دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / مجازات نصب دوربین مداربسته غیرمجاز

مجازات نصب دوربین مداربسته غیرمجاز

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

مجازات نصب دوربین مداربسته غیرمجاز، حسب مورد شامل مواردی چون، حبس، شلاق، جریمه نقدی یا ابطال مجوز است. نصب دوربین در کوچه، در منزل شخصی یا مشاعات، نیازمند رضایت ساکنان یا اخذ مجوز قانونی می باشد. قوانین، نصب دوربین در مکان های ممنوعه مانند حمام یا اتاق خواب را به طور کامل ممنوع می کنند.

 


امروزه، نصب دوربین مداربسته به عنوان ابزاری برای افزایش امنیت در اماکن مختلف، رواج یافته است. با این حال، عدم رعایت قوانین نصب دوربین مداربسته و نصب آن به صورت غیرمجاز، می تواند پیامدهای حقوقی سنگینی به همراه داشته باشد.

 

با توجه به اهمیت حریم خصوصی افراد، قانونگذار برای اشخاصی که به صورت غیرمجاز اقدام به نصب دوربین مدار بسته می نمایند، مجازات پیش بینی نموده و چنانچه شکایتی در این خصوص انجام گیرد، مرتکب به مجازات های پیش بینی شده، محکوم خواهد شد.

 

لذا در مقاله حاضر و با هدف اطلاع رسانی، قوانین نصب دوربین مداربسته غیرمجاز، مورد بررسی قرار گرفته و درباره مکان های ممنوعه نصب این دوربین ها و مجازات نصب دوربین مداربسته غیرمجاز، توضیح داده شده است. علاقمندان به کسب اطلاعات درباره این موضوع می توانند ادامه متن مقاله را مطالعه کنند.

قوانین نصب دوربین مداربسته غیرمجاز

در توضیح قوانین نصب دوربین مداربسته غیرمجاز، باید گفت، قوانین نوشته شده و مشخصی در این باره وجود ندارد و برای اطلاع از قوانین نصب دوربین مداربسته غیرمجاز، باید به قانون های مختلف و موادی مراجعه کرد که بر حریم خصوصی افراد تاکید می کنند یا رضایت سایرین برای برخی اموری که ممکن است تجاوز به حقوق آن ها محسوب گردد را ضروری می دانند.

 

در واقع مقصود از این قوانین، مجموعه مقرراتی است که نصب دوربین در اماکن مختلف را با اهدافی نظیر حفظ حریم خصوصی افراد و پیش گیری از سوء استفاده های احتمالی، محدود می کند. در ادامه، با در نظر گرفتن قوانینی نظیر قانون مجازات اسلامی، قانون مدنی، قانون تملک آپارتمان ها و آیین نامه اجرایی آن و...، درباره قوانین نصب دوربین مداربسته در برخی اماکن مهم، توضیح داده خواهد شد.

 

نصب دوربین مدار بسته در کوچه

 

نصب دوربین های مداربسته در فضاهای عمومی نظیر کوچه با هدف ارتقای امنیت و پیشگیری از جرایم، امری مجاز محسوب می‌ شود. با این حال، ضروری است که دوربین‌ ها به نحوی نصب گردند که به داخل منازل و حریم خصوصی افراد اشراف نداشته باشند. همچنین، باید پیش از راه‌ اندازی این سیستم‌ ها، ساکنین از طریق اطلاع‌ رسانی مناسب یا نصب علامت مربوط به وجود دوربین، در جریان قرار گیرند.

 

نصب دوربین در کوچه بن بست

 

در کوچه های بن بست، نصب دوربین نیازمند رضایت مالکان و ساکنین است. البته، چنانچه دوربین صرفا به درب منزل فرد نصب کننده و کوچه اشراف داشته باشد، نیاز به رضایت باقی افراد نیست اما باید با نصب علامت یا به هر طریق دیگری، وجود دوربین، اطلاع رسانی گردد. 

 

قانون نصب دوربین مداربسته در ادارات دولتی

 

در ادارات دولتی، نصب دوربین باید به‌ صورت شفاف و با اطلاع رسانی به کارکنان و مراجعین انجام شود. نصب دوربین‌ های مخفی و ضبط تصاویر در فضاهای شخصی کارکنان، سرویس‌ های بهداشتی و اتاق‌ های استراحت، غیرقانونی است. محدوده دید دوربین ها و محل قرار گیری آن ها باید مشخص باشد. همچنین، ضبط و استفاده از اطلاعات شخصی کارمندان و مراجعین، جرم محسوب می‌ شود. مدیران باید با اطلاع‌ رسانی مناسب، کارکنان را نسبت به اهداف نصب دوربین آگاه کنند و تابلوهای هشداردهنده برای آگاهی مراجعین، نصب نماید.

 

قوانین نصب دوربین مدار بسته در مشاعات

 

نصب دوربین مداربسته در مشاعات یا قسمت های مشترک ساختمان (راهرو، راه پله، حیاط، پارکینگ، آسانسور، پشت بام، لابی و...)، تنها با موافقت تمامی ساکنین امکان‌ پذیر است. این دوربین‌ ها نباید به داخل واحدهای مسکونی دید داشته باشند و حفظ حریم خصوصی افراد الزامی است. همچنین، نصب دوربین در مکان‌های خصوصی مانند آسانسور، بدون رضایت ساکنین ممنوع بوده و تخلف محسوب می‌ شود.

 

نصب دوربین در منزل شخصی

 

نصب دوربین در منزل شخصی، در صورتی مجاز است که تنها فضای داخلی ملک را پوشش دهد و دوربین نباید فضای عمومی یا ملک همسایه را ضبط کند. تمامی اعضای منزل باید بر این امر، رضایت داشته باشند.

