دینا / خانواده / سایر موضوعات خانواده / ارسال اظهارنامه عدم تمکین

ارسال اظهارنامه عدم تمکین

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

اظهارنامه عدم تمکین، به اظهارنامه ای گفته می شود که پیش از طرح دعوای تمکین، از طرف شوهر برای زن فرستاده شده تا به وسیله آن، زوج اثبات کند که زوجه، منزل مشترک را ترک کرده و با وجود پرداخت نفقه و فراهم بودن شرایط مناسب زندگی، از تمکین، خودداری می کند. ارسال اظهارنامه عدم تمکین، باید بر اساس نمونه آن، از طریق دفاتر خدمات قضایی، انجام گیرد.

 

یکی از وظایف زن و شوهر، در مقابل یکدیگر، وظیفه تمکین زن در مقابل شوهر و وظیفه پرداخت نفقه به زن، از سوی مرد می باشد. اما گاهی، به دلیل اختلافات پیش آمده میان زوجین، زن، با دلیل موجه یا غیر موجه، منزل مشترک را ترک کرده و به این ترتیب، به تمکین خود در برابر شوهر، پایان می دهد. حال اگر، تمکین زن، بدون دلایل موجه، همچون ترس از ضرر بدنی ناشی از سوء رفتار شوهر نباشد، مرد می تواند برای اقامه دعوای تمکین و در صورت لزوم، گرفتن حکم عدم تمکین زوجه، اقدام نماید. 

 

از آنجا که در دعوای عدم تمکین، زوج باید اثبات نماید که زوجه، منزل مشترک را ترک کرده و با وجود پرداخت نفقه و فراهم بودن شرایط مناسب زندگی، از تمکین، خودداری می کند، به طور معمول، آقایان، برای اثبات این مساله، اقدام به ارسال و فرستادن یک اظهارنامه، برای همسر خود کرده که اظهارنامه عدم تمکین، نام داشته و باید بر اساس نمونه صحیح آن و مطابق اصول و قواعد حقوقی مربوطه، نگارش یابد.

 

با توجه به اهمیت نحوه ارسال اظهارنامه دعوای تمکین، در این مقاله، ابتدا، به این سوال پاسخ می دهیم که اظهارنامه عدم تمکین چیست؛ سپس در ادامه، نحوه ارسال و فرستادن این اظهارنامه را توضیح خواهیم داد. در پایان نیز، یک نمونه اظهارنامه عدم تمکین را جهت دانلود، برای متقاضیان، ارائه خواهیم کرد.

اظهارنامه عدم تمکین

یکی از عقود معین پیش بینی شده در شرع اسلام و قانون مدنی، عقد نکاح می باشد. بعد از اینکه عقد نکاح به طور صحیح، واقع شد و زن و مرد، به زوجیت یکدیگر در آمدند، این عقد، آنها را مکلف می کند که به وظایفی در قبال یکدیگر پایبند باشند. به عنوان مثال، زن، موظف است در منزل تعیین شده از سوی شوهر، اقامت نموده و در مقابل، مرد، موظف به پرداخت مهریه زن، در هر زمان که مطالبه شود، می باشد.

 

یکی از وظایف زن و شوهر، در مقابل یکدیگر، وظیفه تمکین زن در مقابل شوهر و وظیفه پرداخت نفقه به زن، از سوی مرد می باشد. به موجب این وظیفه، مرد، موظف است، به همسر خود نفقه بپردازد و در مقابل آن، زن نیز موظف شده است تا از همسر خود تمکین کند، چه در شکل عام (پذیرش ریاست شوهر بر خانواده) و چه در شکل خاص آن (رابطه جنسی در حد متعارف).

 

اما گاهی، به دلیل اختلافات پیش آمده میان زوجین، زن، با دلیل موجه یا غیر موجه، منزل مشترک را ترک کرده و به این ترتیب، به تمکین خود در برابر شوهر، پایان می دهد. حال اگر، تمکین زن، بدون دلایل موجه، همچون ترس از ضرر بدنی ناشی از سوء رفتار شوهر نباشد، مرد می تواند برای اقامه دعوای تمکین و در صورت لزوم، گرفتن حکم عدم تمکین زوجه، اقدام نماید.

