طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی یا داشتن رابطه جنسی نامتعارف، در صورت ایجاد عسر و حرج برای یکی از زوجین، امکان پذیر است. زنان باید این موضوع را در دادگاه اثبات کنند، در حالی که مردان نیازی به این امر ندارند. اثبات این ادعا عموما از طریق شهادت شهود، گواهی پزشکی قانونی و اقرار طرف مقابل، ممکن می باشد.
برای مشاوره شرایط طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی
برای مشاوره شرایط طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی
در نظام حقوقی ایران، زوجین نسبت به یکدیگر از حقوق و تکالیفی برخوردارند که از جمله آن ها می توان به تکلیف زن بر تمکین عام و خاص از شوهر و تکلیف مرد بر پرداخت نفقه زن و فراهم آوردن شرایط مطلوب برای زندگی مشترک، اشاره کرد.
عدم ایفای هریک از این تکالیف، به خصوص نداشتن رابطه زناشویی، تبعات منفی و حقوقی ای برای هریک از زن و مرد به دنبال خواهد داشت که از جمله آن ها، طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی یا رابطه جنسی نامتعارف می باشد. با توجه به پیچیدگی حاکم بر این امر، زوجینی که قصد طلاق به سبب علل مذکور را دارند باید با قواعد و شرایط حاکم بر آن، آشنا باشند.
لذا در مقاله حاضر، امکان و شرایط طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی یا رابطه جنسی غیرمتعارف، مورد بررسی قرار گرفته و درباره مواردی چون حکم مردی که با زنش همبستر نمیشود، مراحل قانونی طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی یا رابطه جنسی غیرمتعارف و اثبات طلاق به این علت ها، توضیح داده شده است.
در پاسخ به این پرسش که طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی یا رابطه جنسی غیرمتعارف چه زمانی امکان پذیر است؟ باید گفت، طلاق به این دلایل، زمانی امکان پذیر خواهد بود که ادامه زندگی مشترک برای یکی از زوجین یا هر دوی آن ها، همراه با عسر و حرج شده باشد. بر اساس ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، اگر زن ثابت کند که تحمل شرایط فعلی برای او غیر ممکن است، دادگاه می تواند حکم طلاق را صادر نماید.
تفاوت اصلی بین نداشتن رابطه زناشویی و داشتن رابطه جنسی نامتعارف، در ماهیت این دو دلیل است. در حالت اول، ممکن است یکی از زوجین به طور کلی از برقراری رابطه خودداری کند، در حالی که در حالت دوم، رفتارهای خارج از عرف یا آسیب زننده وجود دارد؛ هر دو مورد می توانند به عنوان مصادیق عسر و حرج، مورد استناد قرار گیرند.
نکته مهم این است که در نظام حقوقی ایران، حق طلاق برای مردان به صورت یکطرفه وجود دارد و مردان برای طلاق دادن همسر خود، نیاز به اثبات دلیل خاصی به محکمه ندارند. اما زنان برای درخواست طلاق، باید دلیل محکمه پسند ارائه دهند؛ یکی از دلایل محکمه پسند در صورت توان اثبات آن، عسر و حرج ناشی از عدم رابطه زناشویی یا وجود رفتارهای غیرمتعارف جنسی می باشد.
باید دانست، از لحاظ قانونی، باطل شدن عقد در صورت نداشتن رابطه، امکان پذیر نمی باشد و این امر (نداشتن رابطه)، صرفا می تواند موجبات طلاق را فراهم آورد. در ادامه، در خصوص شرایط طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی یا رابطه جنسی غیرمتعارف، توضیح داده خواهد شد.
شرایط طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی یا رابطه جنسی غیرمتعارف، مبحثی است که در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مورد توضیح و بررسی قرار خواهد گرفت. بر اساس قانون، شرایط طلاق به دلایل مذکور، شامل موارد زیر می باشد:
طولانی بودن مدت زمان عدم رابطه زناشویی: اگر زن و شوهر چند ماه رابطه نداشته باشند و این امر موجب آزار روحی یا جسمی یکی از طرفین شود، می تواند دلیل مناسبی برای طلاق باشد.
اثبات عسر و حرج: زن باید ثابت کند که ادامه زندگی مشترک به دلیل نداشتن رابطه زناشویی یا داشتن رابطه جنسی نامتعارف، برای او غیرقابل تحمل است.
عدم امکان اصلاح رابطه: دادگاه بررسی می کند آیا امکان بهبود رابطه، از طریق مشاوره یا میانجی گری وجود دارد یا خیر.
بر اساس ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، در صورتی که زن بتواند عسر و حرج خود را به محکمه اثبات کند، دادگاه مرد را مجبور به طلاق می نماید. ماده 1130، مقرر داشته: "در صورتی که دوام زوجیت، موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد، زوجه به اذن حاکم شرع، طلاق داده می شود."
در پاسخ به پرسش هایی نظیر اینکه حکم مردی که با زنش همبستر نمیشود چیست و طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی از طرف مرد چه شرایطی دارد؟ باید گفت، اگر مردی بدون دلیل موجه، از همبستر شدن با همسرش امتناع کند، زن می تواند با استناد به عسر و حرج ناشی از این امر، از محکمه درخواست صدور حکم طلاق را داشته باشد.
