در این مقاله به اجرت المثل ایام زوجیت چیست ، شرایط دریافت اجرت المثل ایام زوجیت و مبلغ اجرت المثل ایام زوجیت چقدر است خواهیم پرداخت .
برای مشاوره مبلغ اجرت المثل زن در ایام زوجیت
برای مشاوره مبلغ اجرت المثل زن در ایام زوجیت
یکی از مهم ترین حقوق مالی که بعد از طلاق به زن تعلق می گیرد ، اجرت المثل ایام زوجیت است که دادگاه با توجه به شرایطی که قانونگذار برای دریافت اجرت المثل ایام زناشویی پیش بینی کرده است ، می تواند مبلغ اجرت المثل یک سال زن را تعیین و آن را در سال های زندگی مشترک ضرب نماید . در همین راستا قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که مبلغ اجرت المثل ایام زوجیت چقدر است؟ به همین مناسبت در این مقاله به اجرت المثل ایام زوجیت چیست ، شرایط دریافت اجرت المثل ایام زوجیت و مبلغ اجرت المثل زن در ایام زوجیت چقدر است خواهیم پرداخت .
بر اساس ماده 336 قانون مدنی هرکس بر حسب امر دیگری اقدام به عملی کند که عرفا برای آن عمل اجرتی بوده یا آن شخص عادتا مهیای آن عمل باشد , مستحق اجرت کار خود خواهد بود ؛ مگر اینکه معلوم شود که قصد تبرع ( انجام دادن رایگان ) داشته است . بنابراین ، دریافت اجرت المثل برای کارهای انجام شده به طور کلی در این ماده پیش بینی شده است . همچنین ، در ماده 29 قانون حمایت خانواده ، دریافت اجرت المثل زن پیش بینی شده است . بر اساس قانون ، چنانچه زن کارهایی را که شرعا بر عهده او نبوده است را به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام داده باشد و این امر برای دادگاه ثابت شود ، دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن به زن حکم می دهد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه اجرت المثل زن چیست کلیک کنید .
اخذ اجرت المثل ایام زوجیت شرایطی دارد که تنها در صورت وجود آن می توان اقدام به گرفتن اجرت المثل ایام زوجیت نمود . از جمله شرایط دریافت اجرت المثل ایام زوجیت آن است که :
- درخواست طلاق از جانب زن نبوده باشد ؛
- طلاق از طرف مرد به خاطر عدم تمکین و عدم ایفای وظایف زناشویی از سوی زن یا سوء معاشرت وی نبوده باشد ؛
-کارهایی که زن در منزل انجام داده است به لحاظ شرعی به عهده او نبوده باشد ( آشپزی و نظافت ) ؛
-کارهای انجام شده با دستور زوج بوده باشد ؛
-زن قصد انجام کار بدون دریافت مزد را نداشته باشد ( عدم قصد تبرع ) . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط دریافت اجرت المثل و اجرت المثل زن ناشزه کلیک کنید .
همانگونه که مرسوم است ، دادگاه به دنبال بررسی دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت ، شرایطی که اشاره شد را مورد بررسی قرار داده و در صورتی که جمیع شرایط مذکور وجود داشتند ، حکم به پرداخت مبلغی تحت عنوان اجرت المثل زن در ایام زوجیت می نماید . اما نحوه محاسبه اجرت المثل زن آن است که معمولا با توجه به ارزش کارهای انجام شده ، مبلغی را به طور سالیانه برای زن تعیین ، و آن را در سالهای زندگی مشترک ضرب می کنند . حاصل ضرب آن میزان اجرت المثل در ایام زوجیت زن است و مرد محکوم به پرداخت آن مبلغ به همسر خود می شود . البته معمولا اجرت کارهای انجام گرفته از سوی زن ، با صدور قرار کارشناسی ، به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع می شود تا مبلغ آن را کارشناس تعیین کند . لذا همانگونه که گفته شد ، مبلغ اجرت المثل ایام زناشویی یک مبلغ ثابت و مشخصی نیست که در همه موارد آن را ملاک قرار داد . بلکه ارزش کارهای انجام گرفته در هر مورد با توجه به مسائلی ممکن است متفاوت باشد . برای مشاهده نحوه محاسبه اجرت المثل زن کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مبلغ اجرت المثل زن به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مبلغ اجرت المثل زن پاسخ دهند .
برای مشاوره مبلغ اجرت المثل زن در ایام زوجیت
برای مشاوره مبلغ اجرت المثل زن در ایام زوجیت
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©