دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / تکدی گری و کلاشی و مجازات آن

تکدی گری و کلاشی و مجازات آن

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به جرم تکدی گری و کلاشی و مجازات آن می پردازیم . 

 

تکدی گری و کلاشی از جمله جرایمی هستند که تقریبا در همه جوامع دیده می شوند . تکدی گری یا به اصطلاح همان گدایی اثرات مخرب زیادی دارد . گدایی در نتیجه نارسایی های جامعه و فقر مادی و فقدان اشتغال و اعتیاد و مواردی از این دست ایجاد می شود .

البته نمی توان از ویژگی های فردی کسانی که به تکدی گری رو می آورند غافل شد . این افراد اغلب با مشکلات روانی زیاد درگیر هستند . از این رو جامعه شناسان همواره در تلاش برای کاهش اثرات سوء این عمل هستند ؛ در این راستا قانونگذار نیز جرائمی را برای افرادی که به این عمل عادت در نظر گرفته است . به همن دلیل ما در این مقاله به بیان تعریف جرم تکدی گری و تعریف جرم کلاشی و هم چنین مجازات جرم تکدی گری و کلاشی می پردازیم . 

تعریف جرم تکدی گری و کلاشی

تکدی گری از نظر واژه شناسی به معنی گدایی کردن و درخواست کمک کردن است . همه ما روزانه متکدیان زیادی را می بینیم ؛ کافی است که از خانه خارج شویم . کسانی که در خیابان ها نشسته یا ایستاده اند و با دراز کردن دست خود درخواست کمک می کنند ، متکدی اند .

اما در صورتی که همین افراد از شگردها و فنون مختلف برای گرفتن کمک از دیگران سماجت و اصرار کنند ، کلاش نامیده می شوند ؛ مثل کسانی که سر چهارراه ها به زور شیشه ماشین را تمیز می کنند و درخواست پول می کنند .

در ماده 712 قانون مجازات اسلامی ، این دو عمل جرم شناخته شده است . در این ماده آمده است که هر كس تكدی گری يا كلاشی را پيشه خود قرار داده باشد و از اين راه امرا معاش نمايد يا ولگردي نمايد ، مجرم است . بر اساس این ماده می توان گفت برای اینکه تکدی گری و کلاشی جرم محسوب شوند باید به صورت پیشه و عادت فرد در آمده باشد و فرد از این راه خرج زندگی خود را تامین کند . 

برای مطالعه تفاوت کلاشی و کلاهبرداری کلیک کنید . 

مجازات تکدی گری و کلاشی

در ادامه ماده 712  مجازات تکدی گری و کلاشی آمده است . طبق این ماده مجازات این عمل مجرمانه حبس از یک تا یه ماه خواهد بود . اما در صورتی که متکدی با وجود توان مالی مرتکب جرم تکدی یا کلاشی شود ، علاوه بر مجازات گفته شده ، کلیه اموالی هم که از طریق کلاشی و تکدی به دست آورده است ، مصادره خواهد شد . 

برای مطالعه مجازات وادار کردن کودکان به تکدی گری کلیک کنید . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جرم تکدی گری و کلاشی و مجازات آن ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جرم تکدی گری و کلاشی و مجازات آن پاسخ دهند .