در این مقاله شرایط دریافت اجرت المثل ایام زوجیت ، دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت و نمونه دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت را بررسی می نماییم .
برای مشاوره دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت
برای مشاوره دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت
مطابق قانون ، عمل هر شخصی محترم بوده و طبق شرایطی می توان مزد آن را دریافت نمود . به عنوان مثال ، کارهایی که زن در طول زندگی مشترک به درخواست زوج انجام می دهد ، دارای ارزش بوده و زن می تواند بابت آنها مزد بگیرد که به آن اجرت المثل ایام زوجیت گفته می شود . مطالبه اجرت المثل ایام زناشویی که معمولا حین دعوای طلاق به عمل آید ، نیازمند ارائه دادخواست به دادگاه خانواده می باشد . به همین مناسبت ، در این مقاله قصد داریم نمونه فرم دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت را برای شما عزیزان ارائه نماییم که ابتدا به توضیح شرایط دریافت اجرت المثل ایام زوجیت پرداخته و سپس دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت و نمونه دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت را ارائه می نماییم .
بر اساس ماده 336 قانون مدنی ، هرکس بر حسب امر دیگری اقدام به عملی کند که عرفا برای آن عمل اجذتی بوده یا آن شخص عادتا مهیای آن عمل باشد ، مستحق اجرت کار خود خواهد بود . همچنین ، اجرت المثل زن بر اساس ماده 29 قانون حمایت خانواده تعریف شده است که به موجب این ماده ، چنانچه زوجه کارهایی را که شرعا بر عهده او نبوده است را به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام داده باشد و این امر برای دادگاه ثابت شود ، دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن به زن حکم می دهد . بر این اساس ، شرایط دریافت اجرت المثل زن آن است که طلاق از طرف زن نبوده و دادخواست طلاق از سوی مرد نیز به علت تخلف زن از ایفای وظایف زناشویی اش نبوده باشد ، کارهایی که زن انجام داده به دستور زوج بوده باشد . زن وظیفه ای در قبال آنها نداشته باشد ، همچنین زن با قصد دریافت مزد این قبیل کارها را انجام داده باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مودر اینکه اجرت المثل زن چیست و شرایط دریافت اجرت المثل زن کلیک کنید .
یکی از مهمترین حقوق مالی زن بعد از طلاق ، اجرت المثل ایام زوجیت است . مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت می بایست از طریق ارائه دادخواست به دادگاه صلاحیت دار انجام گیرد . دادگاه صالح برای رسیدگی به دعوا ی مطالبه اجرت المثل ایام زناشویی ، دادگاه خانواده می باشد . به این منظور ، در قسمت تعیین خواسته و بهای آن بایستی مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت در تاریخ مورد نظر را درج کرد .
در قسمت دلایل و منضمات دادخواست نیز شناسنامه ، سند ازدواج و ارجاع موضوع به کارشناسی مورد نیاز است . در شرح دادخواست نیز یک توضیح کلی از شرایط نوشته شده و مستندا به موادی که اشاره شد ، دادخواست تنظیم می گردد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه تکمیل دادخواست و مبلغ اجرت المثل زن کلیک کنید .
البته اگر مرد توان مالی برای پرداخت اجرت المثل زن را نداشته باشد ، می تواند با ارائه دادخواست اعسار از پرداخت اجرت المثل زن ، تقاضا کند که به صورت قسطی و یا مدت دار ، اجرت المثل را بپردازد .
در این قسمت نمونه فرم دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت فراهم شده است :
ریاست محترم دادگاه خانواده ؛
با سلام ؛
اینجانب به موجب سند عقدنامه شماره .......................... به تاریخ .......................... به عقد دائم آقای ..........................در امده ام و از زمان شروع زندگی مشترک به تاریخ ...................................... تا حال حاضر به دستور ایشان و بدون قصد تبرع ، کلیه امور خانه داری اعم از آشپزی ، نظافت و نگهداری و تربیت فرزندان که به لحاظ شرعی و قانونی وظیفه اینجانب نبوده است را به انجام رسانده ام ؛ اما تا کنون هیچ گونه مزدی بابت انجام این امور دریافت نکرده ام . حال از دادگاه محترم تقاضا دارم که مستند به مواد 336 قانون مدنی و ماده 29 قانون حمایت خانواده و با ارجاع امر به کارشناسی مبلغ اجرت المثل ایام زوجیت اینجانب تعیین و حکم به پرداخت آن توسط خوانده به علاوه جمیع هزینه های دادرسی از جمله هزینه کارشناسی صادر گردد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دادخواست اجرت المثل زن در کانال آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دادخواست اجرت المثل زن پاسخ دهند .
برای مشاوره دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت
برای مشاوره دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©