در این مقاله به بررسی دعوای تصرف عدوانی ، مرجع رسیدگی به دعوای تصرف عدوانی و شیوه اقامه دعوای تصرف عدوانی خواهیم پرداخت .
برای مشاوره مرجع رسیدگی به دعوای تصرف عدوانی
برای مشاوره مرجع رسیدگی به دعوای تصرف عدوانی
یکی از مهمترین دعاوی که در دادگاه ها اقامه می شود ، دعوای تصرف عدوانی است . دعوای تصرف عدوانی به دنبال تصرف عدوانی و غیر قانونی مال غیر منقول از متصرف سابق آن مطرح می شود . اقامه دعوای تصرف عدوانی به شیوه دعوای تصرف عدوانی حقوقی و دعوای تصرف عدوانی کیفری امکانپذیر است . اما آنچه که قصد داریم در این مقاله به آن بپردازیم آن است که دعوای تصرف عدوانی کجا اقامه می شود و مرجع و دادگاه صالح به رسیدگی دعوای تصرف عدوانی کجاست . به همین مناسبت ، در این مقاله به بررسی دعوای تصرف عدوانی ، مرجع رسیدگی به دعوای تصرف عدوانی و شیوه اقامه دعوای تصرف عدوانی خواهیم پرداخت .
در ماده 158 قانون آیین دادرسی مدنی ، دعوای تصرف عدوانی مورد بررسی قرار گرفته است . بر اساس این ماده ، " دعوای تصرف عدوانی عبارت است از ادعای متصرف سابق مبنی بر اینکه دیگری بدون رضایت او ، مال غیر منقول را از تصرف وی خارج کرده و ادعای تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست می نماید " . به همین دلیل ، برای اثبات دعوای تصرف عدوانی سه مطلب باید برای دادگاه به اثبات برسد :
نخست ، تصرف سابق خواهان ، ( خواهان قبلا متصرف مال غیر منقول بوده است ) .
دوم ، تصرف فعلی خوانده ، ( خواهان فعلا متصرف است ) .
سوم ، تصرف به صورت عدوانی و غیر قانونی بوده باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت دعوای تصرف عدوانی حقوقی و کیفری کلیک کنید .
به حکم قانون آیین دادرسی سابق ، دعاوی تصرف به طور کلی در مرحله بدوی در صلاحیت دادگاه عمومی می باشد . در ماده 12 قانون آیین دادرسی نیز از نظر صلاحیت ، مرجع رسیدگی به دعوای تصرف عدوانی را دادگاهی می داند که مال غیر منقول در حوزه آن واقع است . بر این اساس ، دادگاه صالح دعوای تصرف عدوانی ، دادگاه عمومی محل وقوع مال غیر منقول است . البته ، در محل هایی که شورای حل اختلاف وجود دارد ، این امر در صلاحیت شورای حل اختلاف است . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد صلاحیت شورای حل اختلاف کلیک کنید .
ذی نفع دعوای تصرف عدوانی یعنی متصرف سابق می تواند اقامه دعوای تصرف عدوانی نماید . بر اساس ماده 177 قانون آیین دادرسی مدنی ، رسیدگی به این دعاوی تابع تشریفات آیین دادرسی نیست و رسیدگی به آنها خارج از نوبت اجام می شود . بعلاوه اینکه ، اقامه دعوای تصرف عدوانی نیازمند پرداخت هزینه دادرسی دعاوی غیر مالی می باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهلت اقامه دعوای تصرف عدوانی و شیوه اقامه دعوای تصرف عدوانی حقوقی کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مرجع رسیدگی به دعوای تصرف عدوانی به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مرجع رسیدگی به دعوای تصرف عدوانی پاسخ دهند .
برای مشاوره مرجع رسیدگی به دعوای تصرف عدوانی
برای مشاوره مرجع رسیدگی به دعوای تصرف عدوانی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©