دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / نظام نیمه آزادی چیست

نظام نیمه آزادی چیست

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی نظام نیمه آزادی می پردازیم .

 

مجازات هایی که در قانون برای مجرمان در نظر گرفته شده است دارای ظرافت های و در عین حال پیچیدگی هایی هستند تا به واسطه آن بهترین و در عین حال اصلاح کننده ترین مجازات برای مجرم تعریف شود . امروزه مجازات ها بر اساس اصول روانشناسی و تربیتی شناخته می شوند به این ترتیب روحیات مجرم و شرایطش بررسی می شود تا کار آمدترین مجازات برای اصلاح او و برگرداندنش به جامعه تبیین شود . یکی از نظام هایی که در قانون مجازات اسلامی سال 92 در این راستا در نظر گرفته شده است ، نظام نیمه آزادی است . از این رو در این مقاله به بررسی تعریف نظام نیمه آزادی و شرایط اعمال نظام نیمه آزادی می پردازیم .

نظام نیمه آزادی چیست ؟

تعریف نظام نیمه آزادی در ماده 56 قانون مجازات اسلامی آمده است . بر اساس این تعریف : " نظام نیمه آزادی ، شیوه ای است که بر  اساس آن محکوم می تواند در زمان اجرای حکم حبس ، فعالیت های حرفه ای ، آموزشی ، حرفه آموزی ، درمانی و نظایر اینها را در خارج از زندان انجام دهد . اجرای این فعالیت ها زیر نظر مراکز نیمه آزادی است که در سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی تاسیس می شود ".
این مجازات برای اولین بار در قانون مجازات اسلامی سال 92 تصریح شده است . به نظر می رسد قانون گذار با تبیین نظام نیمه آزادی سعی بر آن داشته است تا رعایت حال برخی از مجرمین را بنماید. اما شرایط نظام نیمه آزادی چیست ؟

 

شرایط اعمال نظام نیمه آزادی

نظام نیمه آزادی در شرایط زیر اعمال می شود:
 
- اولا حبس باید از حبس های تعزیری درجه 5 تا 7 باشد . برای مطالعه درجات جرائم تعزیری کلیک کنید .
 
- برای اعمال نظام نیمه آزادی باید گذشت شاکی باشد .
 
- مجرم باید تامین مناسب را فراهم کند .
 
- مجرم باید به انجام یک فعالیت شغلی ، حرفه ای ، آموزشی ، حرفه آموزی تعهد بدهد .
 
- مجرم باید تعهد به مشارکت در تداوم زندگی خانوادگی یا درمان اعتیاد یا بیماری که در فرایند اصلاح یا جبران خسارت وارد بر بزه دیه موثر است ، بدهد . 
 
- برای اعمال نظام نیمه آزادی ، خود محکوم نیز باید به اعمال آن رضایت بدهد . 
 
در صورت وجود شرایط اعمال نظام نیمه آزادی ، محکوم می تواند در طول دوره تحمل مجازات ، درخواست صدور حکم نیمه آزادی را بنماید و دادگاه موظف به رسیدگی به آن است

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نظام نیمه آزادی و شرایط صدور و اعمال آن ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نظام نیمه آزادی و شرایط صدور و اعمال آن پاسخ دهند .