قانون تبلیغات روی بدنه خودرو بدین صورت است که نصب هرگونه آگهی روی شیشه یا بدنه ماشین، مستلزم اخذ مجوز بوده و عدم انجام این امر، متخلف را با پیگردهای قانونی نظیر جریمه نقدی یا الزام به حذف تبلیغ، روبرو خواهد کرد. هزینه تبلیغات روی ماشین، تابع ابعاد تبلیغات، نوع خودرو، مدت زمان مجوز و هزینه طراحی تبلیغ می باشد.
برای مشاوره قانون تبلیغات روی بدنه خودرو
برای مشاوره قانون تبلیغات روی بدنه خودرو
امروزه، در اکثر کشورهای دنیا و از جمله در ایران، نصب استیکر روی ماشین، درج تبلیغات روی خودرو شخصی و روی وسایل نقلیه سنگین، به عنوان یک روش بازاریابی، مورد استفاده قرار می گیرد و صاحبین کسب و کار نیز با هدف جلب توجه شهروندان و افزایش فروش، تمایل زیادی به استفاده از این روش، نشان می دهند.
اما با توجه به اینکه طرح روی ماشین، تبلیغات روی پراید وانت و سایر مواردی از این دست می تواند سبب ایجاد حواس پرتی در رانندگان دیگر و افزایش خطر تصادفات شود، برای تبلیغات روی بدنه خودرو، قوانین مشخصی در نظر گرفته شده و از آنجا که عدم رعایت این قوانین، تبعات قانونی خواهد داشت، تمامی افراد، به ویژه صاحبان کسب و کارها و رانندگان خودروهای شخصی یا تجاری، باید از اینکه قانون تبلیغات روی بدنه خودرو چیست، مطلع باشند.
لذا در مقاله حاضر، قانون تبلیغات روی بدنه خودرو و اینکه آیا تبلیغات روی درب ماشین پیگرد قانونی دارد، مورد بررسی قرار گرفته و درباره انواع تبلیغات روی خودرو، همچنین هزینه تبلیغات روی ماشین، توضیح داده شده است. علاقمندان به کسب اطلاعات درخصوص این موضوع می توانند، ادامه متن مقاله را مورد مطالعه قرار دهند.
در توضیح اینکه قانون تبلیغات روی بدنه خودرو چیست، باید گفت، مطابق ماده 207 آیین نامه راهنمایی و رانندگی، نصب هرگونه علائم، پلاک های متفرقه، آگهی، نوشته یا تصویر روی شیشه ها یا بدنه داخلی و بیرونی خودروها، ممنوع است. این ممنوعیت شامل تبلیغات تجاری، نمایشی یا هرگونه استفاده مشابه می شود؛ مگر آنکه طبق ضوابط مصوب شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور یا وزارت راه و ترابری (در مورد جاده ها)، اقدام گردد.
باید دانست، خودروهای دولتی نیز مجاز به نصب هیچ گونه برچسب تبلیغاتی روی بدنه نیستند و تنها می توانند نام دستگاه اجرایی را روی شیشه جلو و عقب (از داخل) درج کنند. این قانون، با هدف جلوگیری از ایجاد اغتشاش بصری و کاهش حواس پرتی رانندگان، وضع شده است.
مراحل دریافت مجوز تبلیغات روی بدنه خودرو، بدین صورت است که شرکت یا سازمان متقاضی باید نامه ای رسمی با امضای مدیرعامل، همراه با اساسنامه شرکت، آگهی ثبت آخرین تغییرات شرکت در روزنامه رسمی، آدرس شرکت، سند مالکیت خودرو و برگه خلافی صفر شده خودرو را حسب مورد به پلیس راهنمایی و رانندگی یا اداره راه و ترابری، ارائه دهد تا پس از ارائه مدارک، پلیس راهنمایی و رانندگی یا سایر نهادهای ذی صلاح، مدارک را بررسی کرده و در صورت تایید، مجوز لازم را صادر نمایند.
شرایط تمدید مجوز و محدودیت ها بدین صورت است که مجوزهای تبلیغاتی فقط برای یک سال معتبر هستند و پس از اتمام باید تمدید شوند. شرایط و ضوابط ابعاد تبلیغات روی بدنه خودروها به شرحی است که در ادامه ذکر می گردد:
برای خودروهای سواری، ابعاد تبلیغات روی درب های جلو: ۲۵ × ۳۰ سانتی متر می باشد؛ برای مینی بوس ها، ابعاد تبلیغات روی طرفین بدنه: ۱۱۰ × ۶۰ سانتی متر می باشد؛ برای وانت بارها، ابعاد تبلیغات روی درب ها: ۲۵ × ۳۰ سانتی متر و ابعاد تبلیغات روی درب های اتاق بار: ۶۰ × ۱۰۰ سانتی متر می باشد؛
برای کامیونت ها، ابعاد تبلیغات روی درب های طرفین کابین: ۴۰ × ۵۰ سانتی متر و تبلیغات روی درب های اتاق بار: ۱۷۰ × ۸۰ سانتی متر می باشد؛ برای کامیون ها، ابعاد تبلیغات روی درب های طرفین کابین راننده: ۴۰ × ۵۰ سانتی متر و تبلیغات روی طرفین اتاق بار: ۹۰ × ۱۸۰ سانتی متر می باشد؛ برای اتوبوس ها، ابعاد تبلیغات روی درب های طرفین خودرو: ۱۸۰ × ۹۰ سانتی متر می باشد؛ برای پلاک سوم، ابعاد در صورت نصب: ۸۰ × ۳۵ سانتی متر می باشد.
