دینا / خانواده / طلاق / حق و حقوق زن در طلاق توافقی

حق و حقوق زن در طلاق توافقی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

حق و حقوق زن در طلاق توافقی، شامل مهریه، نفقه، حسب مورد اجرت المثل و نحله می باشد که میزان و نحوه پرداخت آن ها، می تواند بر اساس توافق طرفین یا تصمیم دادگاه، تعیین شود. اطلاع از اینکه در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد، همچنین ثبت رسمی توافق‌ نامه طلاق، از راهکارهای حفظ حق و حقوق زن است.

 

علی رغم تاکید بر ازدواج در شرع و قانون، از آنجا که امکان بروز اختلاف و عدم تفاهم در زندگی زناشویی و مشترک وجود دارد، قانون گذار راه هایی را برای پایان دادن به عقد دائم و موقت، پیش بینی نموده که طلاق توافقی، از مهم ترین این راه ها برای خاتمه عقد ازدواج دائم، با توافق طرفین است. در این روش، زن و شوهر با همکاری یکدیگر، شرایط را تعیین نموده و پس از صدور رای قطعی از دادگاه، در سریع ترین زمان ممکن، از یکدیگر جدا می شوند. 

 

طلاق توافقی اگرچه به ظاهر ساده به نظر می رسد، اما عدم توجه به جزئیات حقوقی آن می تواند باعث محرومیت زنان از حقوق شرعی و قانونی شان شود. همین امر، ضرورت اطلاع از حق و حقوق زن در طلاق توافقی را ایجاب می نماید.

 

لذا در مقاله حاضر، اینکه در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد، مورد توضیح و بررسی قرار گرفته و راهکارهای قانونی حفظ حق و حقوق زن در طلاق توافقی، ذکر شده است. علاقمندان به کسب اطلاعات در این باره می توانند، نسبت به مطالعه ادامه مقاله، اقدام کنند.

در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد

در پاسخ به این پرسش که در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد؟ باید گفت، در طلاق توافقی، میزان و نحوه پرداخت حقوق مالی زن، بر اساس توافق طرفین تعیین می‌ شود. از جمله این حقوق مهریه، نفقه، حسب مورد اجرت‌ المثل و نحله است که زن و شوهر می‌ توانند درباره پرداخت یا بخشش آن تصمیم بگیرند. در صورت عدم توافق، دادگاه طبق قوانین حقوقی، سند نکاحیه و سایر موارد، تصمیم‌ گیری خواهد کرد و میزان و شیوه پرداخت هر یک از این حقوق را مشخص خواهد نمود.

 

مهریه، یکی از حقوق اصلی زن است که بسته به نظر طرفین، در طلاق توافقی می‌ تواند به‌ طور کامل یا جزئی، دریافت یا بخشیده شود. اغلب زنان، مهریه را به عنوان فدیه طلاق، مورد استفاده قرار می دهند با اینکه قانونا، اجباری بر این امر نیست. مقصود از فدیه، مالی است که زن در طلاق خلع یا مبارات به شوهر می‌ بخشد تا مرد رضایت داده و طلاق انجام شود.

 

 نفقه ایام زوجیت نیز در صورت عدم پرداخت آن در طول زندگی مشترک و در شرایط عدم صرف نظر زن از دریافت آن، قابل مطالبه می باشد که مبلغ و میزان نفقه، با نظر کارشناس رسمی دادگستری و وضعیت زن، قابل تعیین است.

 

اجرت المثل ایام زوجیت نیز از دیگر حقوق مالی زن است که در طلاق توافقی، قابل دریافت می باشد. زن و شوهر می توانند بر مبلغ اجرت المثل، توافق کنند اما در صورت عدم توافق، این حق در صورتی به زن تعلق میگیرد که اثبات نماید، کارهایی خارج از وظایف زناشویی را به دستور شوهر و بدون قصد تبرع (انجام به صورت رایگان) انجام داده است. کارهایی نظیر پخت غذا، نظافت منزل، نگهداری از پدر و مادر مرد و...

 

نحله، از دیگر حقوق مالی زن است و در شرایطی به او تعلق می گیرد که در زندگی مشترک، زحماتی کشیده باشد اما اجرت‌ المثل شامل حال او نشود. نحله، با نظر دادگاه و بسته به وسع مالی شوهر، تعیین و از جانب مرد، پرداخت می‌ گردد.

 

لازم به اشاره است، برخی زوجین در توافقات طلاق توافقی، در خصوص حق‌ و حقوقی مانند حضانت فرزند، میزان نفقه فرزندان مشترک، تقسیم اموال مشترک و استرداد جهیزیه نیز تعیین تکلیف می نمایند. در ادامه، راهکارهای قانونی حفظ حق و حقوق زن در طلاق توافقی، توضیح داده خواهد شد.

راهکارهای قانونی حفظ حق و حقوق زن در طلاق توافقی

با توجه به اهمیت حفظ حق و حقوق مالی و غیرمالی زن در هنگام طلاق توافقی، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، راهکارهایی قانونی در این خصوص، ارائه خواهد شد. راهکارهای قانونی حفظ حق و حقوق زن در طلاق توافقی عبارتند از:

 

تنظیم توافق نامه طلاق توافقی به صورت مکتوب، یکی از مهم‌ ترین راهکارهای قانونی در طلاق توافقی است. در این توافق‌ نامه باید وضعیت حقوق مالی زن مانند مهریه، نفقه، اجرت‌ المثل و نحله به‌ صورت دقیق، مشخص شود. همچنین، در خصوص وضعیت استرداد یا عدم استرداد جهیزیه، حق حضانت فرزند، نفقه فرزند، نحوه، مدت و محل ملاقات با فرزند یا فرزندان باید به‌صورت واضح تعیین تکلیف گردد تا از بروز اختلافات بعدی، جلوگیری شود.

 

بهتر است توافق نامه فوق الذکر، در دفاتر اسناد رسمی تنظیم و ثبت شود؛ ثبت رسمی توافقات، موجب الزام‌ آور شدن آن برای هر دو طرف خواهد شد. این امر باعث می‌ گردد که در صورت تخلف یکی از طرفین، امکان اجبار به اجرا از طریق مراجع قانونی فراهم باشد.

 

همچنین، مشاوره حقوقی با وکیل خانواده، قبل از تنظیم و امضای هر توافق، ضروری است تا زن از تمامی حقوق خود آگاه گردد و تصمیماتی آگاهانه، اخذ نماید.

 

درخواست تامین حقوق مالی قبل از ثبت طلاق نیز از راهکارهای مهم است. زن می‌ تواند از طریق دادگاه خانواده، تضمین‌ های مالی لازم مانند صدور قرار تامین خواسته برای مهریه یا ضمانت پرداخت نفقه را دریافت کند. این اقدامات، حفظ حق و حقوق زن در طلاق توافقی را تضمین کرده و مانع تضییع آن‌ ها در آینده خواهد شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حق و حقوق زن در طلاق توافقی در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حق و حقوق زن در طلاق توافقی پاسخ دهند.