 

از آنجا که در دعوای عدم تمکین، زوج باید اثبات نماید که زوجه، منزل مشترک را ترک کرده و با وجود پرداخت نفقه و فراهم بودن شرایط مناسب زندگی، از تمکین، خودداری می کند، به طور معمول، آقایان، برای اثبات این مساله، اقدام به ارسال و فرستادن یک اظهارنامه، برای همسر خود کرده و ضمن آن، با تصریح به اینکه، کلیه امکانات زندگی، برای زوجه فراهم بوده، از وی می خواهند تا در مهلت تعیین شده، به منزل بازگردد. این اظهارنامه، که در صورت عدم بازگشت زوجه به منزل و طرح دعوای تمکین، ضمیمه دادخواست تمکین خواهد شد، اظهارنامه عدم تمکین نام دارد.

نحوه ارسال اظهارنامه عدم تمکین

در شرایطی که زوجه، بدون علت موجه و قانونی، منزل مشترک را ترک کرده، شوهر می تواند برای طرح دعوای الزام زوجه به تمکین اقدام نماید. اما پیش از آن، شوهر می تواند با ارسال اظهارنامه عدم تمکین، همسر خود را برای بازگشت به منزل مشترک و ادامه زندگی، دعوت کرده و در صورت عدم بازگشت وی، از این اظهارنامه عدم تمکین، به عنوان دلیلی موجه در دعوای عدم تمکین استفاده کند. 

 

تا پیش از راه اندازی سامانه ثنا، نحوه ارسال اظهارنامه عدم تمکین، به این صورت بود که شوهر، برای ارسال اظهارنامه عدم تمکین، باید به دادگاه خانواده مراجعه کرده و با پرداخت هزینه لازم، ابلاغیه اظهارنامه عدم تمکین، را به صورت کاغذی و توسط مامورین ابلاغ قضایی، برای همسر خود ارسال می کرد.

 

اما در حال حاضر، نحوه ارسال و فرستادن اظهارنامه در تهران و مراکز استان ها، تنها به شیوه الکترونیک و از طریق سامانه عدل ایران یا همان سامانه ثنا، صورت می پذیرد. به این منظور و برای فرستادن و ارسال اظهارنامه عدم تمکین، نخست، شوهر می بایست، در سامانه خدمات الکترونیک قضایی یا همان سامانه ثنا ثبت نام کرده و پس از آن، با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ، اظهارنامه عدم تمکین را به ثبت برساند. 

نمونه اظهارنامه عدم تمکین

در بخش قبل، در مورد نحوه فرستادن و ارسال اظهارنامه عدم تمکین و مراحل انجام آن توضیح داده و گفتیم که برای ارسال اظهارنامه عدم تمکین، نخست، شوهر می بایست، در سامانه خدمات الکترونیک قضایی یا همان سامانه ثنا ثبت نام کرده و پس از آن، با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ، اظهارنامه عدم تمکین را به ثبت برساند.

 

اما از آنجا که در اظهارنامه قضایی عدم تمکین، می بایست از کلمات و عبارات متناسب حقوقی، استفاده نمود و از بیان مطالب متفرقه خودداری کرد، در این بخش، یک نمونه اظهارنامه عدم تمکین را جهت استفاده خوانندگان، محترم، ارارئه کرده و یادآور می شود که فایل دانلود نمونه اظهارنامه عدم تمکین، نیز در پایان همین بخش، جهت دانلود برای علاقه مندان، قرار داده شده است.

 

برای دانلود نمونه اظهارنامه عدم تمکین، بر روی دکمه دانلود فایل در باکس زیر کلیک نمایید.

 

نمونه اظهارنامه عدم تمکین
  • نویسنده:دینا
  • حجم:200 KB
  • منبع:دینا

 

اظهارکننده می تواند در متن اظهارنامه مهلتی را برای مخاظب اظهارنامه در نظر بگیرد و به وی اعلام نماید تا در آن مهلت شخص وظایف و تعهدات خود را انجام دهد. در مقابل مخاظب اظهار نیز می تواند با تنظیم اظهارنامه مهلت متعارف و یا انجام تعهدات خود پاسخ مقتضی به اظهارنامه بدهد. برای آشنایی بیشتر با نحوه پاسخ به اظهارنامه مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ارسال اظهارنامه عدم تمکین در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ارسال اظهارنامه عدم تمکین پاسخ دهند.