اینکه آیا تبلیغات روی درب ماشین پیگرد قانونی دارد یا خیر و پیگرد قانونی تبلیغات روی بدنه ماشین چیست؟ مورد پرسش افراد متقاضی انجام این امر است. بر اساس قانون تبلیغات روی بدنه خودرو، انجام این کار، در صورت عدم اخذ مجوز های لازم از پلیس راهنمایی و رانندگی یا سازمان راه و ترابری، پیگرد قانونی خواهد داشت.
این پیگردهای قانونی شامل تعلق جریمه کد 2069 به متخلف (کد مربوط به نصب هر نوع علائم يا الصاق هر نوع نوشته، آگهی و تصاوير و... به بدنه خارجی وسايل نقليه است و مبلغ آن تابع نرخ جرایم و تخلفات رانندگی خواهد بود)؛ الزام به پاک کردن تبلیغات و طرح ها یا کندن برچسب ها و استیکرها می باشد. همچنین باید دانست، ارائه خدمات شماره گذاری به خودروهای فاقد مجوز تبلیغات، متوقف خواهد شد.
بر اساس ماده 207 آیین نامه راهنمایی و رانندگی، حتی الصاق برچسب های کوچک روی درب خودروهای شخصی مانند پراید یا وانت نیز بدون مجوز ممنوع می باشد و متخلفین، ملزم به پرداخت جریمه تعیین شده خواهند بود. در ادامه، انواع تبلیغات روی خودرو و هزینه تبلیغات روی ماشین، بررسی می گردد.
انواع تبلیغات روی خودرو، بر اساس مواردی چون محل نصب، نوع اجرا، نوع وسیله نقلیه، همچنین بر اساس مجوز و قانون های مربوطه، قابل تقسیم بندی می باشد که در ادامه، توضیحاتی در خصوص هریک از این انواع، ارائه خواهد گردید.
بر اساس محل نصب: تبلیغات روی درب های خودرو (مانند درب های جلو یا عقب) ؛ تبلیغات روی بدنه خودرو (دو طرف بدنه یا پشت خودرو) ؛ تبلیغات روی شیشه ها (شیشه جلو، عقب یا کناری، که معمولا ممنوع است)؛ تبلیغات روی سقف خودرو (معمولا برای خودروهای تبلیغاتی خاص)
بر اساس نوع اجرا: چسباندن استیکر و برچسب تبلیغاتی (رایج ترین روش تبلیغات)؛ نقاشی و رنگ آمیزی مستقیم روی خودرو؛ نصب تابلو یا قاب تبلیغاتی روی خودرو (مانند تابلوهای تاکسی)؛ استفاده از نمایشگر دیجیتال و LED (روی تاکسی ها و وسایل نقلیه عمومی)
بر اساس نوع وسیله نقلیه: تبلیغات روی خودروهای سواری (ابعاد محدود، معمولا روی درب های جلو)؛ تبلیغات روی وانت بار و کامیونت (امکان تبلیغ در ابعاد بزرگ تر)؛ تبلیغات روی اتوبوس و مینی بوس (معمولا برای تبلیغات گسترده)؛ تبلیغات روی موتورسیکلت (معمولا به صورت جعبه های تبلیغاتی یا برچسب)
بر اساس مجوز و قانون مندی: تبلیغات مجاز (با دریافت مجوز از پلیس راهور یا راه و ترابری که دارای ابعاد مشخص است)؛ تبلیغات غیرمجاز (بدون مجوز، شامل تبلیغات روی شیشه ها یا پلاک خودرو). بدیهی است که برای جلوگیری از جریمه و اعمال قانون، تبلیغات باید مطابق با ماده ۲۰۷ آیین نامه راهنمایی و رانندگی صورت گیرد و مجوزهای لازم، اخذ گردند.
در پاسخ به این پرسش که هزینه تبلیغات روی ماشین به چه صورت است؟ باید گفت، هزینه تبلیغات روی ماشین، تابع عوامل و فاکتورهای مختلف می باشد و از این رو نمی توان مبلغ دقیق و مشخصی برای آن، ذکر کرد. این فاکتورها و عوامل به شرح زیر هستند:
نوع خودرو: هزینه تبلیغات روی خودروهای سنگین (مانند کامیون) معمولا بالاتر از خودروهای سواری است.
ابعاد تبلیغات: هرچه ابعاد بزرگتر باشد، هزینه طراحی و نصب افزایش می یابد.
مدت زمان مجوز: مجوز تبلیغات یک ساله برای تهران، حدود 2 میلیون تومان و بیشتر و برای استان ها متفاوت است. (این هزینه، به سال درخواست نیز بستگی خواهد داشت، چراکه هزینه ها سالانه و با نرخ تورم، به روزرسانی می گردند.)
هزینه های جانبی: هزینه مواردی چون طراحی گرافیکی، چاپ استیکر و نصب حرفه ای نیز به مبلغ نهایی افزوده می شود. باید دانست که مجوز نصب تبلیغات روی ماشین، باید پس از یک سال تمدید گردد و این موضوع نیز نیازمند پرداخت مجدد هزینه خواهد بود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قانون تبلیغات روی بدنه خودرو در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قانون تبلیغات روی بدنه خودرو پاسخ دهند.
برای مشاوره قانون تبلیغات روی بدنه خودرو
برای مشاوره قانون تبلیغات روی بدنه خودرو
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©