جرم خانه فساد، شامل ایجاد یا اداره مکانی برای مواردی چون فحشا، قمار یا مصرف مواد مخدر است و طبق قانون مجازات، حسب مورد، محکومیت به حبس ۱ تا ۱۰ سال یا اعدام را در پی دارد. بر اساس نمونه رای های صادره، صرف حضور در خانه فساد، مصداق جرم ارتکاب فعل حرام بوده و سبب محکومیت به حبس یا شلاق تعزیری می گردد.
برای مشاوره جرم خانه فساد و حکم مجازات آن
برای مشاوره جرم خانه فساد و حکم مجازات آن
با گسترش شهرنشینی و افزایش تعاملات اجتماعی، شناسایی و اثبات جرم خانه فساد به یکی از چالش های سیستم قضایی تبدیل شده است. از طرفی، برخی افراد به دلیل ناآگاهی از قوانین یا سوء استفاده از خلاهای قانونی، مراکز فساد را تحت عنوان اماکن عمومی یا مسکونی راه اندازی می کنند.
جرم خانه فساد از جمله جرایم مرتبط با اخلاق عمومی و نظم اجتماعی است که در قانون مجازات اسلامی ایران به شدت با آن برخورد می شود و از آنجا که تشخیص ارکان تحقق این جرم، بسیار پیچیده است و در برخی موارد، صرف حضور در خانه فساد نیز جرم تلقی می گردد، ضروری است با اینکه جرم خانه فساد چیست و حکم مجازات آن چه می باشد، همچنین با وضعیت وثیقه اتهام به خانه فساد، آشنا بود.
لذا در مقاله حاضر، اینکه جرم خانه فساد چیست، مجازات آن در قانون مجازات اسلامی، مجازات جرم حضور در خانه فساد و جرم فراهم نمودن موجبات فساد مورد بررسی قرار گرفته و متن استشهاد محلی برای خانه فساد و نمونه رای حضور در خانه فساد، ارائه شده است.
برای توضیح در این خصوص که جرم خانه فساد چیست؟ باید تعریفی از خانه فساد ارائه کرد. خانه فساد، به مکانی گفته می شود که فرد یا گروهی به صورت سازمان یافته از آن برای ارتکاب اعمال خلاف عفت عمومی مانند فحشا، قمار یا مصرف مواد مخدر استفاده کنند.
بر اساس مواد قانون مجازات اسلامی و نمونه رای های صادره در خصوص این جرم، باید گفت، تحقق بزه دایر کردن مرکز فساد و فحشا، منوط به تکرار عمل است. در آرای صادره پیرامون این موضوع آمده، "شرط تحقق بزه دایر کردن خانه فساد و فحشا که بزه به عادت محسوب می شود، رفت و آمد مشکوک، مداوم و پنهانی افراد و کسانی که اشتهار به فساد دارند، به محل معین است."
تفاوت جرم خانه فساد با سایر جرایم اخلاقی در «سازمان یافته بودن» آن است. به عنوان مثال، اگر فردی در منزل شخصی خود مرتکب فحشا شود، مشمول این جرم نخواهد بود؛ مگر اینکه ثابت شود محل مذکور به صورت مستمر و با هدف سودجویی در اختیار دیگران، قرار گرفته است.
اثبات این جرم نیازمند اقرار متهم یا متهمین، شواهد محکم مانند گزارش های پلیس، شهادت شهود یا مدارک تصویری است. در برخی موارد، قضات با استناد به "قرائن قوی" مانند تردد مشکوک افراد به محل، حکم به مجازات و تعطیلی خانه فساد می دهند.
شایان ذکر است، بر اساس ماده 286 قانون مجازات اسلامی، چنانچه دایر کردن مراکز فساد و فحشا یا معاونت در آن ها، به طور گسترده باشد، به گونه ای که موجب اخلال شدید در نظم عمومی کشور، ناامنی یا ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد یا اموال عمومی و خصوصی، یا سبب اشاعه فساد یا فحشا در حد وسیع گردد، مرتکب، مفسد فی الارض محسوب و به مجازات این جرم (افساد فی الارض)، محکوم خواهد شد. در ادامه، اینکه مجازات جرم خانه فساد چیست، بررسی می گردد.
برای توضیح در خصوص مجازات خانه فساد در قانون مجازات اسلامی، باید ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی و ماده 286 این قانون را مد نظر قرار داد. بر اساس این مواد، حکم مجازات خانه فساد در قانون مجازات اسلامی، به شرح زیر است:
مستفاد از ماده 639 قانون مجازات، دایر یا اداره کردن مرکز فساد یا فحشا، مجازات حبس از یک تا ده سال را به همراه دارد و محل موردنظر موقتا بسته خواهد شد. تشویق دیگران به فساد یا فراهم کردن موجبات آن نیز همین میزان مجازات را خواهد داشت. بر اساس این ماده، اگر عمل فرد مصداق قوادی باشد، علاوه بر این مجازات، به حد قوادی نیز محکوم می شود.
باید دانست، در صورت ارتکاب جرایم دیگری مانند خرید و فروش مواد مخدر در خانه فساد، فرد به مجازات جرایم ارتکاب یافته نیز محکوم خواهد گردید. دادگاه ها در تعیین مجازات، عواملی مانند سابقه مجرم، تعداد افراد حاضر در محل و مدت زمان فعالیت خانه فساد را در نظر می گیرند.