 

نصب دوربین در منزل توسط شوهر

 

نصب دوربین در منزل توسط شوهر بدون رضایت همسر، نقض حریم خصوصی محسوب می شود. بر اساس قوانین موجود، تصویربرداری پنهانی از افراد، حتی در محیط خانوادگی، جرم است و مجازات دارد. در ادامه، مکان های ممنوعه نصب دوربین مداربسته، بررسی می شوند.

مکان های ممنوعه نصب دوربین مداربسته

قبل از ذکر مکان های ممنوعه نصب دوربین مداربسته باید گفت، برخی مکان‌ ها به دلیل حفظ حریم خصوصی افراد، مشمول ممنوعیت نصب دوربین مداربسته هستند. برای نصب دوربین در برخی مکان های ممنوعه، نیاز به اخذ مجوز می باشد و در خصوص برخی مکان ها، حتی امکان صدور مجوز نیز وجود ندارد و در هر صورت، نصب دوربین مداربسته در آن ها، غیرقانونی و جرم است.

 

مکان هایی که به هیچ وجه، امکان نصب دوربین مداربسته در آن ها وجود ندارد، شامل فضاهای خصوصی مانند سرویس‌ های بهداشتی، حمام‌ ها، رختکن‌ ها، اتاق‌ های هتل، تالارها، همچنین واحدهای مسکونی دیگران، می شود.

 

داخل دفاتر کار خصوصی، مراکز درمانی و مشاوره‌ ای، حسینه ها، مساجد، مدارس و مهدکودک ها و اماکنی که افراد انتظار حفظ حریم خصوصی دارند نیز نصب دوربین، غیرقانونی است. شایان ذکر است، در صورت نصب دوربین در مراکز درمانی، مشاوره ای، مساجد و....، باید مجوزهای لازم، اخذ گردد و این امر از طریق علامت های مشخص یا صراحتا، به افراد تذکر داده شود.

 

باید دانست، در صورتی که نصب دوربین در محیط‌ های عمومی یا محیط های نیازمند اخذ مجوز، به‌ طور مخفیانه و بدون اطلاع افراد یا بدون اخذ مجوز انجام شود، مرتکب با مجازات روبرو خواهد شد. در ادارات و اماکن تجاری نیز باید به کارکنان و مراجعین درخصوص وجود دوربین اطلاع داده شود. رعایت این قوانین از وقوع تخلفات و تجاوز به حقوق شهروندان جلوگیری می‌ کند.

مجازات نصب دوربین مدار بسته غیرمجاز و مخفی

در توضیح مجازات نصب دوربین مدار بسته غیرمجاز و مخفی باید گفت، در قوانین ایران، صراحتا در این خصوص تعیین تکلیف نگردیده و مجازات، تابع عنوان مجرمانه ای که به عمل شخص تعلق می گیرد، مکان کارگذاری دوربین مدار بسته، استفاده هایی که از فیلم های ضبط شده با دوربین صورت گرفته، اقداماتی که برای نصب دوربین انجام شده، قصد و نیت و هدف فرد از انجام این امر و...، متفاوت است.

 

بر اساس ماده 5 "قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری، فعالیت‌ های غیرمجاز دارند"، افرادی که اقدام به تهدید با آثار مستهجن، تهیه و توزیع فیلم یا عکس از اماکن اختصاصی بانوان بدون پوشش مناسب، یا فیلم‌ برداری مخفیانه از مراسم خانوادگی و انتشار آن نمایند، به دو تا پنج سال حبس، ده سال محرومیت از حقوق اجتماعی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهند شد.

 

همچنین، ماده 6 قانون مذکور تصریح دارد که رابطه زوجیت، مانع از مجازات فردی که مرتکب تکثیر، انتشار یا توزیع عمده آثار مستهجن شده، نخواهد بود. بنابراین، در صورت ارتکاب این جرایم، فرد حتی در صورت داشتن رابطه زوجیت، همچنان تحت پیگرد قانونی قرار می‌ گیرد.

 

در صورتی که فرد برای نصب دوربین مداربسته مخفی، به صورت غیر قانونی وارد ملک یا مکان دیگری شده باشد، مرتکب جرم ورود غیرمجاز به ملک دیگری شده و بر اساس ماده 691 قانون مجازات اسلامی به رفع تجاوز، حبس از یک ماه تا شش ماه و حبس از یک سال تا سه سال (در مواردی که تعداد مرتکبین، بیشتر از یک نفر باشد و یکی یا همه آن ها، هنگام ارتکاب جرم، سلاح داشته باشند)، محکوم می شود.

 

نکته مهم اینکه، تصویربرداری مخفیانه با دوربین مدار بسته، در برخی موارد ممکن است سبب پلمپ مغازه، هتل، تالار و...، ابطال مجوز یا پروانه کسب، همچنین، ضبط و توقیف دوربین مدار بسته شود. شایان ذکر است، گاهی این امکان وجود دارد که تصویربرداری مخفیانه با دوربین مداربسته، به‌ عنوان ادله اثبات دعوی در دادگاه ارائه گردد و در کشف حقیقت موثر باشد؛

 

تصمیم گیری درباره قبول یا رد این ادله، بر عهده قاضی پرونده بوده و بسته به شرایط، ممکن است این اقدام جرم تلقی شود یا خیر. از نظر قانونی، منعی برای ارائه چنین تصاویری به دادگاه وجود ندارد و قاضی می‌ تواند با توجه به اوضاع و احوال پرونده، آن را به‌ عنوان دلیل بپذیرد یا رد کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات نصب دوربین مداربسته غیرمجاز در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات نصب دوربین مداربسته غیرمجاز پاسخ دهند.