دینا / عقود و قراردادها / سایر عقود / خسارت ناشی از تاخیر در انجام تعهد

خسارت ناشی از تاخیر در انجام تعهد

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی خسارت ناشی از تاخیر در انجام تعهد می پردازیم . 

 

یکی از دعاوی که در مراجع قضایی درباره قراردادهای مختلف مطرح می شود دعواهای مربوط به عدم انجام تعهد یا تاخیر در انجام تعهد است . گاهی فرد در قراردادی متعهد به انجام تعهد می شود ولی به تعهد خود عمل نمی کند و یا ممکن است در انجام تعهد خود تاخیر داشته باشد در این صورت فرد متخلف است و طرف مقابل می تواند الزام به انجام تعهد را از فرد متخلف را بخواهد . قانون مدنی نیز موادی را به خسارات حاصله از عدم اجرای تعهدات اختصاص داده است . در این مقاله به بررسی خسارت تاخیر در انجام تعهد و وجه التزام خسارت تاخیر در انجام تعهد می پردازیم . 

خسارت تاخیر در انجام تعهد

خسارت تاخیر در انجام تعهد به این معنی است که گاهی ممکن است فردی تعهد به انجام کاری را داده باشد ولی در انجام آن تاخیر داشته باشد و تعهد خود را در مدت تعیین شده انجام ندهد و اصل تعهد قابل انجام است چون متعهد در انجام تعهد دیر کرده است هم باید خسارت بدهد هم باید تعهد را انجام دهد .
برای مثال سازنده تعهد کند که خانه را اول فروردین تحویل می دهد اگر دیرتر تحویل دهد هم باید خانه را تحویل دهد و هم خسارت پرداخت کند .  

 

وجه التزام در مطالبه خسارت تاخیر در انجام تعهد

در مورد وجه التزام در مطالبه خسارت تاخیر در انجام تعهد ابتدا باید دانست که وجه التزام خسارتی است که میزانش در قرارداد تعیین شده است و متخلف باید همان مبلغ را بدهد چه خسارت بیشتر از مقداری باشد که در قرارداد گفته شده است و چه کمتر از میزان خسارت وارد شده ناشی از تاخیر در انجام تعهد باشد . برای مثال نقاشی تعهد می کند نقاشی ساختمانی را در تارخ مشخصی اماده کند و در قرارداد ذکر می کنند به ازای هر روز تاخیر 40 هزار تومان پرداخت کند در صورت 3 ماه دیر کرد باید خسارات کلیه روز ها را بپردازد . 
در این گونه موارد فرد می تواند دادخواست مطالبه وجه التزام و خسارت تاخیر در انجام تعهد را به دادگاه بدهد . 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مخسارت ناشی از تاخیر در انجام تعهد ، به کانال تلگرام حقوق قراردادها مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون خسارت ناشی از تاخیر در انجام تعهد پاسخ دهند .