برای مشاوره دعوای مزاحمت و نحوه اثبات آن
برای مشاوره دعوای مزاحمت و نحوه اثبات آن
در قانون آیین دادرسی مدنی ، انواع دعاوی تصرف مورد بررسی قرار گرفته است که انواع دعاوی تصرف عبارتند از دعوای تصرف عدوانی ، دعوای ممانعت از حق و دعوای مزاحمت . در واقع به دلیل اینکه این سه نوع دعوا قواعد مشترکی با یکدیگر دارند ، قانونگذار آنها را تحت عنوان دعاوی تصرف شناسایی کرده است . البته مفاهیم این دعاوی با یکدیگر متفاوت اند ؛ به همین دلیل در این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که دعوای مزاحمت ملکی چیست و اثبات دعوای مزاحمت ملکی چیست . بنابراین ، ابتدا به توضیح اینکه دعوای مزاحمت پرداخته و سپس چگونگی اثبات دعوای مزاحمت را بررسی می نماییم .
در قانون آیین دادرسی مدنی ، دعوای مزاحمت به عنوان یکی از دعاوی تصرف مورد پیش بینی قرار گرفته است . به موجب ماده 160 قانون آیین دادرسی مدنی ، دعوای مزاحمت عبارت است از دعوایی که به موجب آن متصرف مال غیر منقول درخواست جلوگیری از مزاحمت کسی را می نماید که نسبت به متصرفات او مزاحم است ؛ بدون اینکه مال را از تصرف متصرف خارج کرده باشد " . به عنوان مثال ، اگر شخصی ناودان ملکی را که در تصرف دارد ، طوری قرار دهد که آبریز آن در ملک مجاور باشد ، متصرف ملک مجاور می تواند علیه او دعوای مزاحمت اقامه کند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع دعاوی تصرف و قواعد مشترک آنها کلیک کنید .
از آن جهت که دعوای مزاحمت به عنوان یکی از دعاوی تصرف شناخته شده است ، احکام و قواعد مربوط به آن مانند سایر دعاوی تصرف می باشد . بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، اگر شخصی مدعی مزاحمت دیگری در ملک خود باشد ، می تواند دعوای مزاحمت اقامه کند . در این دعوا ، دادگاه تنها به بررسی این مطلب می پردازد که تصرف سابق خواهان بدون هیچ گونه مزاحمتی بوده است ولی اکنون خوانده مزاحمت ایجاد کرده است . در صورت احراز این دو مطلب ، و اینکه " مزاحمت " خوانده بدون رضایت خواهان و به صورت غیر قانونی بوده است ، می توان به اثبات دعوای مزاحمت پرداخت و دادگاه حکم به رفع مزاحمت صادر خواهد کرد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت دعوای مزاحمت و ممانعت از حق کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دعوای مزاحمت چیست به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دعوای مزاحمت چیست پاسخ دهند .
برای مشاوره دعوای مزاحمت و نحوه اثبات آن
برای مشاوره دعوای مزاحمت و نحوه اثبات آن
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©