در صورتی که اظهارنامه ای بابت عدم تمکین به زوجه ارسال شده باشد، زوجه این حق را دارد که به آن اظهارنامه پاسخ داده و در صورتی که دلیل موجهی برای عدم تمکین دارد، در پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین زن قید نماید.
برای مشاوره پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین
برای مشاوره پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین
در طول زندگی مشترک ممکن است به دلایل مختلفی زوجین به اختلاف بر بخورند از جمله این اختلافات زمانی است که یکی از زوجین از انجام وظایف شرعی و قانونی خود خودداری نماید. از جمله این وظایف می توان به تمکین زن از شوهر اشاره کرد. اگر زن بدون عذر موجه قانونی از انجام وظایفه خود خودداری نماید عدم تمکین نموده است.
معمولا نخستین اقدامی که از طرف آقایان بعد از عدم تمکین از سوی زن انجام می شود آن است که با ارسال یک اظهارنامه قضایی، همسر خود را دعوت به زندگی مشترک و تمکین می نمایند. در صورتی که این اظهارنامه موجبات کدورت میان زوجین را حل و فصل کند، می توان به موجب آن به زندگی مشترک بازگشت، در غیر این صورت، خانم می تواند در پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین، به مواردی استناد کند که عدم تمکین را موجه می سازند. بنابراین اشنایی با نحوه جواب دادن و پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین زن اهمیت به سزایی دارد.
به همین دلیل، در این مقاله قصد داریم که به بررسی پاسخ زوجه به اظهارنامه عدم تمکین یا نحوه جواب دادن زن به اظهارنامه عدم تمکین بپردازیم. بنابراین، عدم تمکین زوجه، موارد مجاز عدم تمکین و پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین را مورد بررسی قرار می دهیم.
زمانی که زن و مردی به زوجیت هم درآمدند، مرد موظف می شود که به همسر خود نفقه بپردازد. در مقابل، زن نیز مکلف است که از همسر خود تمکین نموده و ظوایف زناشویی را به نحو احسن انجام دهد. تمکین از جانب خانم ها به دو نوع تمکین خاص و تمکین عام تقسیم می شود. تمکین عام یعنی اطاعت از شوهر در مسائل زندگی مشترک و تمکین خاص نیز ناظر بر وظایف زناشویی میان زوجین است.
بنابراین، مسلم است که در صورتی که زن از تمکین در مقابل شوهرش خودداری نماید، حقی برای دریافت نفقه نخواهد داشت. به عنوان مثال، زمانی که زن بدون اطلاع و رضایت همسرش از منزل خارج می شود، رفتار وی عدم تمکین تلقی می گردد. عدم تمکین زمانی ساقط نفقه زوجه می باشد که مرد اقدام به طرح دعوای الزام به تمکین علیه خانم نموده ولی زوجه باز هم تمکین نکند. در نتیجه این امر رای قطعی عدم تمکین علیه خانم شود.
از تاریخ قطعی شدن رای عدم تمکین زوجه مستحق دریافت نفقه نمی باشد و زوج نیز وظیفه ای برای پرداخت نفقه زوجه ندارد. عدم تمکین پیامد هایی برای زن به دنبال دارد. از جمله این که در صورت طولانی شدن مدت عدم تمکین زوج می تواند اقدام به ازدواج مجدد نماید. برای اشنایی بیشتر با مجازات عدم تمکین زن مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد. در ادامه به بررسی نحوه جواب دادن به اظهارنامه عدم تمکین زن خواهیم پرداخت.
همانگونه که گفته شد، تمکین از شوهر وظیفه ای است که بر اساس قانون به عهده زن قرار گرفته است. اما انجام این تکلیف، گاهی خانم را دچار عسر و حرج می کند. در چنین شرایطی، قانون به زن این اجازه را داده است تا از شوهر خود تمکین نکند. البته نکته مهم این است که زوجه باید بتواند عسر و حرج خود را به اثبات برساند.
به عنوان مثال، در صورت ابتلای زوجه به بیماری های جنسی و مقاربتی زن می تواند از تمکین خاص خودداری کند، یا در مواردی که خوف ضرر بدنی، مالی یا شرافتی برای زن متصور است می تواند منزل مشترک را ترک کند. و این موارد از موارد مجاز عدم تمکین محسوب می گردند.
در صورتی هم که زن حق تعیین محل سکونت را ضمن عقد ازدواج به دست آورده است، می تواند در محلی غیر از محل سکونت همسرش سکونت کند. در شرایطی هم که زن از حق حبس در دوران عقد استفاده می کند، می تواند به حکم قانون از تمکین سرباز زند. برای آشنایی بیشتر با این امر مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
در شرایطی که زن مرتکب عدم تمکین می شود، نخستین اقدامی که معمولا آقایان انجام می دهند آن است که اظهارنامه عدم تمکین برای خانم می فرستند و طبق آن به زن مهلتی داده می شود که زن به زندگی مشترک بازگردد. حال سوال مهمی که ممکن است مطرح شود آن است که پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین زن ضروری است؟ درپاسخ به اظهارنامه عدم تمکین زن چه باید گفت؟ پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین زن چگونه تنظیم می شود؟ نحوه جواب دادن و پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین زن چیست.
در پاسخ به سوال اول باید گفت که هرچند پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین بهتر است، اما ضروری نیست که به آن پاسخ داد و شما می توانید اظهارات و دفاعیات خود را در دادگاه ارائه کنید. در صورتی هم که به آن پاسخ می دهید باید مراقب باشید که این پاسخ شامل اقرار بر علیه خودتان نباشد.
نحوه جواب دادن به اظهارنامه این طور است که فرد می تواند به یکی از موارد قانونی مجاز عدم تمکین استناد نمایید . به عنوان مثال می توانید به ضرب و شتم از ناحیه زوج، سوء معاشرت و سوء رفتار او، عدم تهیه منزل مناسب و در شأن زوجه و یا به هر دلیل دیگری که تمکین را غیر ممکن یا دشوار نماید، استناد نمایید. همچنین لازم به ذکر است که در حال حاضر، ارسال اظهارنامه و پاسخ به آن به شیوه الکترونیک و از طریق سامانه خدمات الکترونیک قضایی به عمل می آید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین پاسخ دهند.
برای مشاوره پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین
برای مشاوره پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©