تکالیف والدین نسبت به اولاد است . کودک یا نوجوان تحت سرپرستی نیز مکلف است نسبت به سرپرست، احترامات متناسب با شأن وی را رعایت کند .
ـ در صورت فوت سرپرست منحصر یا سرپرستان که مشمول یکی از صندوق های بازنشستگی بوده اند ، افراد تحت سرپرستی در حکم افراد تحت تکفل متوفی محسوب گردیده و تا تعیین سرپرست جدید از مزایای مستمری وظیفه بازماندگان برخوردار خواهند شد .
در حقوق کشور ما، به تبعیت از شرع اسلام و احکام مقرر در قرآن، مساله ارث فرزند خوانده از سرپرستان خود و برعکس، یعنی، ارث سرپرستان از اموال فرزند خوانده، به رسمیت شناخته نشده و در نتیجه، بحث تعیین میزان سهم الارث آن ها نیز، منتفی می باشد. با این وجود، سرپرستان می توانند، با استفاده از راه کارهایی، مانند وصیت، برای تامین مالی طفل تحت سرپرستی، در زمان بعد از مرگ خود اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد فرزندخواندگی وحقوق مالی آنان در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون فرزندخواندگی و حقوق مالی آنان پاسخ دهند .
برای مشاوره فرزندخواندگی و حقوق مالی آنان
برای مشاوره فرزندخواندگی و حقوق مالی آنان
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©