دینا / کیفری / جرایم رایانه ای / جرم جعل رایانه ای و مجازات آن

جرم جعل رایانه ای و مجازات آن

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی جرم جعل رایانه ای و مجازات آن می پردازیم .

 

تقریبا همه ما درباره جرم جعل چیزهایی شنیده ایم . جعل در لغت به معنی از خود درآوردن و ساختن است . اما جرم جعل در قانون مجازات اسلامی به این ترتیب تعریف شده است : " ساختن نوشته یا سند یا ساختن مهر یا امضای اشخاص غیر رسمی یا رسمی ، خراشیدن یا تراشیدن یا قلم بردن یا الحاق یا محو با اثبات یا سیاه کردن یا تقدیم یا تاخیر سند نسبت به تاریخ حقیقی یا الصاق نوشته ای به نوشته دیگر یا به کار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن و نظایر این ها به قصد تقلب " . می بینیم که جرم جعل دارای مصادیق مختلفی است ، اما یکی از مصادیق جعل که به تازگی و در نتیجه پیشرفت تکنولوژی ایجاد شده ، جرم جعل رایانه ای است . از این رو در این مقاله به بررسی تعریف جرم جعل رایانه ای و مجازات جرم جعل رایانه ای می پردازیم .

تعریف جرم جعل رایانه ای

برای آشنایی با معنی جرم جعل رایانه ای باید به قانون مبارزه با جرائم رایانه ای مراجعه کرد . جرم جعل رایانه ای در این قانون در فصل جرائم علیه صحت و تمامیت داده و سیستم های رایانه ای و مخابراتی آمده است . در ماده 6 قانون جرائم رایانه ای یکی از اقدامات زیر را مرتکب شود ، جاعل رایانه ای محسوب خواهد شد :

الف ) تغییر داده های قابل استناد یا ایجاد یا وارد کردن متقلبانه ی داده ها ،

ب ) تغییر داده ها یا علائم موجود در کارت های حافظه یا قابل پردازش در سیستم های رایانه ای یا مخابراتی یا تراشه ها یا ایجاد یا وارد کردن متقلبانه داده ها یا علائم به آنها

بنابراین ارتکاب یکی از اعمال فوق ، جعل رایانه ای محسوب می شود و مرتکب به مجازات محکوم می شود .

مجازات جرم جعل رایانه ای

مجازات جرم جعل رایانه ای در همان ماده 6 قانون جرائم رایانه ای مشخص شده است . طبق این ماده هر کس اقدامات فوق را انجام دهد و جاعل رایانه ای باشد ، به مجازات زیر محکوم می شود :
 
1- حبس از یک تا پنج سال 
 
2- جزای نقدی از بیست تا یک صد میلیون ریال یا
 
3- هر دوی مجازات های فوق
 
در ماده 7 همین قانون آمده است که هر کس با علم به مجعول بودن داده ها یا کارت ها یا تراشه ها از آنها استفاده کند ، به مجازات گفته شده در بالا محکوم می شود . 

از آنجایی که پیج های اینستاگرام به ثبت نمی رسند و نظارت دقیقی بر آن ها وجود ندارد ، بهتر است که از پیج هایی با پشتوانه سایت خرید کنید . همچنین برای پرداخت وجه بهترین اقدام ، استفاده از درگاه های پرداخت امن می باشد . در صورتی که محصول به شما تحویل داده نشود و یا کلاهبرداری از طریق اینستاگرام انجام گیرد ، لازم است برای شکایت به دادسرای جرائم رایانه ای مراجعه کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جرم جعل رایانه ای و مجازات آن ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جرم جعل رایانه ای و مجازات آن پاسخ دهند .