اگر دادگاه رسیدگی کننده به پرونده طلاق، تشخیص دهد که امتناع مرد از رابطه زناشویی، بدون دلیل موجه است و سبب عسر و حرج برای زوجه گردیده، حکم به الزام مرد برای طلاق خواهد داد. باید دانست، حتی در چنین شرایطی نیز مرد موظف به پرداخت مهریه و سایر حقوق مالی زن می باشد و زن می تواند ذیل دادخواست صدور حکم طلاق یا به صورت جداگانه، حقوق مالی خود در زندگی مشترک را مطالبه کند.
در توضیح طلاق دادن از سوی مرد، به دلیل عدم رابطه زناشویی باید گفت، از آنجا که حق طلاق، صرفا برای مردان است و پس از پرداخت حقوق مالی زن، می توانند نسبت به طلاق دادن همسر خود اقدام کنند، طلاق دادن همسر به دلیل عدم رابطه زناشویی از طرف زن، بسیار ساده خواهد بود. در این طلاق، نیاز به اثبات هیچ گونه امری به محکمه نیست و صرفا کافی است، مراحل قانونی طلاق، توسط مرد طی شود.
مراحل قانونی طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی یا رابطه جنسی غیرمتعارف، پرسش زوجینی است که قصد دارند بدین سبب ها از یکدیگر، جدا شوند. لذا در ادامه این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مراحل این امر، مورد توضیح و بررسی، قرار خواهد گرفت. برای صدور حکم طلاق به دلیل رابطه جنسی نامتعارف یا نداشتن رابطه زناشویی، طی مراحل زیر، الزامی است:
تنظیم دادخواست: زن یا مرد باید پس از جمع آوری مدارک، دادخواست خود را تنظیم کرده و آن را به صورت فایل ورد (word)، برروی یک حافظه، ذخیره کنند.
ثبت دادخواست: سپس باید، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه شود و فایل دادخواست به همراه مدارک قابل پیوست، تحویل مسئول مربوطه در دفاتر گردد تا دادخواست، ثبت و به مرجع صالح، ارسال شود.
تشکیل پرونده، تعیین وقت رسیدگی: پس از ارسال دادخواست طلاق، پرونده این موضوع، تشکیل گردیده و وقت جلسات رسیدگی، تعیین و ابلاغ می شود.
تشکیل جلسات دادگاه: زن یا مرد باید در جلسات حاضر شده و دلایل خود را به محکمه، ارائه دهند یا از ادعای خود، دفاع کنند.
صدور حکم طلاق: در صورت احراز موضوع و تایید عسر و حرج (صرفا در خصوص زنان)، دادگاه مرد را ملزم به طلاق می کند. همانگونه که در تیترهای پیشین اشاره شد، فرایند طلاق، برای مردان، بسیار ساده تر است؛ صرف ثبت دادخواست طلاق، تشکیل پرونده و تشکیل جلسات دادگاه، سبب صدور حکم از سوی محکمه خواهد شد و نیاز به اثبات هیچ امری از سوی مرد به محکمه، نیست.
در تیترهای پیشین مقاله، امکان، شرایط و مراحل طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی یا رابطه جنسی نامتعارف، مورد توضیح و بررسی قرار گرفت. در این تیتر از مقاله دینا، درباره اثبات طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی یا رابطه جنسی غیرمتعارف، توضیح داده خواهد شد که به شرح زیر می باشد:
اقرار طرف مقابل در محکمه: یعنی خوانده پرونده (اعم از زوج یا زوجه)، در دادگاه به عدم رابطه جنسی یا وجود رابطه جنسی نامتعارف، اقرار کند.
شهادت شهود: افرادی که از جدایی زوجین یا امتناع آن ها از رابطه آگاه هستند، در محکمه حاضر شده و نسبت به این امر، شهادت دهند.
گواهی پزشکی: مراجعه زن به پزشکی قانونی، جهت انجام معاینات، برای اثبات مواردی نظیر باکرگی در صورت عدم رابطه زناشویی پس از ازدواج، آسیب به اندام جنسی وی به سبب رابطه جنسی نامتعارف و ...
اسناد سکونت جداگانه: مانند اجاره نامه یا قبض های خدماتی که ثابت می کنند، زوجین برای مدتی طولانی، در مکان ها و یا شهرهای جداگانه ای زندگی می کرده اند.
علم قاضی: با شواهد و قراین موجود، قاضی به این علم برسد که ادعای خواهان پرونده، صحت دارد.
باید دانست، در موارد رابطه جنسی غیرمتعارف، ارائه مدارکی مانند پیام ها، عکس ها یا شهادت متخصصان پزشکی قانونی، ضروری است. بر اساس رویه قضایی، دادگاه تنها در صورت وجود ادله محکم، حکم به طلاق خواهد داد. علاقمندان به کسب اطلاعات درباره شرایط و مراحل طلاق به دلیل ناتوانی جنسی مرد می توانند، نسبت به مطالعه مقاله زیر، اقدام کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی
برای مشاوره شرایط طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©