دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / قرار تعویق صدور حکم مراقبتی

قرار تعویق صدور حکم مراقبتی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی قرار تعویق صدور حکم مراقبتی می پردازیم . 

 

 

در تعریف قرار تعویق صدور حکم ، گفتیم که این قرار وقتی صادر می شود که قاضی با توجه به شرایط فردی و اجتماعی و خانوادگی و هم چنین بررسی سابقه کیفری متهم و همچنین مواردی از قبیل وجود جهات تخفیف در مجازات ، تصمیم می گیرد تا صدور حکم برای متهم را مدتی به تعویق اندازد . این تعویق می تواند از شش ماه تا 2 سال باشد . علاوه بر این گفته شد که قرار تعویق در صدور حکم دارای دو نوع است : تعویق ساده و تعویق مراقبتی . تعویق ساده آن بود که مرتکب به طور کتبی متعهد شود در مدت تعیین شده به وسیله دادگاه ، مرتکب جرمی نشود و از نحوه رفتار وی پیش بینی شود که در آینده نیز مرتکب جرم نمی شود.  اما قرار تعویق مراقبتی اندکی خاص تر از قرار تعویق ساده است . از این رو در این مقاله به بررسی تعریف قرار تعویق مراقبتی و تدابیر اتخاذ شده در قرار تعویق مراقبتی و دستورات دادگاه در قرار تعویق مراقبتی می پردازیم .

تعریف قرار تعویق مراقبتی

در ماده 41 قانون مجازات اسلامی سال 92 قرار تعویق مراقبتی به این ترتیب تعریف شده است : " در تعویق مرافبتی علاوه بر شرایط تعویق ساده ، مرتکب متعهد می شود که دستورها و تدابیر مقرر شده و به وسیله دادگاه را در مدت تعویق رعایت کند یا به موقع اجرا بگذارد " . بنابراین در تعریف قرار تعویق مراقبتی می توان گفت ، این قرار همان قرار تعویق ساده است اما به همراه دستورات و تدابیری که قرار تعویق ساده آن ها را ندارد . اما این دستورات و تدابیر چه هستند ؟

تدابیر اتخاذ شده در قرار تعویق مراقبتی

در ماده 42 قانون مجازات ، تدابیر اتخاذ شده در قرار تعویق مراقبتی بیان شده است . این تدابیر از قرار زیر هستند :

الف - حضور به موقع در زمان و مکان تعیین شده توسط مقام قضایی یا مددکار اجتماعی ناظر 
ب - ارائه اطلاعات و اسناد و مدارک تسهیل کننده نظارت بر اجرای تعهدات محکوم برای مددکار اجتماعی
ج -  اعلام هر گونه تغییر شغل ، اقامتگاه یا جا به جایی در مدت کمتر از پانزده روز و ارائه گزارشی از آن به مددکار اجتماعی
ت – کسب اجازه از مقام قضایی به منظور مسافرت به خارج از کشور

این تدابیر می توانند با برخی از تدابیر معاضدتی از قبیل معرفی مرتکب به نهادهای حمایتی ، همراه باشند . 

دستورات دادگاه در قرار تعویق مراقبتی

دستورات دادگاه در قرار تعویق مراقبتی ، دستوراتی هستند که قاضی با توجه به جرم ارتکابی و خصوصیات مرتکب و شرایط زندگی او به نحوی که در زندگی یا خانواده او اختلال اساسی و عمده ایجاد نکند ، صادر می کند . این دستورات برای مدت  تعویق هستند و از قرار زیرند :

الف – حرفه آموزی یا اشتغال به حرفه ای خاص
ب – اقامت یا عدم اقامت در مکان معین 
پ – درمان بیماری یا ترک اعتیاد 
ت – پرداخت نفقه افراد واجب النفقه 
ث – خودداری از تصدی کلیه یا برخی از وسایل نقلیه موتوری
ج – خودداری از فعالیت حرفه ای مرتبط با جرم ارتکابی با استفاده از وسایل موثر در آن 
چ – خودداری از ارتباط و معاشرت با شرکا یا معاونان جرم یا دیگر اشخاص از قبیل بزه دیده به تشخیص دادگاه
ح – گذراندن دوره با دوره های خاص آموزش و یادگیری مهارت های اساسی زندگی یا شرکت در دوره های تربیتی ، اخلاقی ، مذهبی ، تحصیلی یا ورزشی. 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قرار تعویق صدور حکم مراقبتی ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قرار تعویق صدور حکم مراقبتی پاسخ دهند .