مستفاد از ماده 286 قانون مجازات اسلامی، چنانچه دایر کردن مراکز فساد و فحشا یا معاونت در آن ها، به طور گسترده باشد، به گونه ای که موجب اخلال شدید در نظم عمومی کشور، ناامنی یا ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد یا اموال عمومی و خصوصی، یا سبب اشاعه فساد یا فحشا در حد وسیع گردد، مرتکب، مفسد فی الارض محسوب و به مجازات اعدام، محکوم خواهد شد.
یکی از پرسش های رایج درباره جرم خانه فساد، مبنی بر این است که حضور در خانه فساد، حتی بدون مشارکت در اعمال مجرمانه، جرم محسوب می شود یا خیر و در صورت مثبت بودن پاسخ، مجازات آن چه می باشد؟ در پاسخ به پرسش های مذکور باید گفت:
بر اساس نمونه رای های صادره در خصوص حضور در خانه فساد باید گفت، بسیاری از قضات، صرف حضور در خانه فساد را جرم ارتکاب فعل حرام می دانند و در مجازات جرم حضور در خانه فساد، حکم به حبس یا شلاق تعزیری می دهند. باید دانست:
اگر فرد ثابت کند از ماهیت مجرمانه محل بی اطلاع بوده (مانند مهمان ناخواسته)، ممکن است از مجازات معاف شود. اما اثبات این ادعا نیازمند ارائه مدارک معتبر مانند تماس های اضطراری یا شهادت شهود می باشد. در مواردی که افراد حاضر در خانه فساد، خود مرتکب جرایم دیگری مانند مصرف مواد شوند، مجازات هر دو جرم به صورت جداگانه، اعمال می گردد.
فراهم کردن موجبات فساد یا تشویق به فساد و فحشا، جرمی مستقل است که می تواند مرتبط با خانه فساد نیز باشد. برای بررسی جرم فراهم نمودن موجبات فساد و حکم مجازات آن، باید ماده 639 قانون مجازات اسلامی را مورد بررسی قرار داد.
صدر ماده 639 قانون مجازات اسلامی مقرر داشته: "افراد زیر به حبس از یک تا ده سال محکوم می شوند... " و بند "ب" این ماده، مقرر می دارد: " کسی که مردم را به فساد یا فحشا تشویق نموده یا موجبات آن را فراهم نماید." بر این اساس و با استناد به این ماده می توان گفت، فراهم کردن موجبات فساد یا تشویق به فساد و فحشا، جرم است و سبب محکومیت مرتکب به حبس 1 تا 10 سال می شود.
جرم فراهم نمودن موجبات فساد شامل مواردی مانند تبدیل مسکن شخصی به محل قمار یا اجاره دادن مغازه برای فروش مشروبات الکلی نیز می گردد. دادگاه ها برای تعیین مجازات، میزان مشارکت فرد در تسهیل جرم را بررسی می کنند. به عنوان مثال، مالکی که به صورت آگاهانه ملک را در اختیار مجرمان قرار داده، به حداکثر مجازات محکوم خواهد شد.
استشهاد محلی، یکی از مدارک کلیدی برای اثبات جرم خانه فساد است. در این سند، تعدادی از ساکنین محله یا همسایگان ساکن در آپارتمانی که خانه فساد در آنجا دایر بوده، با ذکر مشخصات خود، وقوع فعالیت های مجرمانه در محل را تایید می کنند. علاقمندان به دانلود نمونه متن استشهاد محلی برای خانه فساد می توانند از طریق باکس زیر، اقدام کنند.
شایان ذکر است، استشهاد محلی باید توسط حداقل ۳ شاهد عادل امضا گردد و به تایید شورای اسلامی محله (در صورت وجود این شورا) برسد. عدم رعایت این شرایط ممکن است سند را در دادگاه بی اعتبار کند. در ادامه، نمونه رای جرم حضور در خانه فساد، ارائه خواهد شد و توضیحاتی درباره وثیقه اتهام به این جرم، ذکر خواهد گردید.
مطالعه آرای مربوط به حضور در خانه فساد، به دفاع موثر متهمین یا شاکیان این جرم، کمک می نماید و از این رو، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، نمونه رای حضور در خانه فساد، ارائه شده تا خوانندگان محترم بتوانند در صورت نیاز از آن، استفاده کنند.
در توضیح وثیقه اتهام خانه فساد باید گفت، در مواردی که متهم به جرم خانه فساد هنوز حکم قطعی نگرفته، امکان آزادی موقت با ارائه وثیقه وجود دارد. میزان و نوع وثیقه اتهام به این جرم، با توجه به شدت اتهام و سابقه متهم تعیین می شود. باید دانست، تنظیم لایحه دفاعیه در خصوص تشکیل مرکز فساد، شانس تبرئه یا کاهش مجازات را افزایش می دهد؛ بنابراین بهتر است در تنظیم آن، از وکلای متخصص این حوزه، کمک گرفت.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جرم خانه فساد و حکم مجازات آن در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جرم خانه فساد و حکم مجازات آن پاسخ دهند.
برای مشاوره جرم خانه فساد و حکم مجازات آن
برای مشاوره جرم خانه فساد و حکم مجازات آن
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©